За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 328 415
  • 2 109
  •   1
Отговори
# 1 815
Здравейте! Не знам дали постът ми е за тук, но не зная в коя друга тема е подходящо да пиша. Вчера ми беше 6ти ден закъснение и направих тест - положителен. Днес следобяд получих кървене. Усещам придърпване в областта под корема. Разбираемо на преглед все още не съм била. Записах час за сряда - най-близкия, който имаше. Има ли някой със сходен опит и на какво се е дължало кървенето при вас? Предполагаемо съм забременяла преди около 2 седмици.

Здравейте, при мен това беше симптом на спонтанен аборт. В последствие разбрах, че имам тромбофилия и това е било причината за аборта. Ако се окаже това - изследвайте се за тромбофилия. Стискам палци всичко да е наред и да е успешен финала при вас. ❤️

А как протича реално спонтанния аборт? Имам усещането, че нещо се движи долу ниско под корема, много е странно. Легнах да спа, но е едновременно чувство на тежест и някакво движение. Не зная как да го опиша. Има още кръв. Като цикъл, но по-оскъдно е

В такава ранна седмица просто ти идва все едно ти е закъсняло. При мен беше така. Добре е да изследваш прогестерон и ако е нисък да почнеш утрогестан. Ако е загуба на бременност, силно ти препоръчвам да изследваш тромбофилия и вит. Д.

Явно това е. Тази сутрин си е като обилен цикъл. Ще видим лекарите какво ще кажат.

Благодаря на всички за отговорите!

# 1 816
Здравейте, не знам дали е точно за тази тема, но има ли момичета с повтарящи се спонтанни аборти в 5-6 седмица?

# 1 817
Благодаря ти! Това се случва в отделението за патологична бременност в УМБАЛ-Бургас

Преди седмица  / 23.06/ ме диагностицираха с миссед адорт в 9 г.с . Трябваше абразиото да се прави в окръжната в Бургас , но аз отидох в Стара загора, защото нянам доверие. Окончателно се отказах от лекарите в Бургас.
Съжалявам за загубата Ви и за това, което сте преживяла!

# 1 818
Благодаря ти! Това се случва в отделението за патологична бременност в УМБАЛ-Бургас

Преди седмица  / 23.06/ ме диагностицираха с миссед адорт в 9 г.с . Трябваше абразиото да се прави в окръжната в Бургас , но аз отидох в Стара загора, защото нянам доверие. Окончателно се отказах от лекарите в Бургас.
Съжалявам за загубата Ви и за това, което сте преживяла!

Благодаря! Стискам палци и на теб следващия път да е успешен.. Съжалявам, че и на теб ти се е наложило да минеш през това.

# 1 819
  • София
Здравейте,
Вчера изкървих много обилно със съсиреци и бременността ми приключи в 5 +4 дни. Казаха ми, че ще се изчисти само, но днес почти нямам кървене.
Случвало ли се е на някоя от вас и да очаквам ли в следващите дни това да се промени?
Моята АГ днес на прегледа ми каза че до 1 седмица ще се изчисти и чак в края на другата да ида на преглед, за да проверят дали всичко е наред. Не са ми давани хапчета и ме притеснява това, че ако в първия ден след аборта не кървя как ще го изчистя сама?!

# 1 820
  • София
Съжалявам.
Да, възможно е да спира и да продължава след това кървенето. Важно е да не приемаш болкоуспокояващи хапчета, които успокояват гладката мускулатура (ношпа напр). 5та седмица не е много напреднала бременност, така че очаквай нещо като по-обилен цикъл.

# 1 821
Аз също направих спонтанен аборт. Миналият Вторник прокървих, отидох на лекар веднага изписа утрогестан,но не се получиха нещата. В събота изхвърлих плодният сак, днес бях на лекар и каза че всичко е изчистено напълно. Питах го за кървенето, но ми каза че може и до цикъл да продължи.. честно казано това малко ме обърка. Случайно да може някоя от вас да ми отговори колко време кърви след спонтанния аборт? И кога горе-долу да очаквам цикъл. Аз принципно съм с редовен цикъл на 28дни. И разбира се от кога да смятам ден на кървенето от деня в който прокървих или от деня в който изхвърлих плодният сак?Thinking

# 1 822
Аз също направих спонтанен аборт. Миналият Вторник прокървих, отидох на лекар веднага изписа утрогестан,но не се получиха нещата. В събота изхвърлих плодният сак, днес бях на лекар и каза че всичко е изчистено напълно. Питах го за кървенето, но ми каза че може и до цикъл да продължи.. честно казано това малко ме обърка. Случайно да може някоя от вас да ми отговори колко време кърви след спонтанния аборт? И кога горе-долу да очаквам цикъл. Аз принципно съм с редовен цикъл на 28дни. И разбира се от кога да смятам ден на кървенето от деня в който прокървих или от деня в който изхвърлих плодният сак?Thinking

Здравей, аз кървях около 10 дни и после ми дойде след около 45 дни. Съветвам те да се изследваш за тромбофилия ( при мен се оказа, че имам точно това и сега съм на терапия) и НК клетки ❤️❤️❤️ Желая ти всичко добро!

# 1 823

Здравей, аз кървях около 10 дни и после ми дойде след около 45 дни. Съветвам те да се изследваш за тромбофилия ( при мен се оказа, че имам точно това и сега съм на терапия) и НК клетки ❤️❤️❤️ Желая ти всичко добро!
на 26 съм, една бременност успешна имам, 2 прекъснати защото бяха съответно втората бременност беше 2 месеца след първата а третата 4 месеца след първата и лекаря каза че е опасно. Когато го изгубих, трябваше да съм в 8ма седмица а беше останало на 6та. Говорих с лекаря за изследвания, каза че няма нужда и че причини много, но не в нас и нямаме вина. А кървяхте 10 дни как. В смисъл общо или след падане на сака? Защото аз на 1ви прокървих, а на 5 го изхвърлих.. аз това не мога да разбера от кога да броя кървенето, защото от 1 до 4 бях на утрогестан

# 1 824

на 26 съм, една бременност успешна имам, 2 прекъснати защото бяха съответно втората бременност беше 2 месеца след първата а третата 4 месеца след първата и лекаря каза че е опасно. Когато го изгубих, трябваше да съм в 8ма седмица а беше останало на 6та. Говорих с лекаря за изследвания, каза че няма нужда и че причини много, но не в нас и нямаме вина. А кървяхте 10 дни как. В смисъл общо или след падане на сака? Защото аз на 1ви прокървих, а на 5 го изхвърлих.. аз това не мога да разбера от кога да броя кървенето, защото от 1 до 4 бях на утрогестан

И при двата ми спонтанни аборта ми казваха "случва се". Оказа се тромбофилия, а не случайност. Аз говоря за 10 дни обилно кървене.

# 1 825

И при двата ми спонтанни аборта ми казваха "случва се". Оказа се тромбофилия, а не случайност. Аз говоря за 10 дни обилно кървене.
При мен сега не е силно. Намаля тръгва, даже бих казала по-леко от цикъл, защото моят е много болезнен и тежък. Всъщност дори обилно кървене не съм имала, падна сакчето и дори болките изчезнаха. Просто се обърках от това кога да го очаквам, колко да кърви, кога да чакам нормален цикъл.. ще преценя за изследванията когато отида след 2 месеца. Принципно преди година са ми правени пълни изследвания, генетични и общо взето цялостни, не знам за колко важат. Като отида след 2 цикъла ще го обсъдя с лекаря си. Благодаря за съвета! Simple Smile

# 1 826
  • София
На мен вчера АГ ми каза да не очаквам много кървене от тук нататък, понеже почти се е изчистило, но може да има зацапвания до 2 седмици. Това да продължи до цикъла е много странно и според мен може да е хормонална причината или възпаление. По-скоро се очаква да се забави цикъла и то обикновено с доста.
За момичетата, които като мен в 5та седмица са направили спонтанен аборт да кажа - 1 седмица силно/средно кървене със спиране понякога, докато се изчисти. После трябва да намалее. Че аз като търсих информация почти нямаше. Успех дами, дано не се налага да пишем пак тук!

# 1 827
Няма правило. При всеки е различно - обилно, по-слабо, по-силно, кратко, дълго кървене... Няма някаква универсална формула, просто трябва да се знае кое е нормално и кое не е за да се потърси доктор, ако нещо не е както трябва.

# 1 828
Няма правило. При всеки е различно - обилно, по-слабо, по-силно, кратко, дълго кървене... Няма някаква универсална формула, просто трябва да се знае кое е нормално и кое не е за да се потърси доктор, ако нещо не е както трябва.
именно това ми е идеята и на мен. Кое трябва да приема за ненормално. Той каза че съм се изчистила и може да продължи да цапа до цикъл. Доста жени видях при които е било така. Просто търсих мнение ориентировъчно нещо. Благодаря ви! И да наистина дано не се налага да си пишем вече тук..

# 1 829
Аз бях на антибиотик и след двата спонтанни, защото сама се чистех. Като бях инструктирана да меря температура през 3 часа. Това е индикация за инфекция и е опасно.
Мkyorova, ако са ви правени генетични изследвания за тромбофилия те нямат годност и се правят веднъж в живота. Ако имате фактори там, терапията е хепаринови инжекции веднага след + теста.

Общи условия

Активация на акаунт