За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 324 150
  • 2 098
  •   1
Отговори
# 2 055
Здравейте,
Бременна съм в 8 г.с. и при преглед ембриона нямАше сърдечна дейност. С коремен и с вагинален ехограф ме прегледа доктора. Каза да отида след 1 седмица пак и ако няма все още сърдечна дейност и ще ме приемат за аборт! Много ми е притеснено! Има ли вероятност по- късно да се чуе сърчицето! Има ли мами с подобна ситуация?

Ако се е видяло жълтъчно мехурче, все пак има някаква надежда да си овулирала по-късно и да се появи сърдечна дейност, в противен случай може да се окаже кухо яйце. Ако бременността е в по-напреднал етап и се вижда ембрион, но без сърдечна дейност, вероятно няма да станат нещата, за съжаление. Успех

# 2 056
Дами, много моля някоя която има опит с повтарящите се спонтанни аборти - да ми пише, особено ако има успех. Разбита съм. Трети за 14 месеца. Кухо яйце, извънматочна и сега хематом. Правени абсолютно всички изследвания, откриха ми само проблеми с имунната система на матката, но бях на сериозни лекарства за тях.... Спонтанни бременности.

# 2 057
Здравей, много съжалявам за случилото се... Моята история е донякъде сходна. Ето линк към една много полезна тема в която момичета с повтарящи се аборти обменят опит и истории. Стискам силно палци следващият път всичко да е наред до финал.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1701239.msg48733796#msg48733796

# 2 058
Дами, много моля някоя която има опит с повтарящите се спонтанни аборти - да ми пише, особено ако има успех. Разбита съм. Трети за 14 месеца. Кухо яйце, извънматочна и сега хематом. Правени абсолютно всички изследвания, откриха ми само проблеми с имунната система на матката, но бях на сериозни лекарства за тях.... Спонтанни бременности.
Здравейте,
Преди да родя живо и здраво дете минах през мисед, мъртво раждане, биохимична, втори мисед, втора биохимична... Общо 5 спонтанни бременности всички с фатален край. Слава Богу намерих доктор, който да ме изкара от този ужасен ад и сега имам прекрасна дъщеря. Ако мога да съм полезна пишете ми Simple Smile
Имам тромбофилия, хашимото, високи нк клетки, бях с огромен септум в матката и синдром на Ашерман Simple Smile

# 2 059
Здравейте,
Преди да родя живо и здраво дете минах през мисед, мъртво раждане, биохимична, втори мисед, втора биохимична... Общо 5 спонтанни бременности всички с фатален край. Слава Богу намерих доктор, който да ме изкара от този ужасен ад и сега имам прекрасна дъщеря. Ако мога да съм полезна пишете ми Simple Smile
Имам тромбофилия, хашимото, високи нк клетки, бях с огромен септум в матката и синдром на Ашерман Simple Smile
Много тежка борба! Здраве и безгрижно детство на детенцето!
Кой е лекарят, който Ви помогна? Мисля, че ще е полезна информация за други момичета в темата.

# 2 060
Със сигурност ще е много полезно за всички.

# 2 061
Д-р Николай Ковачев.
Коригира много успешно матката, а тя беше в ужасно състояние. И други преди него са се пробвали, но крайно не успешно, което си личи и от последващите загуби. Точно преди бременността, която завърши с мъртво раждане в 31 гс, в Селена уж я бяха коригирали ама явно доста неуспешно, то така си и пишеше в епикризата. Тъй като мъртвото раждане беше секцио + няколко абразиота при мисед абортите се сдобих и със синдром на Ашерман в допълнение.
Д-р Ковачев ми направи 3 хистероскопии докато поправи щетите. Две от тях бях без упойка и наблюдавах всичко, което правеше - уникален оператор. Никакъв дискомфорт, както по време на процедурите, така и след тях.
След това ме подготви запълвайки дефицити на витамини и т. н. Това отне около 5 месеца общо. После проследи бременността. Всичко се следеше супер стриктно. Терапията за тромбофилия се следеше на всеки 3 седмици и дозите се коригираха своевременно. Оказа се, че въпреки, че съм с ниско рискови мутации много бързо сгъстявам кръвта. Бях с висок Д димер до последно, но доктора седеше всичко комплексно и нямаше притеснения. За сравнение в Пловдив ми изписаха терапия пак с фраксипарин и аспирин, след първия мисед и никой не проследи дозите дали са ок през тези 31 седмици....
Спести ми серклаж, защото шийката взе да се скъсява, но минах само с терапия с медикаменти и овладя положението.
През неуспешните бременности ми правиха вливки с октагам, имуновенин и тн за вискоте НК клетки пак без успех. Д-р Ковачев за този проблем назначи терапия с медрол през първите седмици... Това е само малка част от много много неща, които направи за да ме докара до успешен финал.
Просто е страхотен лекар ❤️
Ако някой нещо по конкретно му е важно да пита, защото трудно ще обхвана целия ми сложен случай Simple Smile

# 2 062
Здравейте!
Имам два спонтанни аборта (един след друг) кухо яйце и мисед аборт. Моля да ми препоръчате добър специалист от когото сте доволни в град Варна.
Прочетох и доста положителни коментари за  Медицинският център в Тутракан.
Всяко едно мнение би било полезно.
Благодаря!

# 2 063
Здравейте!
Имам два спонтанни аборта (един след друг) кухо яйце и мисед аборт. Моля да ми препоръчате добър специалист от когото сте доволни в град Варна.
Прочетох и доста положителни коментари за  Медицинският център в Тутракан.
Всяко едно мнение би било полезно.
Благодаря!

След два спонтана аборта имам изнесена бременост и дъщера при др Николай Ковачев.
Но пътя е дълаг Варна - София. Дано някой да сподели някой друг доктор по блузу до вас.

# 2 064

Излязоха резултатите от изследването на ембриона - щяло е да бъде напълно нормално момченце. Просто съм разбита Weary Всички изследвания са ни перфектни, генетично е било здраво, бременността се развиваше прекрасно, бях на всякакви терапии... защо е станало така.... Казват имунулогия, но аз бях след лепило, на Програф и Зарзио...

# 2 065

Излязоха резултатите от изследването на ембриона - щяло е да бъде напълно нормално момченце. Просто съм разбита Weary Всички изследвания са ни перфектни, генетично е било здраво, бременността се развиваше прекрасно, бях на всякакви терапии... защо е станало така.... Казват имунулогия, но аз бях след лепило, на Програф и Зарзио...

Аз изгубих моето момченце заради хематом. Категорични са ,че е имунология. И аз бях на програф,но се оказа,че трябва и имуноглобулин и то 15гр. Говорете с вашия имунолог да включи още лекарства. Аз имам другата седмица среща с Михайлова точно по същия въпрос.
Съжалявам за загубата ви.

# 2 066
И според нас с Чапанова най-вероятната причина е имунулогия - всичко друго е наред. Странното им изследване в Надежда даде отклонение... И сега записах час при Михайлова, защото била най-добрата. Но ми казаха, че още няма график. Вие откъде си записахте - Александровска или Калчев и колко чакахте, за да ви приеме?

Аз изгубих моето момченце заради хематом. Категорични са ,че е имунология. И аз бях на програф,но се оказа,че трябва и имуноглобулин и то 15гр. Говорете с вашия имунолог да включи още лекарства. Аз имам другата седмица среща с Михайлова точно по същия въпрос.

# 2 067
И според нас с Чапанова най-вероятната причина е имунулогия - всичко друго е наред. Странното им изследване в Надежда даде отклонение... И сега записах час при Михайлова, защото била най-добрата. Но ми казаха, че още няма график. Вие откъде си записахте - Александровска или Калчев и колко чакахте, за да ви приеме?

Аз съм ѝ пациент от 2 години и е по-лесна комуникацията. След поредния ми неуспех( без имплантация) ѝ писах и тя сама ми писа да обсъдим другата седмица бъдеща терапия.

# 2 068
Здравейте!
Аз май вървя към вторият си мисед. В 7 седмица съм, днес се видя ембрион, но пулс не се чу. След няколко дни съм пак на преглед…
Имам един аборт вече преди година и половина, който медикаментозно прекратих в 10 седмица, отново заради изоставане..

Имам една успешна бременност, та това ме крепи, но много ми се иска второ. Нямам тромбофилия, само PAI мутация, която е консултирана с хематолог. Коагулационните изследвания са добре, витамините също, ТСХ е в норма. Направо вече не знам.. Спрях да пуша. Позволявам си по едно кафе дневно, но това ме съмнява да влияе. Ако и сега не стане, явно и аз ще се отправям при Ковачев да види какво аджеба ми има… На 35 съм, да - не съм първа младост, ама не съм и застаряваща и крайно рискова… Първата загуба не я приех тежко изобщо, обаче сега ако стане пак същото, определено ще ми е адски гадно. То вече е, де, но има надежда там някаква… Мислех си да запазвам от сега при Ковачев, но първо ще изчакам. Освен него, друг толкова способен (без Сигридов) има ли?

# 2 069
Здравейте. Аз също съм с втори аборт от преди няколко дни, още чакаме резултати от генетичното изследване. Записах час при д-р Калчев, но е чак за октомври месец. Ще запиша в понеделник направо при Михайлова, но предполагам, че и за там се чака много. Бихте ли ми казали кой Ковачев обсъждате? В гугъл виждам Николай и Стефан, но предполагам, че за Стефан Ковачев става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт