Ще я пусна за малко и после трия.
Между тях обаче и истински красавици. Има една жена сред тия, беше особено красива (искам не искам ,такава е истината), и затова не им било писано да са щастливи.Майка ми също е била много хубава, но според думите й татко ми не могъл да прежали раздялата с тая жена, която обичал- а разделила ги именно баба ми, тъй като смятала че тя не е за него. Поне така ми каза. Татко ми после довел на инат майка ми за снаха и казал на майка си "тая ще е, повече няма да се месиш!". Майка ми се е смятала винаги за нещо повече от всички други, казвала ми е че преди татко харесвала едно друго момче, но не били гаджета (уж де) Май само са се целували. Той обаче бил от семейство на видни лекари, тя от село..познавала сестра му и тя била много "надигната". Майка ми се притеснила че няма да я приемат и се отказала да ходи с него. Според думите й поне. На татко ми му се опъвала много, чак като й предложил брак се съгласила да му "капне в ръцете". Оженили се, но животът им заедно бих нарекла меко казано "сложен". До ден днешен са заедно, с днешна дата татко й е почти слуга. А и тя винаги си е била труден характер. Тя твърди че вината е в татко, понеже бил лошо възпитан, правел каквото си иска, хойкал и така и не я обикнал истински като онази, другата. Гледайки нещата отстрани и познавайки майка си мисля обаче, че баща ми наистина я обичаше, и най-вероятно наистина искрено е смятал да е щастлив с нея, тя обаче с властния си характер, с много от нейните капризи и обиди (прост бил, не бил учил, семейството му не стрували нищо, без нея бил едно нищо- а той беше много уважаван в работата си, природно интелигентен и кадърен електротехник и сам е гледал кака ми само и само тя да учи) го отблъскваше на моменти от себе си и той си търсеше утеха. И не му беше трудно понеже беше мил човек и шегаджия, и даже след години си беше много хубав- помня жените в завода с какви очи го гледаха и му се бутаха, а и сега май не биха го върнали... 

Препоръчани теми