За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 332 314
  • 2 126
  •   1
Отговори
# 645
Една пета от всички бременности завършват без успех. Ужасно боли, но трябва да осмислим и приемем този факт... В първите седмици си отива некачественият генетичен материал. Съгласете се, че в дивата природа генетично увредените новородени не оцеляват, само в човешкия свят се поддържа живота на недоразвити индивиди.

Желая от сърце на всички момичета нова бременност и здраво бебче!   Hug

# 646
  • София
Права си  Hug
 Аз като се сетя колко борба падна в началото за моята бременност,инжекции,системи,лежане в болница,а бебенцето просто искаше да си отиде още тогава,но с докторката ми тъпо и упорито го насилихме.Закрепи се в крайна сметка,но сега си давам сметка че това е било грешен ход и никога не трябва да вървим срещу природата,каквото е писано да стане,ще стане и със сигурност е за доброто на всички!

# 647
Благодаря ви за подкрепата! Записала съм час и при друг доктор в репродуктивна клиника, които ни подготвиха документи за инвитрото, дано той види пулсации и бебчо е добре. Все още със съпруга ми таим надежда, тъй като нямам зацапвания, няма кървене! Макар, че днес изчетох доста и идентични случай на нашия не завършват с Happy END! Болката ни е голяма, и само вие може да я разбере, затова се престраших да пиша!

# 648
Принципно съм съгласна, че естествен подбор трябва да има, но и живеем в такава токсична обстановка, че проблемите със зачеването и износването на дете са все по-често срещани.
Смятам, че медицината се развива ежедневно в областта на репрудуктивните технологии и това е една, понякога единствената, възможност за двойки да имат дечица.
За мен също забремееняването и износването без медикаменти е мираж, ще направя всичко необходимо, за да имам здраво дете и ще се боря с всички възможни средства за това.
Туити, стискам палци да се окаже, че всичко е наред и да гушнеш здраво бебече на термин!

# 649
# 650
Здравейте дами,
Bubble,  Hug
Tweety, бяхте ли при друг лекар вече? Силно се надявам да е било рано и да не се е чуло! Стискам палци, аз съм още в това ужасно положение и така добре те разбирам 😒.
Аз съм на изчакване все още, няма каквито и да е признаци, че изхвърлянето ще стане от естествен път, ако не беше този рутинен преглед никога не бих се усъмнила, че има нещо нередно. Гаденето и всички екстри покрай бременността са си тук. След още една седмица трябва да отида да обсъдим метода за остраняване, до тогава чакат да стане natural. Знам, че на екрана така и не видяха нищо, но защо не пожелаха да ме прегледат с вагинален ехограф?! Казаха, че нямало нужда и се виждало 😒.

# 651
Здравей lelinaтази сутрин имах кафеникаво зацапване, веднага тръгнахме за патологичното отделение, приеха ме. На 100 % плода е мъртъв , отговаря на 8 г.с, а аз съм в 9 г.с. Казаха, че сама няма как да го изхвърля, плода бил голям вече и утре ми е абразиото. И сега ме гледаха с вагинален ехограф. Искрено се надявам, при теб нещата да не са така и бебчо да е наред!

# 652
Здравей lelinaтази сутрин имах кафеникаво зацапване, веднага тръгнахме за патологичното отделение, приеха ме. На 100 % плода е мъртъв , отговаря на 8 г.с, а аз съм в 9 г.с. Казаха, че сама няма как да го изхвърля, плода бил голям вече и утре ми е абразиото. И сега ме гледаха с вагинален ехограф. Искрено се надявам, при теб нещата да не са така и бебчо да е наред!
Наистина много съжалявам 😔, каквото и да ти кажа няма смисъл.. Детето ще дойде, когато дойде времето за това, сигурна съм!
А за мен няма надежда, аз минах два коремни ехографа през 5 дена, и двата потвърдиха липса на сърдечен ритъм. След една седмица съм отново на преглед, но по-скоро за да кажат каква ще е самата процедура по отстраняване.

# 653
  • София
Ех,момичета,искренно ви съчувствам,но повярвайте че така е трябвало да стане и че следващия път ще се радвате на спокойна и безпроблемна бременност!
 Знам колко е лесно на думи,а колко тежко в действителност,аз вече почти месец се боря с психическата травма от загубата.Липсва ми коремчето,липсват ми ритничетата,празно ми е ... но вярвам че с всеки изминал ден съм все по-близо до следващата ми бременност и следващите ритничета Heart

# 654
Защо се съгласявате на абразио, кюртажи и такива тежки манипулации...? Наистина с медикаментозния аборт преодолявате поне 50% от страха, болката и ужасните бг болници...Другото е иновация и ако се е случило лошото..защо я пренебрегвате?

# 655
Права си  Hug
 Аз като се сетя колко борба падна в началото за моята бременност,инжекции,системи,лежане в болница,а бебенцето просто искаше да си отиде още тогава,но с докторката ми тъпо и упорито го насилихме.Закрепи се в крайна сметка,но сега си давам сметка че това е било грешен ход и никога не трябва да вървим срещу природата,каквото е писано да стане,ще стане и със сигурност е за доброто на всички!
Ако не беше борбата, сега нямаше да имам две здрави деца. Не мога да си представя по-безнадежден случай от последната си бременност (огромен хематом, изкривил формата на плодния сак, гинеколожката беше сигурна, че ембрионът е генетично увреден, продължително обилно кървене, лекарства и инжекции и т.н.), но детето се закрепи някак и оцеля. Скоро ще навърши 5 години.
Не бива да се губи надежда.

# 656
  • София
Ако не беше борбата, сега нямаше да имам две здрави деца. Не мога да си представя по-безнадежден случай от последната си бременност (огромен хематом, изкривил формата на плодния сак, гинеколожката беше сигурна, че ембрионът е генетично увреден, продължително обилно кървене, лекарства и инжекции и т.н.), но детето се закрепи някак и оцеля. Скоро ще навърши 5 години.
Не бива да се губи надежда.
Живо и здраво да ти е детенцето!Много,много радости да ви носи.

А на теб казаха ли ти защо се е получило така с тромба?
Наистина надежда не трябва да се губи,аз допоследно вярвах,но в крайна сметка каквото е писано,това става.
CAFFEDELMAR  Hug

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 10:21 от *Bubble*

# 657
Bubble, аз съм с тромбофилия (фактор 5 и други). Прекарахме 10 години в надежди, разочарования, прегледи, тестове, въпроси без отговор ...  Когато забременях последния път, вече имах 4 аборта и една тежка, но успешна бременност, така че очаквах нещата да бъдат зле, но никога не съм мислила, че ще е толкова трудно.
Ще станат нещата и при вас, сега медицината е доста по-напреднала в сравнение с времето, когато забременях за първи път.

# 658
Момичета имахте ли някъкви симптоми при мисед.при мен 6та седмица не виждат пулс и от 2 седмици нямам никакви симптоми на бременност Tired

# 659
И какво ще предприемат лекарите?

Общи условия

Активация на акаунт