Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 579
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Да, бях на лекцията Simple Smile Масово чета, че за жени на 35+ се препоръчва секцио, а аз преди някоко дни минах тая граница, надявах се да засегнат темата. Оттук нататък, обаче, никакви клипчета няма да гледам, има много време до събитието, като дойде, ще го мисля.

За ЛКК явно цените са различни, на мен ми поискаха 25 лв.

# 496
На мен - 15  Simple Smile Ходи сега разбери колко реално струва Simple Smile

Аз клипчетата усърдно ги избягвам. Бях почнала едно със секцио, но не стигнах доникъде, просто не е за мен това. Хубаво е човек да е подготвен и да знае какво се случва, но просто не мога да гледам такива неща. Едно време на Спешно отделение си спомням, че си затварях очите като даваха операции, разрези и т.н. Хем знам, че не е наистина  Laughing

Та така, ще си раждам в неведение къде точно какво ще ми режат Simple Smile

# 497
Какви са тия цени за болничен ? Някои лекари се чудят вече от какво да изкарват... Аз до сега нищо не съм плащала, на мой роднина миналата год. му се наложи да взима 6мес. болнични след операция и пак никъде не плаща Rolling Eyes

# 498
АГ-то ми обясни, че е по принцип е безплатен, ако има фрапираща медицинска причина за него, но ако
сами си поискаме да ползваме болнични по наши си причини, се плаща.

# 499
Моя е по желание  Peace

# 500
И моя е по желание.
От вчера съм в болничен и днес си прищипах нерв на врата, ужасно е  newsm45 Имам чувството, че е като наказание за това, че съм си вкъщи без да ми има нищо  newsm78

# 501
Дa и при мен е по желaние и понеже идвa комисия зa дa ти се издaде ,някой трябвa дa и плaти. Непонятно ми е зaщо трябвa дa се взимa пaри зa товa след кaто сме здрaвно осигурени. Некa дa имa някaквa тaксa, но 40лв ми е прекaлено дa си кaжa. С дъщеря ми не съм дaвaлa стотинкa.

# 502
40лв е много наистина. Сигурно бих се замислила дали да си позволявам този "лукс" да съм вкъщи ако ми искаха толкова пари  Tired Сега 15-те ги прежалвам.

# 503
Здравейте, по темата за епизотомията искам да ви успокоя, на скоро две приятелки родиха в две различни болници и двете първи бебета и епизотомии не са се наложили. Едната е без никакви шевове . Тоест всеки случай е конкретен и специфичен и не трябва да се слага общ знаменател за всички първораждащи.
Поздрави от мен и леко бременеене!

# 504
Аз не плащам за болничен и не мисля, че е редно, бях 2 пъти в болница и от там ми дадоха болничен, когато ми изтече последния казах на АГ-то, че искам да ми го продължи и не искам да се връщам на работа и нямаше проблем, макар че нямаше причина вече.

# 505
Момичета, вашите лекари са типичните  #2gunfireбг"кожудерци" за болничен не се плаща! даже и таксата на гишето за комисия не трябва да се плаща от бременни! Аз и първата и сегашната бременност я карам с болнични след 10та седмица и не съм плащала за болнични...

# 506
аз съм с 2 епизиотомии- моля ви се, ввъобще това с охкането ... вярввате ли го Simple Smile))))
на фона на болката от напъните въобще не се усеща когато ви срязват Simple Smile))
съпруга ми беше на второто раждане- преряза пъпната връв на малката, сега като гледаме филми и види някоя да се напъва да охка и пъшка маха с ръка- Абе не на мен тия  Crazy все едно той е раждал, ама хайде
при мен ще се наложи секцио, защото с първите две раждания заради инертна матка- точно това беше и причината за срязването- имам контракции страхотни, имам си пълно разкритие, н матката не може да изтласка плода, на всичкото отгоре и двата пъти имах голяма кръвозагуба от епизиотомията- явно някаква артерия се засяга и губя двойноо повече от нормалното кръв

# 507
Май епизиотомията е най-малкият проблем при раждането, просто останах изненадана, че акушерката днес каза, че задължително я правят на родилки с 1-во дете (това - в  "Св. София", доколкото разбрах), за да избегнат по-големи разкъсвания.

# 508
Добър вечер
На мен за болничен не са ми искали пари, вече два пъти взимам по 30 дни, може би защото съм на частно с платен пакет ЖК.
А за клипчетата, направо настръхнах, каквато съм страхлива не гледам такива неща, а и без това ме е достатъчно страх  Rolling Eyes

# 509
Момичета, епизотомията изобщо не е страшна. Направиха ми при първото раждане и изобщо нито усетих, нито разбрах кога са ме срязали. Ако не беше мъжът ми, който присъства на раждането, да ми каже, сигурно нямаше и да разбера, а щях да си мисля, че е разкъсване ... Шевовете ме наболваха около 10 дни, но си сядах спокойно. Епизотомията се прави, за да се избегнат по-големи и по-неправилни разкъсвания. Активната част от раждането при мен продължи само 15 минути - ако не беше епизотомията, сигурно щеше да е повече. Трябва да отбележа и че раждах с епидурална упойка, но имам колежка, която е раждала 2 пъти с епизотомия и тя казва, че изобщо не я е усетила. Разбира се, прагът на болката е индивидуален, но наистина на фона на цялото раждане, епизитомията е най-малкият проблем.

Общи условия

Активация на акаунт