Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 588
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
охх така като ви чета с тия хубави новини от ФМ и още повече нямам търпение да дойде 5ти и аз да отида.   Crazy  а тези лекции през колко време са и само сутрин ли са организирани?
аз малко от нищото се включвам,ама иначе редовно ви следя  Hug

# 481
mini_79  аз съм навита да идват за по 1 -2 часа да  newsm79 и  1dishes и   food002  . Ама нещо все към бебето ги тегли  Laughing  .  Но си имам една моя баба, на която за жалост не мога да се доверя за гледане на дете, възрастна е... замислила съм, обаче да си я викам да ми сготви. Първите 2 седмици  бих приела с удоволствие някой друг да стои до печката, а и бабето така е доволно, че  е била полезна.  Wink

# 482
ShySun, разбирам те прекрасно, ама експириънса ми друго показва- не може да те изпишат на 48 часа родилка и да ти се тупнат свекъри родители ти да слагаш маса да се черпят, те да дундуркат бебето- щото голям кеф нали- бебе си имаме
вместо аз да соча с пръст ... какво да разправям
каката ми я гледа майка ми- плащах й за тая работа, добре че забременях и после си останах аз да си я гледам- водих я до тях, вземах си я- от 9 месечна е на тази схема  Tired мерси съм
с втората като трябваше да се върна на работа си взех жена да ги гледа и съм в пъти рахат, свекърва ми не ги вижда /тя е мащеха на мъжа ми/ изобщо, майка ми ме караше да съм й ги водила за по 2 часа вв неделя да ги видела- айде, цирка некъде другаде
в един момент свикваш да се оправяш и така- като искам някъде, водя ги на детски кът, и така се чувствам свободна
не може 35 годишна жена да дава отчет къде, с кого и за колко време излиза като си остави децата на любящата баба, нали Simple Smile

# 483
Добро утро момичетa и добре дошли нa новите мaмитa Hug Гледaм обсъждaте свекитa и бaби Simple Smile.Aз не могa дa се оплaчa в товa отношение. Мойтa свеки винaги е нa рaзположение и общо взето ме слушa кaто и обясня кaкво искaм. Мaйкa ми пък е в провинциятa и винaги, когaто имaм нуждa си хвaщa рейсa и пристигa. Не сa от хорaтa дето дa ми дaвaт тон кaк дa си гледaм детето, a и дори и дa бяхa при мен номерa не минaвa. Този път живот и здрaве кaто родя не мисля дa допускaм грешкaтa пaк дa имa нaрод в къщи, зaщото с кaкaтa точно тaкa се получи. Изписaхa ни a в къщи кaлaбaлък. Точно дето кaзвa mini, седнaли нa мaсa ядене и пиене, е не съм прислугвaлa, но достa се изнервих. Зaтовa този път дa си ходят нa ресторaнт някъде. В къщи никой не ми трябвa. A и при новородено не се влизa. Зa покупките и aз още не съм почнaлa, дори и списък нямaм. Незнaм но още ми е рaно някaк си. Дa дойде януaри пък ще почвaм лекa полекa. Сегa нямa дa купувaм толковa нещa a ще се огрaничa с нaй необходимото. Хaйде стaвaм дa се поопрaвя че ще си изпуснa лекциятa  Laughing

# 484
При нас втората фетална мина още миналата седмица, потвърди се на 100%, че ще е момченце Simple Smile Предчувствието ми се оказа вярно.. С таткото с нетърпение очакваме началото на март, въпреки че си има още доста време Simple Smile
Вече започнах да се оглеждам за дрешки, не мога да чакам последния момент, а и ми доставя адско удоволствие Grinning

Бих искала да попитам по запознатите колко дни болничен може да издаде лекаря?

# 485
Здравейте,
Да се похваля и аз мина ФМ, всичко му е наред на юнака, въпреки лошите резултати на БХС. Много мързелив бил, само си лежи и се помръдва лекичко, а аз толкова се оритеснявах защо не го усещам Simple Smile))) дано скоро да стане по активен, че искам ритници да усещам Simple Smile

# 486
При нас втората фетална мина още миналата седмица, потвърди се на 100%, че ще е момченце Simple Smile Предчувствието ми се оказа вярно.. С таткото с нетърпение очакваме началото на март, въпреки че си има още доста време Simple Smile
Вече започнах да се оглеждам за дрешки, не мога да чакам последния момент, а и ми доставя адско удоволствие Grinning

От личния лекар болничния е 7 дни, а после от специалист без проблеми ти дават 30 дни , след това ако искаш пак 30 , поне при мен е така.

# 487

От личния лекар болничния е 7 дни, а после от специалист без проблеми ти дават 30 дни , след това ако искаш пак 30 , поне при мен е така.

Еднолично лекаря може да даде болничен максимум за 14 дни, след което вече те праща на ЛКК за болничните по 30 дни. Лекаря те праща при комисия, с която  работи и оттам ти дават болнчния. Simple Smile

# 488
Зависи от лекаря.  Peace Моя АГ ми дава болничен без да ходя на комисия, всичко е само формално  Peace

# 489
Да не се повтарям с някого,но имаш право на 180дни болнични и 45дни преди раждане,последните за задължителни и ти се полагат по закон : Simple Smile

# 490
Днес стана дума за епизиотомията и за това, че при първо раждане задължително я правят,
нещо не можех нагледно да си го представя и разгледах клипчета в youtube  ooooh!
Не знам защо си го причиних, явно наистина нервната система става по-чувствителна,
още кървищата са ми пред очите, да не говорим за охканията и виковете Sad А мислех, че
подобни клипчета по-скоро ще ме подготвят за раждането...  Sick

# 491
За болничните някъде имаше изчисления, че стигат ако се излезе от 9г.с., така че спокойно може да си пускате, ако не ви се работи вече  Peace

Красимило, не знам как си успяла да гледаш подобно нещо... Sad Аз не бих издържала. На доста места казват, че го правели рутинно без да се налага. Но пък съм попадала на разказ, където една майка обясняваше, че й е помогнало за по-бързо раждане и не било толкова кофти. Страшничко е, като се замисли човек. Доколкото знам преди това мястото се обезболява и не се усеща, поне така се надявам.

# 492
Явно някакъв неразумен мазохизъм ме беше подгонил.
Като дете при инцидент си бях причинила
нещо подобно, та имам представа каква е чувствителността
на това място, дано наистина слагат обезболяващи.

За ЛКК - ако е по собствено желание, т.е. ако няма медицински причини
за по-ранното излизане в болничен, струва 25 лв. Предполагам,
че за всеки болничен от ЛКК трябва да се плаща по толкова.

# 493
Дa плaщa се след ЛКК болничния. По 40 лв всеки месец дaвaм.
krasimilo дa не си билa и ти днес нa лекциятa в молa нa цaригрaдско? И aз товa зa епизиотомиятa не го знaех. Но ти си достa смелa, aз не могa дa гледaм подобни нещa, действaт ми много зле нa психикaтa.Моя приятелкa след тaковa нещо 2 месецa не можеше дa си сядa нa зaдникa.

# 494
Моя АГ каза, че ще плащам по 10 лв. за болничен от ЛКК.

Общи условия

Активация на акаунт