За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 324 198
  • 2 098
  •   1
Отговори
# 2 040
  • София
Bizarre_woman и аз ти пожелавам да минеш бързо през това и догодина да имаш едно хубаво бебче Purple Heart, горе главата!

# 2 041
Здравейте, за първи път се регистрирам и пиша, но ми трябват препоръки. Бременна съм в 8г.с+5 и при преглед не се откри пулс и ембриона е спрял развитието си в 7г.с мисля. Последно бях на преглед в 6г.с+ 5 и всичко беше наред, отговаряше на седмицата си и имаше пулс, явно е станало нещо след това. Към жените от Варна минали през кюртаж, може ли да ми препоръчате лекар? Мисля да отида в АГ, но не съм наясно към кого да се насоча?
Кмретаж правих при д-р Свраков в Окръжна нолница, но той вече не практикува. Всички следващи пъти организмът сам е изхвърлял ембриона. Ако си склонна на това, за мен е по-добрият вариант. Организмът се възстановява бързо и може почти веднага да се действа за нови опити.

# 2 042
В много ранна седмица е аборта, матката сама ще изхвърли каквото трябва, може да отнеме около месец, не се за занимавай с кюретажи. Имам два спонтанни аборта, и двата пъти сам се е изчиствал организма.

Здравейте, за първи път се регистрирам и пиша, но ми трябват препоръки. Бременна съм в 8г.с+5 и при преглед не се откри пулс и ембриона е спрял развитието си в 7г.с мисля. Последно бях на преглед в 6г.с+ 5 и всичко беше наред, отговаряше на седмицата си и имаше пулс, явно е станало нещо след това. Към жените от Варна минали през кюртаж, може ли да ми препоръчате лекар? Мисля да отида в АГ, но не съм наясно към кого да се насоча?

# 2 043
  • Пловдив
Как така сама ще се изчисти, не е ли опасно да остане мъртвият плод вътре?

Имам 4 кюртажа, нито един по мое желание.

# 2 044
  • София
Възможно е и сама да изхвърли плода, някой път чакат по 2-3 дни. Аз имам спонтанен аборт и няколко миседа. При един от миседите започнах да кървя-между констатирането на спрялата сърдечна дейност и приема в болница имаше 3 дни и това ми казаха-ако тръгнат болки и започне изхвърляне, да отида спешно,ако не-в планирания ден за прием.
Но трябва наблюдение. Кюртажът си е травмираща за матката процедура, но си е нужен в някои случаи.

# 2 045
При мен първото изхъврляне стана след повече от месец. Организмът има способност да се смаоизчиства. Вече като имаше опит, следващите пъти ставаше до една-две седмици

# 2 046
При мен първото изхъврляне стана след повече от месец. Организмът има способност да се смаоизчиства. Вече като имаше опит, следващите пъти ставаше до една-две седмици

Не е ли опасно да чакаш цял месец организмът ти сам да изхвърли ембриона, също така звучи доста смазващо психически. Преживяла съм кюретаж и от момента, в който констатираха спряла сърдечна дейност, исках възможно най-бързо да се приключи историята. Предложиха ми да изчакаме седмица да видим дали ще го изхвърля сама, но дори и това ми се струваше дълго и болезнено, и отказах.

# 2 047

Не е ли опасно да чакаш цял месец организмът ти сам да изхвърли ембриона, също така звучи доста смазващо психически. Преживяла съм кюретаж и от момента, в който констатираха спряла сърдечна дейност, исках възможно най-бързо да се приключи историята. Предложиха ми да изчакаме седмица да видим дали ще го изхвърля сама, но дори и това ми се струваше дълго и болезнено, и отказах.
Да, наистина първият път се притеснявах и нямах търпение да се случи. Следващите пъти вече организмът знаеше какво прави, аз също какво да очаквам. Аз съм ходила на прегледи, не съм била на самотек : ). Опредлено кюретажа е доста по-неприятно преживяване, поне за мен. А и слес това периодът на възстановяване е твърде дълъг

# 2 048
При мен имаше сърдечна дейност в 7 г.с., след което явно е започнало да забавя развитие и на прегледа в 9 г.с. беше спряло, при което ми предложиха да чакам да се изчистя сама. Аз се съгласих, защото ме беше страх от кюретажа. Започнах да кървя няколко дена след това, като в рамките на един месец кървях няколко пъти, но така и не се изчистих докрай. Няколко месеца по-късно направихме хистероскопия, за да махнат каквото е останало. Честно казано не мога да дам съвет кое е по-добро, но ако организмът успее изцяло да се изчисти сам е най-добре така, но не винаги е възможно.

# 2 049
За мен лично мисълта да се чистя самичка вкъщи е ужасяваща, ще ми е супер травмиращо. То не е и ставало въпрос при моя мисед, защото лекарката ми директно ме прати на кюретаж, но и не мога да си представя да седя така с мъртво ембрионче в себе си и да чакам да започне, пък после евентуално  пак да се стигне до кюретаж, ако нещо не е наред.

# 2 050
На мен ми дадоха хапче за медикаментозно изчистване, но бяха ужасни болки, дори припаднах. Така или иначе накрая ми направиха кюретажа. Бих избрала кюретажа от самото начало.

# 2 051
Здравейте, дами,

През февруари направих първия трансфер от първата ми инвитро процедура. Ембриончето се захвана успешно, но когато отидохме в края на 6-та седмица за първия преглед за пулс, се видяха само единични пулсации. Лекарят ми предложи да изчакаме 2-3 дни и да направим повторен преглед, за да се уверим, че има установен и редовен пулс.

Ден преди този първи преглед обаче получих много силни болки и отидох по спешност в Шейново. Там лекарите казаха, че най-вероятно става въпрос за контракции, но тъй като все още нямаше как да се потвърди състоянието на ембриона, ми препоръчаха да изчакам планирания преглед за пулс.

За съжаление, при повторния преглед се оказа, че ембриончето е спряло да се развива. Нямаше пулс, дори и единични пулсации. Лекарите потвърдиха диагнозата мисед и оттам започна трудното решение – дали да премина през медикаментозен аборт или да избера кюретаж с вакуум.

В момента пиша това от болницата, след като избрах кюретаж. Прочетох много истории за медикаментозния аборт, които ме притесниха, особено предвид, че бременността беше след инвитро и ембриончето вероятно беше здраво захванато. Затова реших да се доверя на лекарите и да избера метода, който ми се стори най-сигурен.

Чувствам се добре, нямам сериозно кървене. В ретроспекция си давам сметка, че онези силни болки преди първия преглед за пулс може би са били знак, че нещо не е наред и че контракциите са могли да доведат до спирането на развитието на ембриона.

# 2 052
Много съжалявам 😞 Пожелавам ти бързо възстановяване и следващият опит да е успешен. Имате ли още ембриончета?

# 2 053
Много съжалявам 😞 Пожелавам ти бързо възстановяване и следващият опит да е успешен. Имате ли още ембриончета?

Здравей,
Благодаря ти 🫶

Имаме още 3, но това беше с най-добро качество и малко ме е страх да не се повтори тази случка. Като се впуснах в това предизвикателство се бях подготвила за всички други варианта, но не и за този.

Ужасно е, но като човек който е минал през това съвсем скоро ми се иска да дам кураж на жените. Да, всеки по различен начин преживява нещата, аз всеки ден си плача по малко, но звучи по-страшно отколкото е. Най-важното е да се вземе бързо и адекватно решение за прекъсване на бременност. При мен имаше гадене до самата операция и вярвам, че може даже да ме е тровила след като спря развитие.

# 2 054
Здравейте,
Бременна съм в 8 г.с. и при преглед ембриона нямАше сърдечна дейност. С коремен и с вагинален ехограф ме прегледа доктора. Каза да отида след 1 седмица пак и ако няма все още сърдечна дейност и ще ме приемат за аборт! Много ми е притеснено! Има ли вероятност по- късно да се чуе сърчицето! Има ли мами с подобна ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт