Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 567
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте и от мен, много сте писали не съм ви чела от вчера  Laughing
Днес ми мина ФМ и ни казаха момиче, ако smehuranka види поста може да ми сложи
 stork-girl, върви по малко обаче със седмица, затова ми смениха датата за 30ти март.
Мъжът ми е във възторг, аз малко се разочаровах, много исках и се бях настроила за момченце, но сега пък ще си купувам роклички и панделки.  Heart Eyes Иначе всичко с бебето е наред, беше супер активно, тежи 280 гр, показваха ми органите, но нали всичко е на английски, оттук оттам изтървах по някой термин, но важното накрая каза, че всичко е наред. Прегледа беше 30 - 40 мин. Много ми се иска иначе да отида на 4D, сега ги проучвам, много са скъпи ( 100 $), но ще пробвам да си го позволя. Нали е първа бременност, всичко ми се иска  Laughing
Пък и така или иначе най - много ще ми назначат само още един видеозон до края на бременността.
Относно калабълъка момичета радвайте се, че има хора които искат да дойдат да ви видят, аз като съм на хиляди километри ще си прибираме бебчо само с мъжо и може би една две приятелки. Много ще ми липсват всички близки роднини и приятели в този момент newsm45
Това е от мен засега, ще продължавам да ви чета  smile3529

# 526
  • София
Здравейте! Да дам и аз отчет от вчерашната фетална мофрология: бебецето е голямо 26 см., 425 гр и ще е МОМЧЕ  Laughing Незнам защо всички покрай нас, включително и аз, бяхме се настроили за второ момиченце, ама ето че ни изненадаха. Всичко с органите е ок, само в сърчицето казаха, че имало хиперогенен фокус, който можело да се израсте и да не се притесняваме. Аз разбира се в момента се ровя в целия нет да търся информация за него, така че ако и вие ст чували нещо, моля пишете ми Simple Smile

Също така, както споменах преди, правим основен ремонт вкъщи и след новината, че бебенцето ще е момче, започваме да мислим за детската стая. Реално жилището разполага с две спални и хол+кухня и се чудим дали да не ги отделим в две отделни стаи от самото начало или да си карат заедно докато не се изнесат? Някакви мнения по този въпрос  newsm78
На ФМ на голямото ми дете във Фемина преди 4 год. откриха ехогенни фокуси и в двете сърдечни камери (може би 3-4 общо бяха). И аз се притесних и изчетох доста неща. Преди да родя ходих на консултация в 3-та градска кардиологична болница. Там ме успокойха, че всичко й е наред на щерката, въпреки, че още се виждаха. Кардиологът ми обясни, че ако не  се израсте през бременността може да се чува някакъв шум от сърцето на бебето след раждане, но и той може да се израсте впоследствие с растежа на бебето. Водих я после пак на кардиолог на 6 м. - нищо вече не се виждаше в сърцето.
За самите фокуси има много варианти, някои дори пишеха в интернет, че всъщност за започнали да ги виждат лекарите повече наскоро, понеже техниката вече е по-добра и всъщност доста бебета преди раждането имат такива. Самите фокуси не са предпоставка за проблем, ако всичко друго е наред. Сега, като бях на феталната, изрично попитах за фокуси в сърцето на бебето (препатила от предния път) и лекарката (същата при като предишната ФМ) ми каза, че сега дори не казват за тях на майките, ако всичко друго е ОК, защото се срещат често и не правят проблеми.

# 527
Добро утро  Hug

Вчера бях на ЖК, нисък ми е хемоглобина и ми изписаха Феро фолгама - предполагам, че е така, защото не съм фен на месото  Tired

Аз преглеждам чат пат другите отчетни, та предлагам за следващата тема да си направим анкета за пола или пък кой какво раждане предпочита  Peace

# 528
Sweety,за хемоглобина, ако не обичаш месо, хапвай ядки, тахан, зеленолистни. На мен не ми понасят, но ям месо, ще видим как ще е при мен желязото по-нататък.

# 529
Sweetɣ нали знаеш , че има "правила" при прием на феропрепарати? Simple Smile Не трябва да са в комбинация с магнезий, т.е. трябва да има поне 1-2 часа  разстояние между приема на желязо и магнезий,,млечни продукти.

# 530
Здравейте и от мен
два дни бях  без интернет та е време да се включа

при последната ми консултация засякохме FL 32mm т.е. дължината на бедрото и големина на плода 362гр., както и др. показатели на главичка мозък и т.н.

За общата дължина на плода обаче как да се ориентирам. Нямам го като  параметър - до преди  мереха CRL - от главичката до дупето а  сега  не

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 10:38 от Tед

# 531
Sweetɣ нали знаеш , че има "правила" при прием на феропрепарати? Simple Smile Не трябва да са в комбинация с магнезий, т.е. трябва да има поне 1-2 часа  разстояние между приема на желязо и магнезий,,млечни продукти.

Не го знаех това, значи ще трябва да ги разделя от витамините, че в тях има Магнезий  Peace

# 532
Голямото черпене при нас с каката беше в деня на раждането, докато аз и бебето бяхме в болницата. Мъжът ми беше снимал с камера купона, имаше персонални пожелания към мен и бебето от всички и на следващия ден ми донесе записа да си го гледам в болницата.
Беше много мило  Peace
В деня на изписването бяхме само ние и моите родители; бяха подредили всичко, сготвили и т.н.

По някаква случайност, понеже раждането мина прекалено бързо и лекарят, с когото се бях уговорила не успя да дойде навреме, родих при дежурния екип - на смяна беше д-р Сигридов, който сега е голямо име. В Майчин Дом София беше това.
Та той ми препоръча за епизиотомията, и изобщо след раждането, да използвам Бивацин спрей няколко дни. Нямах проблем да сядам още на 2-рия ден.

# 533
  • София
Привет Казвам се Диана на 36години и на 4март 2015 очакваме второ детенце отново момиченце. Първия път родих 2 месеца по- рано и този път се надявам бебето да изчака термина си...В момента съм болничен 30 дена и минах втори път на комисия. Не плащам никакви пари, за да ме праща лекарката на комисия нито комисията са ми искали пари. Само здравен картон и копие на стария болничен и листа от генеколожката, за причината за болничния. Първия път ми издаде 14 дена болничен и сега 2 пъти по 30 дни ЛКК.

За хемоглобина понеже и моя е нисък си взех един сироп Ферофорте надявам се е по естествен от лекарствата, макар че и на мен ми предписаха Ферофолгама. Може ли повече отзиви за ферофолгамата как ви се отразява на стомаха като я пиете?

# 534
Дидка, добре дошла! Лека бременност ти желая!
Аз вчера я започнах Феро фолгамата, та не мога да дам мнение, но не съм забелязала някаква вреда. В аптеката ми казаха да я приемам след хранене, може би дразни стомаха ако се пие на гладно  Peace

# 535
Здравейте
Дидка, добре дошла   bouquet

Момичета, имам един въпрос, трябва ли предварително да започна да мажа и зърната или след раждането се мажат?

# 536
Здравейте

Момичета, имам един въпрос, трябва ли предварително да започна да мажа и зърната или след раждането се мажат?

Според съвета на приятелки и лекцията за кърмене, на която бях - не трябва  Peace

# 537
сега като започнеш вероятността да получиш контракции е доста голяма
по-добре не дърпай дяввола за опашката

# 538
 JT,  mini_79, благодаря момичета   bouquet
Ще си чакам раждането, не знаех, че може да стане такава беля.

# 539
Здравейте

Аз си ги мажа,тъй като кожата на зърната ми е суха явно и леко се бели.На лекциите в Бургас ми казаха,че не е проблем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт