За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 328 422
  • 2 109
  •   1
Отговори
# 1 800
  • София
Мъничкото, както са ти написали по-горе, трябва да оправиш ТСХ, преди забременяване трябва да е под 2, ако си на терапия - оптималното е около 1. Ако ТСХ е високо, по време на имплантация скача, може да скочи над 4 пъти, и ако мине 10 предизвиква спонтанен аборт. Възможно е да имаш и други проблеми, но този е очеваден и лесно решим. С правилната терапия от ендокринолог за около 45-60 дни ще вкараш ТСХ в норма, оттам нататък трябва да го поддържаш на тези нива. Пусни и антителата ТАТ и МАТ, да се види дали и те са ОК.

За НК клетки е добре да изчакаш поне месец след БХ, защото те при бременност са повишени. От тромбофилията какво излезе? Витамините Д, Б9, Б12 как са?

# 1 801
Благодаря много на всички 🙏🍀
Нямам антитела, фт3 и фт4 също са в горна 2/3 на стойностите. Бях на 3х75мг еутирокс и 4х50мг, сега ми ги размениха. Дано не падне пак под минимума като миналия път, не успяват да ми нацелят дозата нещо. Витамин Д му оправям още дефицита, последно беше 35 преди 3 месеца. Другите витамини са ок, магнезий също ми е в долна граница и него го пия. Ето я и тромбофилията:

Мъничкото, както са ти написали по-горе, трябва да оправиш ТСХ, преди забременяване трябва да е под 2, ако си на терапия - оптималното е около 1. Ако ТСХ е високо, по време на имплантация скача, може да скочи над 4 пъти, и ако мине 10 предизвиква спонтанен аборт. Възможно е да имаш и други проблеми, но този е очеваден и лесно решим. С правилната терапия от ендокринолог за около 45-60 дни ще вкараш ТСХ в норма, оттам нататък трябва да го поддържаш на тези нива. Пусни и антителата ТАТ и МАТ, да се види дали и те са ОК.

За НК клетки е добре да изчакаш поне месец след БХ, защото те при бременност са повишени. От тромбофилията какво излезе? Витамините Д, Б9, Б12 как са?

# 1 802
На каква терапия беше за тромбофилията?

# 1 803
При + тест всеки ден 0.4 фракси/клексан. На 3 седмици изследвания, на 6-8 антиха.

# 1 804
При + тест всеки ден 0.4 фракси/клексан. На 3 седмици изследвания, на 6-8 антиха.

Терапията изглежда добре. Аз в последствие се оказах с полу двурога матка. Имам част от матката ми, в каято има единствено мъртва тъкан. Ако яйцеклетката се имплантира там, то тя не може да се храни и умира в 5 седмица, в 6 тялото я изхвърля. Не е често срещано, но не е невъзможно това да е причината. Попитай АГ на следващия си преглед. Имай на предвид, че при мен септума се видя чак в 14 седмица.

# 1 805
Нужно в време да се нацели оптималната доза л тироксин. Звучи да са правени нещата както трябва. Това за матката е така - аз също бях със септум и Ашерман, след корекция (при правилния лекар, тъй като и преди това се бяха пробвали да я коригират) нещата се получиха.

# 1 806
Кой за вас беше правилния лекар?
Нужно в време да се нацели оптималната доза л тироксин. Звучи да са правени нещата както трябва. Това за матката е така - аз също бях със септум и Ашерман, след корекция (при правилния лекар, тъй като и преди това се бяха пробвали да я коригират) нещата се получиха.

# 1 807
Доктор Ковачев! Имам наистина тежка история и много проблеми - хашимото, тромбофилия, високи НК клетки, синдром на Ашерман, септум, много загуби... По време на бременността имах прокървявания, проблеми с шийката и рязко сгъстявах кръвта. С всичко се справи без проблем Simple Smile Преди да забременея ми направи 3 хистероскопии за да коригира матката (беше в ужасно състояние след 3 кюртажа, 1 хистероскопия и 1 секцио при мъртво раждане).

# 1 808
Влизам да се "похваля" с втори мисед за тази година. Нямам думи просто.
Знам за тромбофилията и тн. Като се прибера в България ще се изследвам, защото тук ще чакат да абортирам още веднъж и тогава ще вземат мерки. 😮‍💨 Просто си мрънкам...

# 1 809
Здравейте! Не знам дали постът ми е за тук, но не зная в коя друга тема е подходящо да пиша. Вчера ми беше 6ти ден закъснение и направих тест - положителен. Днес следобяд получих кървене. Усещам придърпване в областта под корема. Разбираемо на преглед все още не съм била. Записах час за сряда - най-близкия, който имаше. Има ли някой със сходен опит и на какво се е дължало кървенето при вас? Предполагаемо съм забременяла преди около 2 седмици.

# 1 810
Здравейте! Не знам дали постът ми е за тук, но не зная в коя друга тема е подходящо да пиша. Вчера ми беше 6ти ден закъснение и направих тест - положителен. Днес следобяд получих кървене. Усещам придърпване в областта под корема. Разбираемо на преглед все още не съм била. Записах час за сряда - най-близкия, който имаше. Има ли някой със сходен опит и на какво се е дължало кървенето при вас? Предполагаемо съм забременяла преди около 2 седмици.
Възможно е да е нисък прогестерон, може да си пуснете изследване докато чакате. При мен имаше кървене една седмица след положителен тест и ми изписаха но-шпа плюс лежане - тогава не установиха от какво е. Но си трябва преглед - за да установят дали не е извънматочна или биохимична.
Успех желая, понякога това не е най- лошото , което всички си мислим.

# 1 811

Здравейте, при мен това беше симптом на спонтанен аборт. В последствие разбрах, че имам тромбофилия и това е било причината за аборта. Ако се окаже това - изследвайте се за тромбофилия. Стискам палци всичко да е наред и да е успешен финала при вас. ❤️

# 1 812

Здравейте, при мен това беше симптом на спонтанен аборт. В последствие разбрах, че имам тромбофилия и това е било причината за аборта. Ако се окаже това - изследвайте се за тромбофилия. Стискам палци всичко да е наред и да е успешен финала при вас. ❤️

А как протича реално спонтанния аборт? Имам усещането, че нещо се движи долу ниско под корема, много е странно. Легнах да спа, но е едновременно чувство на тежест и някакво движение. Не зная как да го опиша. Има още кръв. Като цикъл, но по-оскъдно е

# 1 813
Аз имах такова прокървяване в 5г.с. и тичах в спешното, защото не знаех какво да правя. Нямаше някакъв видим проблем, но ми назначиха утрогестан и си го пих известно време. От него кървенето намаля и изцяло спря за седмица. Износих здраво детенце. Дано да не е нещо сериозно и всичко да е наред при вас. Hug

# 1 814

А как протича реално спонтанния аборт? Имам усещането, че нещо се движи долу ниско под корема, много е странно. Легнах да спа, но е едновременно чувство на тежест и някакво движение. Не зная как да го опиша. Има още кръв. Като цикъл, но по-оскъдно е

В такава ранна седмица просто ти идва все едно ти е закъсняло. При мен беше така. Добре е да изследваш прогестерон и ако е нисък да почнеш утрогестан. Ако е загуба на бременност, силно ти препоръчвам да изследваш тромбофилия и вит. Д.

Общи условия

Активация на акаунт