Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 649
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте  Hug Честит празник на всички  bg

Аз се връщам от ФМ, всичко ни е наред, само малко назад върви, но аз съм си с късна О по принцип. Тежи 230гр и е  stork-girl  Heart Eyes

# 451
Sweetɣ видях от първата страница на темата че си в Благоевград

Имаш ли отзиви от познати за раждането в благоевградската болница. Моите отзиви са от преди 14 години
Напоследък само неприятни коментари слушам, а хич не ми се иска да  ходя в Дупница
Имало някаква вероятност да отворят АГ отделение в ПУЛС - дано стане до м. март

# 452
Тед, за Пулс чух, че от декември ще отворят родилно, но не знам доколко е вярно. От благоевградската болница нямам впечатления, аз съм се ориентирала към Дупница, АГ-то ми изражда там. Много познати са раждали там и са доволни, аз миналата година лежах в болницата няколко дни и съм с добри впечатления.

Ти от Благоевград ли си ? Ние вече се запознахме с др момичета от Блг и скоро мислим пак да организираме среща  Wink

# 453
при доста мами вече  е правена ФМ
моите прегледи  обикновено траят около 30мин. и са  доста обстойни - вкл. със снимки и диск  на всяка част от бебчо
но за ФМ докторката ми каза едва в 23-24 седмица че ще я правим
още по  обстойна ли е  и по - дълга като време ли е ФМ  от стандартния подробен ултразвук

и още нещо -  някой правил ли е Доплер изследване

Sweetɣ писах ти в лични

# 454
Тед, за Пулс чух, че от декември ще отворят родилно, но не знам доколко е вярно. От благоевградската болница нямам впечатления, аз съм се ориентирала към Дупница, АГ-то ми изражда там. Много познати са раждали там и са доволни, аз миналата година лежах в болницата няколко дни и съм с добри впечатления.

Ти от Благоевград ли си ? Ние вече се запознахме с др момичета от Блг и скоро мислим пак да организираме среща  Wink

Sweety, аз съм от Дупница, но от 1 година живеея в София и съм се ориентирала да раждам в София! Сестра ми и много приятелки са раждали Във Военна Болница -Дупница, но ти най вероятно си се ориентирала към частната Лефтерова болница, защото като база е по добра! Твоят доктор къде изражда?

# 455
В болницата на Левтеров е. Базата не е супер лукс като модерните болници, но не е и мръсно и занемарено.

# 456
Добър ден
Радвам се за хубавите новини   bouquet
Тези мами, които имат проблеми бързо да се оправят нещата   bouquet

Гледам чашки за съхранение обсъждате, да ви питам, какво представляват и какви размери са?

при доста мами вече  е правена ФМ
моите прегледи  обикновено траят около 30мин. и са  доста обстойни - вкл. със снимки и диск  на всяка част от бебчо
но за ФМ докторката ми каза едва в 23-24 седмица че ще я правим
още по  обстойна ли е  и по - дълга като време ли е ФМ  от стандартния подробен ултразвук

и още нещо -  някой правил ли е Доплер изследване

Sweetɣ писах ти в лични
И моите прегледи са горе-долу по 30 минути, ФМ също беше 30-40 минути  и  беше още по обстоен прегледа.
Аз имам правено изследване с Доплер, вече 2-3 пъти ми е правено, на ФМ също имах изследване с Доплер  Peace

# 457
  • София
Ice cream, аз лично имам в предвид тези http://www.philips.bg/c-p/SCF612_10/avent-via-avent-breast-milk-containers .
На раната ФМ ми правиха доплер и всякакви други изследвания (някъде над час беше прегледа ) ,дори накрая доста ми доскуча и започнах да пропускам какво точно се случва  Grinning .В петък съм на втора ФМ ,ще споделя впечатления след нея .

