Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 646
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
За козметиката и до днес ползваме Веледа, отлични впечатления от всичките им продукти.
Все още не съм се спряла на конкретна марка за шишетата, но определено ще са стъклени. Преди съм ползвала Томи Типи
http://www.tommeetippee.co.uk/product/easivent-bottle/
избрах ги заради формата, изключително удобни за хващане и държане, по-леки в сравнение със стъклените такива и добрата  цена също . Но както mini_79 е написала, пластмаса се изменя и надрасква. Достатъчно е погледнеш едно от използваните шишета, за да се забележи променения до жълтеникаво цвят, надраскването и като цяло силното захабяване. Стигат ми съмненията и угризенията какво точно има в адаптираното мляко за да добавям и тези от вредата на пластмасовите изделия.
Аз все още съм в чуденка за пелените. Не мога да се престраша за тези с многократна употреба. Надявам се някоя мама да се включи с лични впечатления.

# 466
  • Пловдив
Здравейте! Да се включа и аз малко по темите Simple Smile Все още не съм разглеждала за покупки, но най-вероятно ще заложа на част от марките, които използвах при отглеждането на каката:

1. За Шишета и помпа за кърма използвах на Авент, не ми се е налагало да използвам други, така че нямам база за сравнение, но е факт, че нямах проблем с тях. При мен се наложи два месеца в началото да се изцеждам и да давам на бебето от шише, докато се научи да смуче както трябва. След почти всяко хранене съм се доизцеждала докрай и изцедената кърма съм си я складирала във фризера в най-обикновени стъклени бутилки. После се окача, че бебето не иска замразена кърма, ама добре че е че успях да я кърмя поне до годинка Simple Smile Помпата на Авент ( механична) просто си струва всяка стотинка, няма да съжалявате, препоръчвам я, 100 % че ще си я купя отново и сега. Шишетата на Авент скоро ги преглеждах, и както passenger е споменала, наистина им се изменя цвета при застояване, ама мен това не ме притеснява, защото все пак толкова сме ги третирали, горките, как не са поддали веднъж, евала Party

2. За козметиката съм използвала Бюбхен,има в БГ в някои детски магазини, например Вис Виталис. На Бюбхен ми беше теолетното мляко, олиото, крема за подсичане, шампоана. Доволна съм, не е имала кой зне какви проблеми, а когато се е подсичала, съм мазала с най-обикновено кремче Здраве бг. Честно казано сега се чудя дали да не започна още от самото начало да мажа със Здраве против подсичане.

3. За памперсите обаче смятам да е различно от на каката. При каката използвах белите на Паперс - те тогава тъкмо бяха излезли на пазата и бях доволна, разбира се. В последствие, колкото по-голяма ставаше каката, толкова най-различни марки памперси сме сменяли и тези, които най-много ни харесват се оказаха Хъджис, но не оригиналните, а турските Laughing Факт при нас лично е, че оригиналните пропускат, докато турските са изключително добре направени и не сме имали изцепка, а пък и цената е добра.

Изобщо при отглеждането на първо дете човек се стреми да му даде най-най-ама-най-доброто, което е на пазара, както се опитвахме и ние, но всъщност се оказва, че реално няма нужда от толкова НАЙ-НАЙ при повечето бебета ( с изключения, разбира се)

Сега общо взето съм на вълна КОЛИЧКИ, рано е, но ще гледам до към края на Ноември да се сдобием с такава. Някой беше споменал за намаление в Хиполенда на 28.11 и ако наистина има, ще се възползвам определено. Грешката, която направих при каката е, че купихме много тежка количка - беше около 15 кг с кош за новородено и се отървах от тази количка на 5-тия месец. Така че сега търся най-най- леката възможна количка и очаквам предложения, ако сте се ориентирали в тази област Grinning

Ами това е, засега, забравих да пиша, че съм от Пловдив и ако има някакви срещи, организирани с мамите от ПЛовдив, с радост бих се присъединила.

На 4.11 ще ходя на Фетална морфология, ще ми се пада 21 г.с. и искрено се надявам да се види пола на бебето, че сега правим един основен ремонт и трябва да знаем пола на бебето, за да продължим нататък Wink

# 467
  • София
Ice cream, аз лично имам в предвид тези http://www.philips.bg/c-p/SCF612_10/avent-via-avent-breast-milk-containers .
На раната ФМ ми правиха доплер и всякакви други изследвания (някъде над час беше прегледа ) ,дори накрая доста ми доскуча и започнах да пропускам какво точно се случва  Grinning .В петък съм на втора ФМ ,ще споделя впечатления след нея .
Тези мога да ги препоръчам и аз с две ръце, много удобни, щото се завърта капачката и не пропуска, после може да се ползват и за пюрета и супички да носите при разходки навън. Ние и сега си ги ползваме като тръгнем на планина и слагаме някакви неща вътре да не протекат. Въобще страхотни са.
За шишетата аз ползвах няколко малки на Avent, които бяха в комплект с помпата. Не помня да са пропускали/разливали. Но не са много експлоатирани, само когато се е налагало да се размразява кърма инцидентно и да пие от шишето.  

# 468
Дойде и моя ред да се похваля след ФМ, всичко ни е наред, отговаряме на седмиците и сме тежки 377гр. Моля да ме допишете на първа страничка- първа бременност, 25 г. момче  stork-boy Всички ми казват да не купувам нищо за бебето, защото не било хубаво, някой от вас въобще вярва ли на тези глупости, защото на мен ми се пазарува  newsm03

# 469
Mimsy, честити сини гащи  Hug

Аз не вярвам на разни суеверия. То ако се замислим колко много неща трябва или не трябва да се правят.. Само излишно напрежение.
Най-добре е всеки да преценява за себе си и ако ще чувства вина, че няма да се спази дадено поверие, да си го спази.
Но това за пазаруването хич не ми харесва, въобще не си представям някой друг да ми купува нещата и то за един-два дни.

# 470
Мен също ме убеждават да не купувам,но това няма как да им се случи.Особено при изцепката на свекито,че можело да взема всичко от етървата която трябва да ражда всеки момент......И аз искам нови неща все пак.Ама както и да е малко се отплеснах

# 471
  С такава любов и желание подготвях гардероба и  другите покупки за дъщеря ми.. какво не е хубаво не знам  hahaha hahaha hahaha На мен си ми беше хубаво, даже много .  newsm03
  Сега имам много по-малко да пазаря , но да си призная - от сега се оглеждам за някои придобивки, които искам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !  Simple Smile  Този път са по-скоро покупки, които ще улеснят моето ежедневие, гевезелъци за детето и т.н., нищо особено важно , тъй като  ще използваме всичко от каката. 

Diana Qneva е тя етървата купила ли си е нещо ?  Laughing

# 472
Да,за което не им хващам логиката.Два шкафа дрешки шишета столче кошара(която е в магазина).Общо взето си е обзаведена.При положение,че на едната се купува се почувствах някак кофти.Може би аз си внушавам

# 473
Аз не съм суеверна и за мен това са глупости, ама нали всеки дава акъл, та затова да ви питам и вас. Щом знам пола вече имам зелена светлина за пазаруване, аз също не искам да ми купи някой друг нещата, пък и мисля че за семейния бюджет това ще е по-добре.

# 474
Въобще не мисля да се лишавам от удоволствието да пазарувам  Laughing Списъкът е почти готов и едно по едно ще започваме да отмятаме.

Точно се прибрах от лекция за кърменето в Майчин Дом. Доста полезна беше, много нахвалиха и помпите на Авент. Бях се ориентирала към Медела, но сега се чудя  newsm78 Явно съм склонна към убеждаване Simple Smile Някой, който е ползвал едната или другата марка, някакви впечатления?

# 475
   Няма логика никаква. Пък дали си внушаваш или не.. има ли значение? Ако имаш желание да накупиш неща в очакване на бебето надали една свекърва ще те спре с неприятен коментар  Wink . Моята поне не успява.. ( темата за свекървищата ми е добре позната и за съжаление в  ,моя случай аз, и етърва ми не сме равни в очите й, нито нашите деца.. )

# 476
Привет
Благодаря отново за препоръките за контейнерите за кърма, вече са в списъка за покупка  Grinning
И аз не вярвам в суеверия, мисля от следващия месец да започна с някой неща, в януари вече ще пазаруваме всичко останало.
За сега разглеждам и се ориентирам, тъй като ми е първа бременност не съм много на ясно и пада едно избиране и чудене  Laughing

# 477
Много е приятно това с покупките Simple Smile
Но аз учудващо все още успявам да се въздържа,
някак много прагматично подхожам, което е учудващо за мен.
Преди години една фирма за бебешки изделия
("Галикс", в друг подфорум чат-пат ги споменават, най-вече във връзка
с количките "Адбор") ме наемаше като преводач и с тях сме обикаляли
изложения в Полша, Турция, Италия и т.н. и
тооолкова фабрики за бебешки и детски продукти с огромни модерни шоурумове,
и съм си мечтала за момента, в който ще имам повод да пазарувам за моето дете,
а сега ентусиазмът ми е спаднал. Повечето ми приятелки вече имат по 1-2 деца
и ми предлагат дрешки и други запазени вещи и не мисля, че е лошо, ако
мога да ползвам нещо. Разбира се, вече съм на възраст, дето не чака на някой
да го оборудва за собственото му дете  и ако нещо ми хареса, ще си го купя,
пък нека да е разхищение Simple Smile))

# 478
Никога не съм се съобразявала и не съм разчитала на никого- това са си мои емоции и искам аз да си ги изживея
безкрайно странна ми е логиката на майки и секърви, които се надпреварват да излизат в отпуски като се появи новият челавек- ми то лесно бе, кво ше му е- ще го кърмят ли, или ще го държат по 4 часа на ръце докато спи /щото и тва се случи след като поканихме свека на гости  с първата/, а после като почнат да търчат рязко всички се оказват заети и ти даваш заето и нямаш време да си оскубеш веждите ... например
за това, далеч от всички- най-добре Simple Smile, подаръците по списък- по възможност пари Simple Smile и когато има ннужда от нещо детето просто си помагаш

# 479
Здравейте!

Днес бях на преглед да си взема болничен и... ще си имаме момченце. Цял ден не може да се свали усмивката на мъжа ми и моята де  newsm03 Доктора каза, че това е 95%, на 19.11 на ФМ ще разберем 100%, но много добре си се видя днес. Беше много активен и се видя отвсякъде Simple Smile Ако Smehuranka види поста, моля да ме запише на първа страничка - термин 30.03, първа бременност, гр. София, 26 г,  stork-boy  newsm03

Аз съм от малко суеверните и още нищо не съм взимала, но няма да се удържа още дълго  newsm12

Не пиша често, но ви чета редовно, просто за мен това са непознати води и се общо взето се образовам рчез вас  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт