За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 328 254
  • 2 109
  •   1
Отговори
# 1 995
Съжалявам за преживяното.
Имам 2 мисед аборта в 8гс и 10гс, две биохимични бременностти, с чхг стигащо до около 1000 и едно мъртво раждане в 31 гс.
Причините може да са най-различни. При мен например имаше комбинация от много предпоставки за неуспех и въпреки, че за повечето бях наясно още след първата загуба, отне много време да срещна доктор, който да може да реши всички проблеми и да подготви, проследи и докара бременност до щастлив финал.
Тромбофилии, високи НК клетки, хашимото, проблем с формата на матката... Винаги (без първия път) съм имала терапии уж за всичко и все не бяха правилно приложени и проследени. Не е само до установяване на проблем, а и до изготвяне на план и добра подготовка.
Кой лекар успя да ви помогне?

# 1 996
Коагулация + анти Ха
Много неща седеше доктора витамини, желязо, общ белтък...
Вегитарянка съм, а влезнах да раждам с 145 хемоглобин, всичко се следеше да е перфектно.
Започна скъсяване на шийката на матката и реши проблема само с медикаменти без серклаж.
Д-р Николай Ковачев

# 1 997
Темата е стара,но и аз ще се запиша.Имам 2 нормално родени деца и 4 спонтанни аборта с различни причини.Последния път,ми се случи в 16 г.с,поради кървене,което се появи в началото на 15г.с,оставиха ме в болница 3 дни и установиха,че плацентата е много ниско и за това се получава кървенето.В 13 г.с бях на БХС и се установи,че за бебето и бременността могат,да се кажат само хубави неща.Минимален риск от аномалии,перфектно развитие,кръвоснабдяване,плацента,околоплодни води,сърдечна дейност,всичко вървичеше повече от добре.Причина за късния аборт,беше отлепяне на бебето от плацентата,която така или иначе била ниско.

# 1 998
Коагулация + анти Ха
Много неща седеше доктора витамини, желязо, общ белтък...
Вегитарянка съм, а влезнах да раждам с 145 хемоглобин, всичко се следеше да е перфектно.
Започна скъсяване на шийката на матката и реши проблема само с медикаменти без серклаж.
Д-р Николай Ковачев
А разбра ли се какъв е проблема? За 1 година и обиколени над 10 лекаря все още нямам открита причина.

# 1 999
Както писах, имах много проблеми. Трудно е да се каже кой от тях за коя загуба е бил виновен. Най-големия проблем според мен беше матката. С огромен септум и синдром на Ашерман. Доктора направи 3 хистероскопии за да я докара от ужасно в почти перфектно състояние. В комбинация с предварителната подготовка на организма ми, която той пак направи и стриктното следене на тромбофилиите и другите неща, стигнахме до щастлив финал.
За пример - други лекари пак са ми назначавали и фраксипарин, аспирин, дузофарм, вливки с октагам, но никога не правеха контроли как тези терапии работят, всичко на изсуст се правеше.
С др Ковачев установихме, че въпреки ниско рисковите ми мутации, аз много бързо сгъстявам кръвта. Д димера ми беше над норма от 5 месец до края, въпреки терапията (над нормата за бременни според триместъра). Но следееки цялата картина, доктора знаеше, че всичко е наред и не съм се притеснявала

# 2 000
Както писах, имах много проблеми. Трудно е да се каже кой от тях за коя загуба е бил виновен. Най-големия проблем според мен беше матката. С огромен септум и синдром на Ашерман. Доктора направи 3 хистероскопии за да я докара от ужасно в почти перфектно състояние. В комбинация с предварителната подготовка на организма ми, която той пак направи и стриктното следене на тромбофилиите и другите неща, стигнахме до щастлив финал.
За пример - други лекари пак са ми назначавали и фраксипарин, аспирин, дузофарм, вливки с октагам, но никога не правеха контроли как тези терапии работят, всичко на изсуст се правеше.
С др Ковачев установихме, че въпреки ниско рисковите ми мутации, аз много бързо сгъстявам кръвта. Д димера ми беше над норма от 5 месец до края, въпреки терапията (над нормата за бременни според триместъра). Но следееки цялата картина, доктора знаеше, че всичко е наред и не съм се притеснявала
Дадохте ми много полезна информация. Как се откриват проблемите в матката и срастванията? Виждат ли се на ехограф?
До сега всеки ме гледа отгоре отгоре и явно сме станали в очите на лекарите като ходещи банкноти.
Следващия месец съм при Калчев, надявам се той да гледа обстойно и да намери проблема ми.

# 2 001
Зависи от апаратурата и от лекаря. Защото в Пловдив прехвален лекар с уж най-модерна апаратура не ги видя, но в София още от ехографа беше ясно положението.

# 2 002
Здравейте,

Направих спонтанен аборт в 7 г.с. на 3 Юни. Дадоха ми топигин на 4 Юни,общо 4 таблетки.
След 6 часа ме прегледаха и казаха,че всичко се е изчистило почти,без малък съсирек. От тогава досега спира и отново имам кръвотечение,което не е тежко,но го има. Според мен 16 Юни ми дойде и менструацията с типични болки и течение (преди това спря течението). Отново спря на 22 Юни и от 2 дни отново имам ярко течение. На преглед съм на 1 Юли, казаха ми,че по-рано няма смисъл.
Просто се чудя дали е нормално, тъй като за пръв път ми се случва спонтанен аборт и медикаментозно изчистване. Нямам други оплаквания.

# 2 003
Здравейте,

Направих спонтанен аборт в 7 г.с. на 3 Юни. Дадоха ми топигин на 4 Юни,общо 4 таблетки.
След 6 часа ме прегледаха и казаха,че всичко се е изчистило почти,без малък съсирек. От тогава досега спира и отново имам кръвотечение,което не е тежко,но го има. Според мен 16 Юни ми дойде и менструацията с типични болки и течение (преди това спря течението). Отново спря на 22 Юни и от 2 дни отново имам ярко течение. На преглед съм на 1 Юли, казаха ми,че по-рано няма смисъл.
Просто се чудя дали е нормално, тъй като за пръв път ми се случва спонтанен аборт и медикаментозно изчистване. Нямам други оплаквания.
Ако можете отидете на няколко мнениея, попринцип хормоните се разбутват и може да е от това.

# 2 004
Добър вечер, борбени жени. И аз да се запиша. Имам две прекрасни деца на 7 и 12 години. За съжаление вчера в 10+ г.седмица съм с диагноза мисед аборт в 9г.с. Преди две седмици всичко беше наред, човечето имаше пулс и се развиваше. Днес вече прокървих и за утре съм за кюртаж. Все още не се знае причината, но ми минават всякакви мисли през главата. Имам проблем с щитовидната жлеза, имам два възела, но не пия лекарства защото кръвните изследвания са добре. В началото на бременността бях с парвовирус Б19, което също може да е причина. Също така имах и бледо жълтеникаво слузесто течение, като разбира се бях споменала на моята гинеколожка, а тя ми отговори щом няма сърбеж или парене всичко е наред. Днес бях в болницата заради кървенето и там попитах дали ще се наложи да правя някакви изследвания за да може евентуално да се намери причина и при следваща бременност да се избегне лошият край. Доктора ми каза, че след като имам две здрави родени деца не се налага, чак след 3 аборт се назначават такива изследвания. Само да вметна че не живея в България и тук проследяването на бременността се разминава с България.  Ох като чета колко изстрадали жени има ми става толкова тежко...

# 2 005
Здравейте, чета ви от известно време, но до сега не се осменявах да пиша. Ето и моята история, извинявам се предварително за дългото съобщение, но съм леко отчаяна. Имам 2 аборта като след 1вия направих куп изследвания. Излезе, че имам тромбофилия и имам нисък АМХ. С 2рата бременност бях на аспирин и клексан, но за съжаление пулса беше спрял отново. След втория аборт отидохме при д-р Конова, която ми назначи ендометриална биопсия, фемофлор, кариотип на двамата, всички хормони на двамата, SDI фрагментация и изследване на абортивен материал. Ембрионът беше здрав, кариотипа и на двамата е ок, снимка на тръбите правих ноември и тя беше ок, NK клетките ми бяха в норма и антифосфолипидните тела също. На 30.04 ми предстоят биопсията и фемофлор. Моля ако някоя дама се е сблъсквала със същото да каже какви още изследвания трябва да се направят и при кой лекар са разрешили проблема. Аз съм от Варна и всички лекари които съм посетила (може би над 10) ми казват млада си, ще пробвате пак... Да, но аз се сривам психически след всяка загуба, а и АМХ ми е ниско. Обмислям да запиша час при д-р Бойчеви (Тутракан), имам час при д-р Калчев, но е много напред във времето. Как мислите дали мога да се доверя на лекарите в Плевен?
Имам и въпрос преди биопсията трябва ли да се пуснат микробиология и полово предавани болести защото в Плевен нищо не ми казаха за това, а аз се притеснвявам, ако имам нещо да не го пренесат в матката.

Проверете ТСХ- то аз имах задържан аборт в 6ти месец правих си тромбофилия единствено ми излезе че организма ми не може да обработва фолиевата киселина за това пиех метилирана забременях месец след раждането защото трябваше нормално да родя мъртвия плод… и сега вече слава на Бога имам живо и здраво детенце на три месеца през цялата бременност ходих при др. Евелина Златанова която ми следеше хормона и ми пускаше изследвания на албумин витамин Д и мнгоо други показателя   Които се пускат по принцип на бременните но АГ пуска само това което е по здравна каса час се записва само на място ако ви интересува къде е кабинета ще ви обясня защото е малко забутано във Варна е защото прочетох че сте от Варна отделно ходих до 13 седмица при др. Атанас Александров записвах си час през супер док много е отзивчив и през седмицата  работи в Плевен  а бременноста си я следях при др. Анжел много съм доволна от всички при които ходих защото бях много притеснена през цялата бременност постоянно бях с феталния доплер да чувам пулса на детето разбирам ви напълно всички майки които са изгубили детенце в ранна бременност ако ви интересува и номер и адрес всичко ще ви дам успех ви желая и ако нещо имате въпроси съм насреща ❤

# 2 006
Здравейте, чета ви от известно време, но до сега не се осменявах да пиша. Ето и моята история, извинявам се предварително за дългото съобщение, но съм леко отчаяна. Имам 2 аборта като след 1вия направих куп изследвания. Излезе, че имам тромбофилия и имам нисък АМХ. С 2рата бременност бях на аспирин и клексан, но за съжаление пулса беше спрял отново. След втория аборт отидохме при д-р Конова, която ми назначи ендометриална биопсия, фемофлор, кариотип на двамата, всички хормони на двамата, SDI фрагментация и изследване на абортивен материал. Ембрионът беше здрав, кариотипа и на двамата е ок, снимка на тръбите правих ноември и тя беше ок, NK клетките ми бяха в норма и антифосфолипидните тела също. На 30.04 ми предстоят биопсията и фемофлор. Моля ако някоя дама се е сблъсквала със същото да каже какви още изследвания трябва да се направят и при кой лекар са разрешили проблема. Аз съм от Варна и всички лекари които съм посетила (може би над 10) ми казват млада си, ще пробвате пак... Да, но аз се сривам психически след всяка загуба, а и АМХ ми е ниско. Обмислям да запиша час при д-р Бойчеви (Тутракан), имам час при д-р Калчев, но е много напред във времето. Как мислите дали мога да се доверя на лекарите в Плевен?
Имам и въпрос преди биопсията трябва ли да се пуснат микробиология и полово предавани болести защото в Плевен нищо не ми казаха за това, а аз се притеснвявам, ако имам нещо да не го пренесат в матката.

Проверете ТСХ- то аз имах задържан аборт в 6ти месец правих си тромбофилия единствено ми излезе че организма ми не може да обработва фолиевата киселина за това пиех метилирана забременях месец след раждането защото трябваше нормално да родя мъртвия плод… и сега вече слава на Бога имам живо и здраво детенце на три месеца през цялата бременност ходих при др. Евелина Златанова която ми следеше хормона и ми пускаше изследвания на албумин витамин Д и мнгоо други показателя   Които се пускат по принцип на бременните но АГ пуска само това което е по здравна каса час се записва само на място ако ви интересува къде е кабинета ще ви обясня защото е малко забутано във Варна е защото прочетох че сте от Варна отделно ходих до 13 седмица при др. Атанас Александров записвах си час през супер док много е отзивчив и през седмицата  работи в Плевен  а бременноста си я следях при др. Анжел много съм доволна от всички при които ходих защото бях много притеснена през цялата бременност постоянно бях с феталния доплер да чувам пулса на детето разбирам ви напълно всички майки които са изгубили детенце в ранна бременност ако ви интересува и номер и адрес всичко ще ви дам успех ви желая и ако нещо имате въпроси съм насреща ❤

Всички ендокринни хормони са ок. Изследвала съм всичко възможно и вече не знам накъде да се насоча. Знам къде е кабинетът на др Златанова и ви благодаря за написаното. Ходих за консултация о цветна снимка при Симона Анжел след 1вия аборт и изобщо не съм доволна. Мила е, но не погледна изследванията ми. Вчера бях на преглед при др Калчев в София и той смята, че аномалия на матката е причината. Това се вижда и на цветната снимка, но тук ми казаха не е проблем е да ама явно е

# 2 007
Дай Боже всичко да се нареди и да си имате не едно ами няколко дечица пожелавам ви го от сърце бъдете здрава и благословена ❤

# 2 008

Извинявам се, но не разбрах кой хормон се е следял? Загуба в шести месец е много напред, съжалявам за преживяното и е чудесно, че слдеващата бремнносте йила успешна. При мен след последния петиаборт АГ каза, че май ще ме посъветсва да не пробвам повече. И все пак искам да пробвам првди съвсем да е късно,все още се лутам къде да отида

# 2 009
Д-р Николай Ковачев. И аз имам 5 загуби, преди да го срещна - 2 мисед аборта, 2 биохимични и 1 мъртво раждане в 31 гс

Общи условия

Активация на акаунт