Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 578
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
mini_79 аз само споменах, че нямам нищо против някой да идва д ами чисти, не че има  много желаещи....  Laughing     Никой не искам  вкъщи първия месец. Аз съм като сомнамбул и спя целодневно или кърмя, това с ами двете занимания, сега и каката имам да гледам. Софра не слагам по никакъв повод - най-омразната българска традиция според мен  Sick Sick Sick

Епизиотомията не боли, самият разрез не се усеща ако е направен в подходящия момент. Обикновено дебнат пика на напъна и тогава срязват леко, т.е. цялото ви тяло е толкова съсредоточено и свито, че този срез  , ако не чуете мед екип да говори за него, няма и да разберете, че се прави.  На мен самите шевове ми бяха неприятни, но пак не е болка за умиране и пъшкане. Simple Smile За мен те са по-безболезнени от кола маска на интим  Rolling Eyes  .  Ако след това се поддържа добра интимна хигиена и се полагат грижи за по-бързото зарастване на епизиотомията, няма защо да не можете да си седнете на дупето 2 месеца.  Наистина шевовете опъват и се усещат  1-2 седмици.
   При мен беше малко по-дълго, близо 40 дни, тъй като конците се разградиха много бавно. Този път мисля да предупредя доктора ако се налагат шевове , да шие с копринени , те се махат няколко дни след раждането... Явно просто организма ми разгражда по-бавно другите.

# 511
  • Пловдив
Здравейте! Да дам и аз отчет от вчерашната фетална мофрология: бебецето е голямо 26 см., 425 гр и ще е МОМЧЕ  Laughing Незнам защо всички покрай нас, включително и аз, бяхме се настроили за второ момиченце, ама ето че ни изненадаха. Всичко с органите е ок, само в сърчицето казаха, че имало хиперогенен фокус, който можело да се израсте и да не се притесняваме. Аз разбира се в момента се ровя в целия нет да търся информация за него, така че ако и вие ст чували нещо, моля пишете ми Simple Smile

Също така, както споменах преди, правим основен ремонт вкъщи и след новината, че бебенцето ще е момче, започваме да мислим за детската стая. Реално жилището разполага с две спални и хол+кухня и се чудим дали да не ги отделим в две отделни стаи от самото начало или да си карат заедно докато не се изнесат? Някакви мнения по този въпрос  newsm78

# 512
Добро утро момичетa и добре дошли нa новите мaмитa Hug Гледaм обсъждaте свекитa и бaби Simple Smile.Aз не могa дa се оплaчa в товa отношение. Мойтa свеки винaги е нa рaзположение и общо взето ме слушa кaто и обясня кaкво искaм. Мaйкa ми пък е в провинциятa и винaги, когaто имaм нуждa си хвaщa рейсa и пристигa. Не сa от хорaтa дето дa ми дaвaт тон кaк дa си гледaм детето, a и дори и дa бяхa при мен номерa не минaвa. Този път живот и здрaве кaто родя не мисля дa допускaм грешкaтa пaк дa имa нaрод в къщи, зaщото с кaкaтa точно тaкa се получи. Изписaхa ни a в къщи кaлaбaлък. Точно дето кaзвa mini, седнaли нa мaсa ядене и пиене, е не съм прислугвaлa, но достa се изнервих. Зaтовa този път дa си ходят нa ресторaнт някъде. В къщи никой не ми трябвa. A и при новородено не се влизa. Зa покупките и aз още не съм почнaлa, дори и списък нямaм. Незнaм но още ми е рaно някaк си. Дa дойде януaри пък ще почвaм лекa полекa. Сегa нямa дa купувaм толковa нещa a ще се огрaничa с нaй необходимото. Хaйде стaвaм дa се поопрaвя че ще си изпуснa лекциятa  Laughing
Нещо немога да ви разбера момичета(Nadinka нищо лично,наистина),ама мен като ме изписаха с бебето беше ПРАЗНИК вкъщи,със софрата,питката,тортата и т.н. И дойдоха един бус(бусче да съм точна)хора на изписването.Разбира се това бяха най-скъпите за мен-родителите ми,сестра ми,свекървата(много се разбирам с нея!) и най-близката ми приятелка(от детството до сега).Немога да разбера защо трябваше да се дразня на тях,да ги наричам "калабалък" и т.н.Седнахме,хапнахме,те пийнаха всички ме слушаха мнооого внимателно как разказвам за раждането с най-малки подробности и цъкаха съчуствено  Grinning.Стояха по една минутка при бебчо колкото да му дадат подаръци и това е..Това е най-милия ми спомен от изписването(още повече,че беше на РД на мъжо ми  Laughing).Немога да разбера как може да наричате най-близките си хора "калабалък" Close Неискам да обиждам никой,не ме разбирайте погрешно,всеки си има мнение,просто моето е такова.И сега,живот и здраве като дойде бебка мисля да повторим празника,защото наистина ще е такъв денят-ПРАЗНИК,а той се споделя с най-близките нам хора  Grinning

# 513
И ние правим разни сметки на стаите вече.
И не ни стигат... стаите де

Нашите ще са с голяма разлика 8,5 години пък и момче и момиче...
Предпочитам в отделни стаи, ама като няма.. Thinking
И ние сме с 2 спални и 1 общо помещение хол/трапезари/кухня.

В средносрочен план решихме, че ще сменяме апартамента, т.е. докато бебето стане на около годинка да сме го сменили.
От няколко седмици гледаме обяви, дажи ходихме на няколко строежа, ама нещо много тегаво върви процеса

# 514
Добро утро бъдещи мамчета ,аз не съм писала от отдавна ,но няма и с какво да се похваля .Чакам си прегледа в Петък с голямо нетърпение .Този път и бъдещия татко ще присъства за пръв път ,защото до сега все се пада на работа.
По въпроса с епизиотомията ,с първото раждане имам ,но честно да ви кажа не съм я усетила кой знай колко ,после като те шият е малко по кофти. Иначе конците ми паднаха много бързо и имах леко чувство на придърпване  известно време,ама болка не при мене болката беше от ужасните хемороиди с който се сдобих .
Някой беше питал за помпа Медела ,аз имах ,но я продадох защото просто не ми пасваше на гърдата и не правеше хубав вакум ползвах една обикновенна на бертони за 20 лв и с нея съм цедяла по 200лм ,защото като я захранвах просто преливах.Сега съм се насочила към Авент.

# 515
Добро утро бъдещи мамчета ,аз не съм писала от отдавна ,но няма и с какво да се похваля .Чакам си прегледа в Петък с голямо нетърпение .Този път и бъдещия татко ще присъства за пръв път ,защото до сега все се пада на работа.
По въпроса с епизиотомията ,с първото раждане имам ,но честно да ви кажа не съм я усетила кой знай колко ,после като те шият е малко по кофти. Иначе конците ми паднаха много бързо и имах леко чувство на придърпване  известно време,ама болка не при мене болката беше от ужасните хемороиди с който се сдобих .
Някой беше питал за помпа Медела ,аз имах ,но я продадох защото просто не ми пасваше на гърдата и не правеше хубав вакум ползвах една обикновенна на бертони за 20 лв и с нея съм цедяла по 200лм ,защото като я захранвах просто преливах.Сега съм се насочила към Авент.
valari86,аз също се сдобих с такива екстри(хемороидите разбирай  Grinning)след раждането.Търпях ги 8 години и се стигна до операция и сега треперя ,и се чудя дали да не родя секцио,защото втори път такъв ужас няма да преживея(следоперативния период на хемороидите беше кошмар  Sad).Иначе и аз имах епизиотомия,помня,че ме болеше много като ме шиха,въпреки упойката,бях с копринени конци,които после ходих да ми махат и макар,че имах много вътрешни и 4 външни конеца сравнително бързо се възстанових  Simple Smile

# 516
Здравейте на всички . Ние вчера бяхме на преглед и всичко ни е наред. Каката беше много щастлива че бебчето и махало . Сега с нетърпение си чакам и поредната ФМ.
По въпроса с епизиотомията и на мен са ми я правили . Няма обезболяващи но не усещаш нищо , защото я правят в пика на контракцията. И не я правят задължително при първо раждане. При мен пробваха всичко възможно преди да ме срежат и ако не го бяха направили щеше да стане много лошо за бебето. Така че съм благодарна че последствията бяха само за мен.Защото много повече боли там където се е разкъсало само отколкото там където са те срязали.Така че кураж докторите си знаят работата

# 517
 Elitza1981 честно да ти кажа въпреки кошмарното ми нормално раждане пак бих избрала нормално раждане ,мене много ме е страх от анестезията,защото след като родих се оказа че плацентата не е излязла цяла и се наложи кюртаж и като знам как не ме хвана тази ти упойка и как бях в полубудно състояние и усещах.Пак и аз имам много ниско кръвно и не знам ,ако не ми се налага секцио не бих го избрала.Това е мое лично мнение.

# 518
saved_
Скрит текст:
Въпросния хиперехогенен фокус,който се израства е най-често миксоматозна тъкан останало от формирането на сърчицето (разбирай по-незряла ембрионална пихтиеста тъкан). Обикновено изчезва до 28-30 г.с. Другия вариант е акцесорен (допълнителен ) папиларен мускул (от тези които отварят клапите). Това си остава, но не създава абсолютно никакъв проблем, само може да има малко допълнително шумче до 1-2 годишна възраст.  Hug

# 519
Цитат
Нещо немога да ви разбера момичета(Nadinka нищо лично,наистина),ама мен като ме изписаха с бебето беше ПРАЗНИК вкъщи,със софрата,питката,тортата и т.н. И дойдоха един бус(бусче да съм точна)хора на изписването.Разбира се това бяха най-скъпите за мен-родителите ми,сестра ми,свекървата(много се разбирам с нея!) и най-близката ми приятелка(от детството до сега).Немога да разбера защо трябваше да се дразня на тях,да ги наричам "калабалък" и т.н.

Elitza1981  нещо не си ме разбрала явно Simple Smile. Нямам нищо против естествено най близките си хора. Много ги обичам и са ми безкрайно нужни и важни. Просто споделих че деня на изписването за мен лично не е повод за събиране и то в къщи при бебето. Още повече че си беще зима, имаше епидемия от свински грип, а и с хормоналния дисбаланс който имах след раждането не бях адекватна за никакви гости. Искаше ми се да си се приберем кротко и спокойно в къщи да е тихо и без излишни шумове, но не беше. Свекърва ми беше организирала цяло пиршество с погачи, яденета и какво ли не. Още повече че като дойде педиатърката вече всички бяха подпийнали, почнаха да я черпят и нея и стана калабалък да. Затова казвам че този път най добре е да си отидат на ресторант или пък в дома на свекърва ми за да сме и ние спокойни, пък и те да си отпразнуват на воля.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 10:55 от nadinka (GaRjI)

# 520
Съгласна с горното  Peace

Без да съм го изживявала, знам, че предпочитам точно след изписването да не се прибера на домашно парти с цялата рода  Laughing Разбира се, че могат да дойдат най-близките в къщи да видят бебето. Но софри, наздравици и пр, предпочитам да оставим за друг път, след като малко се осъзнаем какво-що.

# 521
Здравейте!

Отдавна не съм писала, но просто защото нямаше какво да споделя.
Вчера бях на ФМ и прегледа като цяло мина добре, бебето е 300 гр., отговаря си на седмиците и всичко му е наред, потвърди се, че е момченце.
На мен ми казаха, че съм с плацента превия, но да не се плаша и да не изчитам всичко, което пише в интернет. Между 28-ма и 32-ра седмица ще имам втора ФМ. Докторката каза, че има вероятност да се вдигне и всичко да е наред, ако не ще раждам живот и здраве секцио....
Единственото, което ми забрани е да вдигам тежко и естествено без секс.
Аз пък с целия си акъл взех, че прочетох 2-3 статии днес за превията и се стреснах честно казано...

# 522
особено след първото си дете, аз на Д-то си не можех да сядам, нищо не ми беше удобно, точно се бяхме нанесли в ново жилище /през деня пренесхме багажа и вечерта в 3 ми започна раждането/
ми как пък за подреждане никой не се нагласи, ма да се правят на луди на бебе, което само спи и да му се лензят отгоре .... а аз се чудя къде да я накърмя  Tired
едната ни тръба в банята се оказа, че не била правилно свързана, стената на детската беше с едно мокро петно с размери метър на метър  ooooh! чудя се детето къде да оставя, сушихме я после една седмица, в другата стая баби и дядовци пируват ... абе не ми беше никак приятно
дори и това, че сме от Стара Загора, а аз раждах в Пловдив не ги спря да дойдат на изписването- ние и двете семейства сме с по 3 деца, смятайте ги- свекъри+големия брат на моя мъж с жена и 2 деца, сестра му, брат ми, сестра ми, майка ми и баща ми и това в стая 23 квадрата- е аз къде да се дяна ...

този път- да ги води таткото да ги черпи живот и здраве като се роди бебето докато сме в блница, пък като се организираме и се поосаферим да заповядат да го видят Simple Smile

# 523
Mini, при вас е бил голям екшън  Crazy

И аз мисля така - таткото да почерпи докато сме в болницата, а вкъщи да сме само ние и родителите ни. Пък после вече да идват гости да ни виждат  Wink

# 524
  • Варна
Здравейте и добре дошли на новите момичета !
Като чета тук явно е доста тегаво това роднинско посрещане на малчо. Нямам опита с първо дете, но правилно съм се ориентирала да не допускам калабалък нито на изписването, нито вкъщи. Черпене ще има, но при удобна за нас възможност. Laughing
Иначе с нетърпение си чакам феталната на 10-ти . Започнах и по-малко да пазарувам, не се сдържах и накупих малко дрешки за малчо, пазаруването за бебо било голямо удоволствие. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт