За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 328 436
  • 2 109
  •   1
Отговори
# 1 755
Здравей, преживях същото септември миналата година - след прокървяване и болки, които ни застигнаха на почивка на морето, хукнахме при първия наличен АГ, който заяви: няма пулс, сакът е с неправилен размер, ако ми бяхте съпруга, веднага щях да ви препоръчам медикаментозен аборт. Сещате се как се прибрахме ни живи, ни умрели и какво да се окаже - имаше вече и пулс, и сакчето после си се оправи. Чакаме малкото човече след 1-2 седмици! Задължително на второ, трето мнение!
Здравейте, момичета
Не намерих друга тема, в която да споделя.
След 6 години инвитро процедури за пръв път регистрирахме бременост. В 6 г. с чухме сърчице и пулс в Турция , видяхме сак с правилна форма. Една седмица по- късно в 7 г.с + 3 дни бях на лекар в България в добра специализирана болница и лекарят там видя, че сакът е сплескан така се изрази с неправилна форма. Видяхме и ембрион, който отговаряше на седмицата си. Докторът изрази мнение, че може и да просъществува въпреки формата на сака, но може и да е обратното. Аз много се притесних. Не искам да натоварвам никого през пътя, който сме минали. Просто исках да споделите имали ли сте успешна бременост въпреки неправилната форма на сака.

Благодаря ви от сърце.

# 1 756
  • Варна
Здравейте, момичета
Не намерих друга тема, в която да споделя.
След 6 години инвитро процедури за пръв път регистрирахме бременост. В 6 г. с чухме сърчице и пулс в Турция , видяхме сак с правилна форма. Една седмица по- късно в 7 г.с + 3 дни бях на лекар в България в добра специализирана болница и лекарят там видя, че сакът е сплескан така се изрази с неправилна форма. Видяхме и ембрион, който отговаряше на седмицата си. Докторът изрази мнение, че може и да просъществува въпреки формата на сака, но може и да е обратното. Аз много се притесних. Не искам да натоварвам никого през пътя, който сме минали. Просто исках да споделите имали ли сте успешна бременост въпреки неправилната форма на сака.

Благодаря ви от сърце.

Първата ми бременна приключи така с неоформен плоден сак, но беше кухо яйце. Тоест въобще нямаше пулс и тн.
Сегашната ми трета бременност започна с доста неправилна форма на плодния сак, но вече съм в 14гс и всичко е ОК. Бяха ми назначили в 7гс утрогестан, та така и до днес си го поставям. Оформи си се плодния сак и си расте вътре бебето .
Успех !

# 1 757
Здравейте, обръщам се към вас с един въпрос. При последния (3ти опит) инвитро, имаме 8 ембриона. Имах трансфер на две 5дневни и 6 замръзени. От този трансфер се устави успешна бременност в началото (бяха се захванали и двете). В 6та г.с. единия ембрион беше със спряла сърдечна дейност, днес 8г.с. вече и втория е със спряла дейност. Утре шв ми правят абразио. Та... Въпроса ми е-при положение и двата ембриони спряха развитие, това означава ли че при следващи трянсфери може да се очаква същото. Докторката, каза че да- и това много ме стесира. Бяха ми предложили ПИД, но аз отказах, след консултация с двама доктори генетици. И сега чувствам огромна вина, че не приех(въпреки че правихме генетични изследвания и според генетиците - всичко е ок). Имате ли опит или познари с успешна бременност след втори или трети трансфер ЗЕТ(а първия да е бил мисед). Извинявам се предварително ако въпроса ми ви се струва глупав, но много много ми е тежко и не знам какво да мисля. За мен днес целия свят се срина 😔

# 1 758
Здравейте, обръщам се към вас с един въпрос. При последния (3ти опит) инвитро, имаме 8 ембриона. Имах трансфер на две 5дневни и 6 замръзени. От този трансфер се устави успешна бременност в началото (бяха се захванали и двете). В 6та г.с. единия ембрион беше със спряла сърдечна дейност, днес 8г.с. вече и втория е със спряла дейност. Утре шв ми правят абразио. Та... Въпроса ми е-при положение и двата ембриони спряха развитие, това означава ли че при следващи трянсфери може да се очаква същото. Докторката, каза че да- и това много ме стесира. Бяха ми предложили ПИД, но аз отказах, след консултация с двама доктори генетици. И сега чувствам огромна вина, че не приех(въпреки че правихме генетични изследвания и според генетиците - всичко е ок). Имате ли опит или познари с успешна бременност след втори или трети трансфер ЗЕТ(а първия да е бил мисед). Извинявам се предварително ако въпроса ми ви се струва глупав, но много много ми е тежко и не знам какво да мисля. За мен днес целия свят се срина 😔

Здравей, правила ли си изследвания за тромбофилия?

# 1 759
  • София
eyeswideopen , има ли вариант утре да направите генетично изследване на ембриончето?

# 1 760
Не съм правила изследвания за тромбофилия. Питах докторката какви изследвания да направя-каза няма нужда от нищо. Преди следващ трансфер ще питам дали може да се направи ПИД преди връщането им. Макар, че не знам дали е добре да се размръзяват и пак да се замръзвяват. Ще питам утре. Благодаря ви.

# 1 761
Не съм правила изследвания за тромбофилия. Питах докторката какви изследвания да направя-каза няма нужда от нищо. Преди следващ трансфер ще питам дали може да се направи ПИД преди връщането им. Макар, че не знам дали е добре да се размръзяват и пак да се замръзвяват. Ще питам утре. Благодаря ви.

Изследвай се за тромбофилия и пусни и Нуклеинови клетки.

# 1 762
  • София
ПИД се прави на 5-дневен ембриони преди замразяване. Размразяване, биопсия и повторно замразяване може да се направи, но е рискова процедура. Самият ПИД отнема доста време и е доста скъпо, след това ембрионите трябва да се замразяват поединично, за да могат да се идентифицират. (има отделна тема за ПИД, потърси я). Няма никаква зависимост - че като не са се развили тези два ембриона, и другите няма да се развият. Също няма гаранция, че ако ембрионът е ок при ПИД, ще се имплантира и развие и ще стане здраво бебе.

Светлозара, НК клетки са natural killer cells. Имат значение за имплантацията. В случая имплантация има, малко вероятно това да е проблема. Вземи прочети малко преди да даваш съвети. Нуклеинови.... Аман от глупости.

# 1 763
eyeswideopen много съжалявам за случилото се. След 4 неуспешни бременности и всевъзможни изследвания - все в норма - и ние сме се насочили към инвитро с ПИД. Темата (за ПИД) във форума тук наистина е много информативна. Там прочетох че макар рисково, размразяването и повторното замразяване на ембриончетата си е напълно възможно. Вие имате цели 6 замразени, така че не губи надежда! Надявам се да сте решили да изследвате абортивният материал. Това би дало по-ясна идея дали дефекта се дължи на генетична причина.

# 1 764
eyeswideopen много съжалявам за случилото се. След 4 неуспешни бременности и всевъзможни изследвания - все в норма - и ние сме се насочили към инвитро с ПИД. Темата (за ПИД) във форума тук наистина е много информативна. Там прочетох че макар рисково, размразяването и повторното замразяване на ембриончетата си е напълно възможно. Вие имате цели 6 замразени, така че не губи надежда! Надявам се да сте решили да изследвате абортивният материал. Това би дало по-ясна идея дали дефекта се дължи на генетична причина.
Благодаря ви. И съжалявам, че и при вас нещата не са се развили благополучно. Чакам докторката да каже как процедираме нататък с изследванията и следващ опит. Материала ще бъде изследван. Ще видим...

# 1 765
ПИД се прави на 5-дневен ембриони преди замразяване. Размразяване, биопсия и повторно замразяване може да се направи, но е рискова процедура. Самият ПИД отнема доста време и е доста скъпо, след това ембрионите трябва да се замразяват поединично, за да могат да се идентифицират. (има отделна тема за ПИД, потърси я). Няма никаква зависимост - че като не са се развили тези два ембриона, и другите няма да се развият. Също няма гаранция, че ако ембрионът е ок при ПИД, ще се имплантира и развие и ще стане здраво бебе.

Светлозара, НК клетки са natural killer cells. Имат значение за имплантацията. В случая имплантация има, малко вероятно това да е проблема. Вземи прочети малко преди да даваш съвети. Нуклеинови.... Аман от глупости.
Това го чувам за първи път. С четири спонтанни аборта съм и по време на бременност ме съветваха да изследвам НК клетки, защото имат влияние върху имунната система и да не атакува ембриончето. Бях с повишени НК клетки и ми предписаха вливка интралипид. Това по съвет и на АГ и на имунолога.

# 1 766
Да вметна за НК клетките. Аз също съм правила вливки без успех, но при успешната ми бременност бях на друга терапия. Пиех медрол. Не е единствената причина за успеха, но все пак след 5 загуби всяка различна стъпка може да е била от значение, та да споделя.

# 1 767
На мен ми препоръчаха преднизолон кортико, след трансфер. Не знам дали е аналогично на медрол. Обаче все се мъча със сраствания в матката, след един от кюретажите. Сдобих се и с аширман синдром:cry: Та това е единственият проблем, който се откри при мен. За това препоръчвам хистероскопия, поне диагностична след неуспех. Има ли някой постигнал успешна бременност с аширман синдром, че вече се отчаях. Преди две седмици преминах и четвърта по ред хистероскопия- пак се бях сдобила със сраствания. Този път поставиха и някакъв гел против сраствания, та се надявам най- после да съм отстранила този проблем...

# 1 768
Аз Simple Smile бях с Ашерман + огромен септум + предходно секцио при мъртво раждане. За разкош съм с високи НК клетки, тромбофилия и Хашимото.
Но с правилния лекар, хистероскопия и терапия след 2 мисед, 2 биохимични и 1 мъртво раждане, сега се радвам на прекрасна дъщеря Simple Smile

# 1 769
  • София
И преднизолон, и медрол, са кортикостероиди и са стандартна терапия при съмнение за имунологични проблеми. НК клетките много често са следствие от нещо, така че е добре да се търси и отстрани причината за тях - сраствания, инфекции и др. вътрематочни проблеми. При мен успешният опит беше и с вливки, и с кортикостероиди, след хистероскопия. И успоредно с това терапията за тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт