За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 325 261
  • 2 098
  •   1
Отговори
# 90
на мен след вакуума ми дойде на 36тия ден, засякох си с тест дали имам О и на 22рия ден имах положителен тест за О, което според докторката ми в Англия означава, че организмът ми се е възстановил напълно. за хормоален баланс ми даде да пия от прозводните на витекс, а аз си продължавам витаминчетата за зачеване. иначе такива списъци аз колко търсих... но уви, наложи се аз да си съставя от тук от там поне за храните. то реално си е божа работа. има толкова жени, които си пушат, пият, не взимат никакви витамини или дори фолиева киселина, не се пазят и...хоп здраво беборанче, затова всичко явно си е до късмет, ако така може да се определи. ако искаш мога да ти дам списъка с храните, който аз съм си съставила. а за другото... нямам идея...  Sad мисли позитивно, за да се възстановиш по-бързо и да подновите бебеправенето Wink Hug Hug Hug

# 91
AleksandraNikolova, поста ти ИЗОБЩО не е за смях, ами си е много на място! И още по-чудесно щеше да бъде, не ако по форуми се опитваме да открием топлата вода, а ако това го вършеха лекарите! За съжаление, сме оставени, като някои кучета, сами да сглобяваме пъзелите и да търсим верния вариант, да ровим за капки информация и сигурност, навсякъде но не и там където е мястото - в лекарските кабинети.

Аз за краткото ми време в този форум, научих повече от момичетата, отколкото за цял живот от лекарите. И след малко ще напиша, това което знам, за да се избегнат ужасите, които сме преживели.

# 92
на мен след вакуума ми дойде на 36тия ден, засякох си с тест дали имам О и на 22рия ден имах положителен тест за О, което според докторката ми в Англия означава, че организмът ми се е възстановил напълно. за хормоален баланс ми даде да пия от прозводните на витекс, а аз си продължавам витаминчетата за зачеване. иначе такива списъци аз колко търсих... но уви, наложи се аз да си съставя от тук от там поне за храните. то реално си е божа работа. има толкова жени, които си пушат, пият, не взимат никакви витамини или дори фолиева киселина, не се пазят и...хоп здраво беборанче, затова всичко явно си е до късмет, ако така може да се определи. ако искаш мога да ти дам списъка с храните, който аз съм си съставила. а за другото... нямам идея...  Sad мисли позитивно, за да се възстановиш по-бързо и да подновите бебеправенето Wink Hug Hug Hug

оохх съгласна съм с теб, има хора, които се мъчат с години за бебче, и в същото време някви дето изобщо не искат, легнали с някои по веднъж и хоп става. Знам и за други случай от рода на тя му изневерила 100 пъти, върнала се при него и хоп - бременна!!!
 По едно време си мислех, че аз не заслужавам да изпитам такова щастие. Но моя приятел ми изби тази мисъл от главата Sad

# 93
  • София

Бубстър, може ли да копираш списъка с храните, ако ти е в електронен вариант. Избягват ли се храни, които влиаят на хормоните?
Напр. соевото мляко е с фитоестрогени. Аз ям най-обикновена готвена храна, плодове, зеленуци. Не ям нищо с Е-та, преработено само месо на кокал. Не пия и не пуша, въпреки, е още не съм бременна. Мисля, е е хубаво да се направи детоксикиращ режим, напр. плодове и ай с мед за 3-5 или 7 дни и после захранване. Аз засега не мога да издържа да го направя и за 2 дни.

Два месеца преди миседа си беха пила пренатал, понеже беше планирано, сега не смея и само фолиева киселина пия. При първото ми дете, почнах фолиевата киселина към 11 г.с. , защото тогава отидох на първи преглед.

Избягват се басеини, вани в хотели или изобщо вани, пътуване с друсане, тежко. Не смятам да се боядисвам, лакирам, ограниено козметика.

Много от тези които цитирате с нежелани бременности са по-млади. Биологиески най-добрата възраст за жена е между 20 и 24. Аз съм почти на 30, мъжа ми е по-голям. Честно казано не се увствам като на 20 вече.

# 94
  • София
Също опитвам да пия до 2 кафета на ден, а като почнем опитите напаво ще го спря или с безкофеиново. Дори съм чела, че може да причина за мисед. Вие знаете ли нещо за това?

# 95
Също опитвам да пия до 2 кафета на ден, а като почнем опитите напаво ще го спря или с безкофеиново. Дори съм чела, че може да причина за мисед. Вие знаете ли нещо за това?

Аз също пиех безкофеиново и то с много мляко разредено, докато една майка не ми каза, че тоя е по вредно и от нормалното кафе Sad Сега пак пия кафе, но когато стане вторият път ще го спра изцяло ...

# 96
за съжаление и съм на същото мнение за лекарите, не отричам, че има мнооого кадърни разбиращи хора, но аз още не съм попадала на тях. мен ме гледат като приключен казус - била бременна,  сега да се възстановява, да почва с опитите и тогава да идва по лекари - това чета в реакциите тук на лекарите. от форуми научих мнооого неща и наистина се налага сам да седнеш и да "сглобяваш пъзела". тъжно, но факт!
Александра, да не си си помислила повече такива глупости!!!!!!!!!!!! всеки заслужава своята частичка щастие, а съдбата решава кога сме готови за нея! затова се отпусни и се възстанови, за да си готова за своето "парче щастие"!!! знам, че е трудно, аз намирам утеха в четене на истории със сходно начало и щастлив край!!! Flutter

# 97
за кафето знам, че може до едно на ден, но не много силно. аз пия най-много мляко с нес, но мисля, другия месец като подновим опитите да се откажа и от него Wink като цяло всичко, което е с кофеин знам, че все едно му се бие на беборанчо инжекция адреналин и не е добре. за безкофеиновото, не съм чувала никога добри отзиви, затова и винаги съм ги избягвала. естествено, всичко е субективно, има жени, които пият по 3-4 кафета на ден и раждат здрави бебчета, сестар ми си пиеше по едно кафе всеки ден и пламеницата ми си е жива и здрава кофеинова рожба Wink

# 98
за съжаление и съм на същото мнение за лекарите, не отричам, че има мнооого кадърни разбиращи хора, но аз още не съм попадала на тях. мен ме гледат като приключен казус - била бременна,  сега да се възстановява, да почва с опитите и тогава да идва по лекари - това чета в реакциите тук на лекарите. от форуми научих мнооого неща и наистина се налага сам да седнеш и да "сглобяваш пъзела". тъжно, но факт!
Александра, да не си си помислила повече такива глупости!!!!!!!!!!!! всеки заслужава своята частичка щастие, а съдбата решава кога сме готови за нея! затова се отпусни и се възстанови, за да си готова за своето "парче щастие"!!! знам, че е трудно, аз намирам утеха в четене на истории със сходно начало и щастлив край!!! Flutter

Thanks  Hug  и най много се надявам да е скоро.
Стискам палци и на всички тук - да бъде в най-скоро бъдеще :*
И се надявам да не е така както казва Baltazara, че  "Биологиески най-добрата възраст за жена е между 20 и 24." Защото тогава аз незнам какво да кажа, като вече съм на 29 Sad
Понякога се чудя дали не изчаках много време Sad((((( Надявам се да не е късно

# 99
  • София
Това за възрастта гинеколог ми го е казвал, наскоро си подарих старата кошарка на една майка на 14 г. Все пак беше и първо дете Simple Smile Естественно всеки, който иска образование и кариера, няма да роди на 20-24. Аз родих на 28 и искам 2 последователни майчинства едно след друго и спираме с репродукцията Simple Smile

Мерси за темичката за храните, полезна е, някои неща не ги бях чувала.

# 100
Здравейте, аз съм положително настроена, вярвм че нещата ще се получат при всички нас.
Александра не се притеснявай за първата менструация - на мен ми дойде на 39 ден и беше доста обилна.
Колкото до списъците с храни и това какво трябва или е трябва да правим, аз мисля че е божа работа и никога няма гаранция.
Аз вече нямам търпение да подновим опитите, но ще изчакам още 2 менструации. Докато лежах в болницата се запознах с едно момиче, което е претърпяла мисед преди година и след това е забременяла от парвия път, а преди това са пробвали 8 месеца. Дано наистина се забременява по - лесно Rolling Eyes
Засега гледам да мисля положително, пък останалото бъдещето ще покаже......

# 101
Здравейте! Аз малко поизчезнах  Crazy При мен всичко е ок до колкото може да се каже. Значи за статистиката мога да кажа : Аборта беше на 03.10, обилно кървене имах само в първия ден,после 15 дена го карах на зацапване,след това ми спря и днес ми дойде!  Party Много се кефя  Mr. Green Мислех че ще чакам повече. Като ми свърши ще посетя Кременски и ще докладвам  Grinning Нямам с какво друго да се похваля за сега. Силно гуш на всички  Hug

# 102
Здравейте! Аз малко поизчезнах  Crazy При мен всичко е ок до колкото може да се каже. Значи за статистиката мога да кажа : Аборта беше на 03.10, обилно кървене имах само в първия ден,после 15 дена го карах на зацапване,след това ми спря и днес ми дойде!  Party Много се кефя  Mr. Green Мислех че ще чакам повече. Като ми свърши ще посетя Кременски и ще докладвам  Grinning Нямам с какво друго да се похваля за сега. Силно гуш на всички  Hug

The Mum,
Както лекарят ми каза, трябва да се радваме и на малките неща в живота (в нашия случай първа менструация). Пожелавам на теб и на всички момичета, успешна бъдеща бременност, и нека от тук нататък си пишем само по хубави поводи.

# 103
Здравейте!
Искам и аз да споделя моята история!
През 2010 година направих спонтанен аборт. Не знам как точно се случи, но се случи. Отидох на лекар и  след прегледа се останови, че не се налага абразио...просто всичко ще изтече като цикъл... Натъжих се, плаках много и не можех да си обясня как се случиха нещата...
След това ходих на контролни прегледи и всичко беше наред докато през 2012 година, на 7 март,на поредния преглед....какво да кажа.... Останови се, че имам дермоидна киста, която е срастнала с единия ми яйчник и се налага операция, за да се отстрани кистата и яйчника, който е засегнат....И се чудя как никой не видя за тази киста, къде сбърках и как така се случи???Операцята насрочихме за 2-ри април 2012г.Изживях го ужасно, но благодаря на мъжа ми и близките, които бяха до мен. През октомври същата година (2012) си направих тест за бременност и беше положителен, но имах кървене и от една страна се радвах, а от дуга се чудех какво да правя. Отидох на лекар и ми изпосаха хапчета за пиене и за поставяне. Всичко бавно си дойде на мястото. Кървенето спря, а бебчо растеше. През април 2013г. на ехографския преглед лекарката ми каза, че бебчо е с оплетена пъпна връв около вратлето и то 4-ри пъти. Каза, че не било страшно, да не се тревожа. Определихме и дата за събитието - 24.06.2013г. секцио. Но, нещата не се случиха така, както ги планирахме....На 21-ви юни ставам да пусна пералнята и реших да мина през тоалетната. Видях, че имам кървене и се обадих на доктора, отидохме в болницата и там родих мномченце-Велислав. Имало е проблем, не е искал да изплаква, имал е понижени тонове и е бил обдишван с бебе Амбу и днес ни е жив и здрав.
Това е моята история. Сега отново ходя на всеки 6 месеца на преглед. Надявам се и вярвам, че всичко е наред! Сега искаме да имаме и второ дете! Няма да се откажа и вярвам, че нещата ще се получат!
Желая и на вас да ви се случи радостта! Бъдете здрави и не се отказвайте!!

# 104
robinna, радвам се за детето ти   bouquet
Дано следващия път да имаш лека и безпроблемна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт