За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 328 415
  • 2 109
  •   1
Отговори
# 1 830
Аз бях на антибиотик и след двата спонтанни, защото сама се чистех. Като бях инструктирана да меря температура през 3 часа. Това е индикация за инфекция и е опасно.
Мkyorova, ако са ви правени генетични изследвания за тромбофилия те нямат годност и се правят веднъж в живота. Ако имате фактори там, терапията е хепаринови инжекции веднага след + теста.
Така ли, тоест са без давност. Да правени са ми и всичко е наред. Мислех че и те са нещо на 6м. Година, че има и такива изследвания които са със срок

# 1 831
  • На изток от Ада
Антифосфолипидни антитела са 6м годни тъй да се каже . Това ми каза проф Кременски.

# 1 832
Аз бях на антибиотик и след двата спонтанни, защото сама се чистех. Като бях инструктирана да меря температура през 3 часа. Това е индикация за инфекция и е опасно.
Мkyorova, ако са ви правени генетични изследвания за тромбофилия те нямат годност и се правят веднъж в живота. Ако имате фактори там, терапията е хепаринови инжекции веднага след + теста.
Така ли, тоест са без давност. Да правени са ми и всичко е наред. Мислех че и те са нещо на 6м. Година, че има и такива изследвания които са със срок

Тези за тромбофилия специално нямат давност някаква. Има обаче значение колко фактора сте изследвала. Добре е да се пусне големият пакет от 12 мутации. Масово се изследват 4, което не дава пълна информация дали има или няма тромбофилия.

# 1 833
  • На изток от Ада
И е добре да се говори с хематолог. Аз имам 1 фактор -АСЕ , хомозигот . Според хематолог не съм за Нмх от +тест , а ще следим коуголацията.

# 1 834
И е добре да се говори с хематолог. Аз имам 1 фактор -АСЕ , хомозигот . Според хематолог не съм за Нмх от +тест , а ще следим коуголацията.

На по - голяма възраст следете кръвно. АСЕ е една от причините за високо кръвно.

# 1 835
  • На изток от Ада
34 г съм....
Ами мерси. Тя и майка ми пие лекарства за разреждане на кръвта от скоро . Не аспирин. И има кръвно ...

# 1 836
Аз ще изчакам прегледа след 2 цикъла. Честно казано вече не мисля да правя нищо на своя глава. Буквално като правя нещо, което не ми е казано от лекар, било то и изследвания на своя глава все нещо става. Благодаря ви много за съветите и отговорите, пожелавам ви да не изпитвате никога повече този ужас!

# 1 837
  • На изток от Ада
Аз ще изчакам прегледа след 2 цикъла. Честно казано вече не мисля да правя нищо на своя глава. Буквално като правя нещо, което не ми е казано от лекар, било то и изследвания на своя глава все нещо става. Благодаря ви много за съветите и отговорите, пожелавам ви да не изпитвате никога повече този ужас!
намери добър док. Не всички обръщат внимание на тромбофията примерно. И на мн не им пука, колко аборта имаш... Аз имам няколко аборта,...

# 1 838
намери добър док. Не всички обръщат внимание на тромбофията примерно. И на мн не им пука, колко аборта имаш... Аз имам няколко аборта,...
1 само този ми е. От този при който ходя сега съм доволна обръща внимание. Аз смених тази при която ходех от 8години. И беше на частно, парите само взимаше нищо повече

# 1 839
Здравейте!

Днес бях на трети пореден преглед за установяване на бременност. Докторът, при който бяха и трите прегледа виждаше само плоден сак без ембрион, който отговаря на 6 г.с. (би трябвало в момента да бъда в 8г.с.). След днешният преглед получих диагнозата мисед аборт и ми настрочи час за абразио резидорум.
Приех го много тежко, знаех че ЧХГ не нараства двойно, но някак се надявах, че ще дадем шанс на тялото да се справи само или предписване на хапчета.

В цялата паника и отказ да приема случващото се, успях да се събера и да посетя друг лекар. От прегледа с ехограф се видя Ембрион със сърдечен пулс, но за съжаление изоставащ в развитието си с две седмици (6г.с., а трябва да бъде в 8г.с.).

Объркана съм и мисля, че е редно да се даде шанс на ембриона или поне на тялото ми да се справи само в случая.

Ще бъда благодарна, ако някой сподели опит или съвет по темата.
...

# 1 840
Аз бих потърсила и трето мнение, хубаво е че има пулс, забавянето може да се дължи на късна овулация според мен не се знае кога си овулирала. Не искам да давам надежди, но една моя позната по същия начин беше сега детенцето и е на 2 години. Успех и дано всичко е наред!

# 1 841
Аз бих потърсила и трето мнение, хубаво е че има пулс, забавянето може да се дължи на късна овулация според мен не се знае кога си овулирала. Не искам да давам надежди, но една моя позната по същия начин беше сега детенцето и е на 2 години. Успех и дано всичко е наред!

Имам ранни аборти поради тромбофилия. Изследвайте се. Щом има стрдечен пулс, изчакайте...

# 1 842
Проверете прогестерона как е, ако е нисък може и това да е проблемът. Успех и дано всичко се развие добре ❤️

# 1 843
Благодаря! Hearts
Вторият специалист, при който бях каза че изоставането не е малко и има уголемено жълтъчно мехурче, което би могло да индикация за проблем... Но все пак ми препоръча да изчакаме още две седмици.
Утре ще потърся трето мнение и след това ще пускам изследвания.

# 1 844
Моят съвет също ще е за трето мнение. Не чакайте изобщо отидете на трето мнение да видите какво ще ви кажат. Пожелавам всичко да е наред и успех!

Общи условия

Активация на акаунт