# 458
Здравейте, аз бях миналата седмица на ФМ. Мойте момченца са 290 и 363 грама. В понеделник съм на лекар, че изследванията ми  АЛАТ са с двойни стойности, чакаме урината да стане готова, за да може лекарката да каже на какво се дължи и сега ми е много притеснено. Може и да е от това, че имам проблеми с бъбреците и задържам вода и даже единият крак ми беше доста подут. Надявам се всичко да е ок, ще  видим в понеделник. Късмет на всички.

# 459
geryaleksandrova, благодаря за информацията   bouquet
Изглеждат ми по-удобни и практични от пликовете за съхранение на кърма.

# 460
Мерси за бързите отговори, аз се чудя между Юсерин, Мустела и Авено не знам последната дали я има в България. Иначе всичките ми приятелки ползваха бюбхен и много доволни, но нея я няма тук, доколкото знам май е немска.
За шишетата се чудя между Авент, Нук и Томи Типи. За Авент срещнах някакви коментари че текат, Томи типи не знаех че ги има в България, а Нук ми подариха биберони и мислех просто да комплектовам. Та ще видим, аз мисля да си купя само стартер сет за новородени, в който има 4 шишета и стерилизатор, биберони и четка, ако кърмя може само за чай и вода шишетата да ползвам  Rolling Eyes
Абе май много свободно време има и го оползотворявам за глупости Simple Smile

# 461
babysladkata ако избереш NUK  като марка за шишета, дори и да не ги и ползваш в началото , ще можеш по-късно. Те са с взаимнозаменяеми части, т.е. ще смениш само накрайника на шишето от биберон размер 1 в по-голям размер или мен накрайник 18+.   Peace

# 462
и аз съм ползвала Нук, доволна съм от марката /говоря след като съм спряла да кърмя/
това, което ме насочи към тях е, че имат стъклени шишета- аз пластмасарии не ползвам, клкото и да ги спрягат като уж без вредни съставки на която и да е фирма - като го миеш с четка повърхността му се надрасква от там контакт с млякото- бактерийки, ала бала- стъклото си е в пъти по-добре за мен
Авено я има тук- един клас над А и БиоДерма като цени, долу горе като Веледа- общо взето те и Клоран се водят към клас медицинска козметика
всичко останало е конфекция, както го наричам- ширпотреба вкл. и Бюбхен- един крем с невен спрягаха като вълшебен, аз не видях никакъв ефект
изобщо съм на принципа- козметика при нужда, с конкретна цел
много съм доволна от сапуна на Адерма

, както и от измиващия гел с овес

а това сме ползвали за конкретни зони с прекалено суха кожа /при голямата имаше екземи по сгъвките на крачета, ръчички, вратле/- появиха се като тръгна на детска градина, заедно с брохнообструкциите, които тукашните лекари диагностицираха като астма и изчезнаха в момента, в който спря да посещава ДГ /ама от раз, защо ли  newsm78/

# 463
  • София
geryaleksandrova, благодаря за информацията   bouquet
Изглеждат ми по-удобни и практични от пликовете за съхранение на кърма.

Определено са по-удобни и както написах по-горе имат различни варианти на употреба  Peace .

abysladkata , ако сте изцяло на кърма никакво шише не ти трябва .В общи линии бебетата ,които са само кърмени ,без никакви добавки ,нямат необходимост допълнително да им се дава вода  Peace .Можеш едно шишенце да си вземеш ,колкото за всеки случай да имаш нещо ,но останалото в такава ситуация е излишно .На Йоана започнах да  давам вода едва в 7-мия месец ,като я захраних по-добре.Чай не съм й давала също .Когато имаше колики ,аз пиех чай със съставки ,които облекчават и от кърмата тя си получаваше нейното  Laughing .

П.П. шишетата на Авент наистина уливат много здраво  Hug !

# 464

mini_79
  сещам се за случая с моята племеница когато тръгна на детска градина
почти непрекъснато болна, със  суха кашлица и т.н.
един  лекар се  досетил че най вероятно има алергия към продукти със съдържание на хлор -  точно каквито се скъсват да ползват в градината
оказа се точно  това   - хлора и дразни лигавицата и детето кашля

Общи условия

Активация на акаунт