За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 325 261
  • 2 098
  •   1
Отговори
# 105
fatoumata Благодаря за пожеланията! Wink

# 106
  • София
Успех и от мен Робина. И се пази по време на бременността, все пак си с малко детенце, което ще иска да го вдигат Simple Smile

# 107
  • Тук у дома с двете ми деца.
Охме да си имаме второ дет доста време гледам темичката и днес маи събрах куража за да разкажа и за моите мъки и щастия.
С първата ми бременност нямах никакви проблеми и родих живо и здраво момиченце, но с всичко хубаво дотук.Не знам другите мами дали са така но аз искам да имам много дечица  въпреки немотията която спохожда всички млади семейства в днешно време. Малката беше на около3.5г ние решихме да си имаме второ детенце и всичко си стана забременях лесно, бях много щастлива, но за кратко в 16 - 17г.с. беба нямаше сърдечни тонове. Казаха мисед аборт. Всички казаха няма страшно ще имаш другия път всичко ще е ок!ДА АМА НЕ! След аборта отидох при доцентката в Терапията (ГЕНЕТИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ) тя ми се накара че едва ли не се занимавам с глупости и че природата си знае работата и аз си тръгнах. След около7месеца забременях пак този път изкарахме до 13 - 14гс. и беба пак ме напусна. Това ме довърши няма думи с които да го опиша. Толкова ми беше мъчно, а на никои не можех да обясня. Свързах се с доц. Конова и минах всички изследвания. Спазвах стриктно препоръките и и сега имам две годишен юнак. Мами  не се отказвайте вярвайте и говорете, защото аз всичко крия и отвън изглеждам супер, но вътре не е така. Сега имам една надежда, да си имам още едно бебенце след две три години, но съпруга ми е категоричен, че не иска повече деца, а на мене така ми е мъчно като ми го казва, но пак  мълча. Hug
Прегръщам ви силно и не губете вяра.

# 108
  • Варна
Цитат
След аборта отидох при доцентката в Терапията (ГЕНЕТИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ) тя ми се накара че едва ли не се занимавам с глупости и че природата си знае работата и аз си тръгнах.

За Варна ли става въпрос?
Ако е така съм доста изненадана, аз също бях при доцентката, при сходни обстоятелства - мисед в 17та седмица, обърнаха ми страшно много внимание, консултираха ме подробно и ми пуснаха всички генетични и имунологични изследвания.

# 109
Здравейте отново!След всички изследвания(правих си генетично-за тромбофилия,хормони и за токсоплазмоза)се оказа,че имам токсоплазмоза.Явно при мен това е причината.Само се чудя от къде съм я хванала  Rolling Eyes но се радвам,че вече съм наясно за причината за аборта.Късмет на всички следващия път Grinning

# 110
  • Варна
Птици? Котки?

# 111
Да за Варна става дума.

# 112
  • София
Котки могат да са крайния преносител, това не означава, че си се гушкала или галила котка и затова си се заразила с паразита токсоплазмоза. Това може да стане от недобре измити или недопечени храни, в които вече са паразитите. Най-подробно инфо от НЦЗПБ.

# 113
  • Варна
Според мен не случайно, пускайки изследванията за токсоплазмоза, разпитват дали имаш като домашен любимец котка и кой чисти тоалетната й.
Да, гушкането с котка не посочва автоматично причината. Аз обаче бих го проверила като потенциален риск.

Иначе, да, инфо от НЦЗПБ. Тук не сме специалисти все пак, пишем колкото опит имаме и колкото знаем.

# 114
Здравейте,докторът(паразитолог)каза, че  от безброй места може да съм се заразила,все пак котки има навсякъде..
Аз си мисля,че съм го лепнала от някоя детска площадка,защото редовно изтръгвам нещо от ръцете на детето(много бързо пипа #Crazy)Просто трябва да се спазва елементарното правило никога с мръсни ръце да не се пипа човек по лицето,да яде и т.н.Аз имам лошия навик да си пипам често лицето Embarassed А може и да е от недобре измити плодове,зеленчуци,недобре обработено месо.....
Иначе самата токсоплазмоза при здрави и небременни не е опасна дори в повечето случаи не се налага лечние.
Пиша ги тези неща защото всеки уж си ги знае ама на....Като сме бременни трябва да сме 100 пъти по внимателни.Сега колкото и да ме е яд няма връщане назад.

# 115
Аз съм с три спонтанни аборта. Когато попитах доктора си не трябва ли да направя някакви изследвания- хормонални и генетични, той ми отговори да не психясвам...... Сега пак съм бременна в девета седмица. В шеста седмица прокървих и влязох в болница за задържане. Сама отидох долу в лабораторията да си изследван тсх-момичето в стаята ме посъветва. И след 1 час резултата беше 7.59 при референтни граници от 0.25 до 5. Нямам думи. Момичето в стаята ми даде тел. на нейния доктор, който се занимава с паталогични случаи. С тази тежка анамнеза, как никой не ми каза, че това е първото, което трябва да направя. Сега пия L-Тироксин по 100 микрограма сутрин. Дано не съм закъсняла и дано няма тежки последствия. Безхаберието на докторите е по-опасно и с фатални последствия от  психясването на пациентките........

# 116
Роси всичко ще е наред,този път вярвай, но това за безхаберието на докторите е вярно.
И  на мене ми казаха да не психясвам и така си изгубих две бебенца............... просто нямам думи всяка мама в моето положение ме разбира Hug Praynig

# 117
Роси всичко ще е наред,този път вярвай, но това за безхаберието на докторите е вярно.
И  на мене ми казаха да не психясвам и така си изгубих две бебенца............... просто нямам думи всяка мама в моето положение ме разбира Hug Praynig

Нинка,
А ти какви изследвания прави. При мен минаха почти 2 месеца от аборта и искам да си пусна изследвания, но не знам от къде да започна. При мен не беше установена конкретна причина, всичко се случи заради преждевременно спукване на околоплодния мехур в 21 седмица, а иначе всичко с плода беше наред..... Cry И при мен лекарите не назначиха никакви изследвания, та съм малко объркана  newsm78

# 118
Здравейте на всички ,
И аз реших да се престраша и да разкажа моята история
С приятелят искаме да си имаме бебе вече повече от 3 години,но все не се получаваше
Гинеколога който посещавам все неможеше да открие къде е проблема и защо не забременявам,след една година прегледи и изследвания ме изпрати на лапароскопия при нея ми откриха тумор на яйцепровода и запушване на маточните тръби
След 6 месеца се наложи  втора лапароскопия заради 9мм киста на яйчника и  така отново и  отново същите проблеми и бебе няма, до преди 1месец когато ми закъсня с 10 дена си наравих тест за бременност колко  голяма беше радостта ми  когато видях 2 чертички,приятелят ми беше толкова щастлив че ме накара да си направя още един тест за да може и той да види 2 те  чертички отидох на лекар и той потвърди бременноста бях в 6г с толкова бяхме щастливи че най после и при нас се получи,но радостта беше за кратко в 9гс бебето беше спряло да се развива така нанареченото кухо яйце без сърдечна дейност,за един миг светът ми се срина,плаках,крещях защо точно на мен се случва,вчера 19,11 ми направиха кюртаж защото бях с диагноза missed abortion
Моето бебе вече го няма,нямам думи с  ко йто да опиша как се чувствам,празнотата и болкат а
Р
ъ

# 119
  • София
Виктория, съжелявам много за аборта. От опит мога да ти кажа че времето лекува. Понеже ти имаш предистория, посещавай специализирана репродуктивна клиника. Все пак 3 г. са били много за да открият проблема.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт