На майка ти гаджетата...

• 81 737
  • 358
  •   1
Отговори
# 165
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Малко не по темата, но никога не съм можела да разбера жени, които забременяват от един, а се омъжват за друг и цял живот крият. Ами нали в даден момент може да се разбере, примерно по кръвната група?!
Ами трудно е за разбиране, ама тя не е знаела, че е бременна, спонтанно решение е било омъжването напук. Мъжът ѝ е знаел, тя е споделила с него, когато разбрала, но толкова е бил влюбен в нея и толкова щастлив, че ще е негова жена, че е пазел тайната ѝ до смъртта си. Всъщност възрастните са знаели, само от приятелката ми са крили, заради ненавистта ѝ към втория баща, който всъщност е истинският.Те тримата, майката и двамата мъже са живеели на една улица, къща срещу къща. Приятелката ми е единствена наследница и на тримата, наследи и трите къщи.
Навремето, когато тя ми каза всичко това, точно вървяха латиноамерикански сериали и тогава си казахме с нея, че животът предлага къде-къде по-засукани и сълзливи истории от измислените.
Искам да допълня, че майката на приятелката ми беше изключително красива жена и истинска дама от стара софийска фамилия. Първият ѝ мъж е бил голям приятел и на нея, и на другия, в когото е била влюбена. Но не е бил хубав мъж, виждала съм го на снимки, дребничък един такъв, невзрачен. Но голяма душа. Аз мога да я разбера тази история, защото познавам втория мъж, наистина изглеждаше трудноустоим, дори вече възрастен. А знаете, че се влюбваме с очите. 

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 16:59 от Светълчо

# 166
  • Street of Dreams
Как се живее с такава тайна като майка и още повече - как е живял първият съпруг, гледайки жена си на прозореца да жали за друг... Това трябва да го е убивало бавно отвътре... Всъщност и двамата...

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 20:55 от OnDiNe_

# 167
Кой мисли за кръвни групи при такива случаи?
Освен това ако единият родител е кръвна група А, другият Б, детето може да е всяка от четирите.

# 168
Да живееш цял живот в лъжа, в такава голяма лъжа... Вижда ми се много малодушно.

# 169
Не  е било малодушно ,стандартите са били други ,бяха други ,че съм свидетел на времето.Сега е  различно.Все пак се говори за  жена над 50, някогашно момиче  с двама бащи.

# 170
По онези години си е било няква "греховна" тайна..

# 171
  • Street of Dreams
Аз съм по-нова генерация и ми е непонятно това мислене, но пък много интересно. Като казвате "така беше", можете ли да го обясните? Как да си го представям?

# 172
Не знам как да си го представите вие,младите.Ние го наблюдавахме и живяхме.Като не познаваш друго ,смяташ познатото за нормално.Имайте предвид ,че нито  средата ни-съседи ,приятели ,нито книгите ,телевизията не са давали други образи на живота. И да ги е имало се били заклеймени като ретроградни ,  разлагащи нравите и  така нататък.То си идва от векове това мислене и се радвайте ,че за вас е отминало.Много по-лесни са нещата от живота сега.И ние  и вие ги дължим на други преди нас , бунтарите на онова време.Те са платили за нас.
Като се гледам какъв съм динозавър  се чудя много неща-беше ли или само така ми се струва...И аз не ги приемам сега.Но бяха.
Има една книжка , имах я преди да затрия компа, поумря  и доста неща с него,Елена Огнянова-"Жената на баща ми".Струваше ми се ,че е векове преди мен ,но не.Тя показва мисленето на онова време,в чисто битов план.
Там свекърва дава акъл на снаха си да си открадне бебе,че и на почивка я праща и играе с нея пред сина си.Ставало е.Нямало инвитро и  подобни банки сперма.Открадне- да преспи с друг, не буквално готово дете.

# 173
  • Street of Dreams
Никак не си го представям, а искам.
Не се наемам да казвам, че сега е по-лесно. Сега е по-лесен разводът. Но пък около мен има толкова силни и здрави семейства от онези времена - прекарали по-голямата част от живота си заедно, двойка, семейство, истински. И аз съм родена и отраснала в такова. Пък като знам как са се взели - непонятно ми е! Ще ви разкажа по-късно какво имам предвид. Simple Smile
А сега, дето всичко е лесно, особено българските ми приятели не останаха заедно, едно 90%...
Зстова искам да разбера мисленето от тогава. Каква е цената на семейството - не само лошото, високата цена на търпенето, но това сплотяване, тази вечна обич, трябва да има рецепта.

# 174
Боряна,..Те ти булка,Спасов ден!:)

# 175
Боряна,..Те ти булка,Спасов ден!:)

Баш.Той за това е измислен, законно става.

# 176
Моя приятелка се омъжи бременна, от голямата си любов,без съпругът и да знае.Родиха си и детенце друго.Не потругнаха нещата и се разделиха.Поднови си връзката с първия,така години наред, но и там се разсзъхнаха нещата.Съдба.Това преди 20 години.

# 177
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Как се живее с такава тайна като майка и още повече - как е живял първият съпруг, гледайки жена си на прозореца да жали за друг... Това трябва да го е убивало бавно отвътре... Всъщност и двамата...

Ами той не е гледал жена си на прозореца, майка му я е гледала. Но е бил наясно, че тя обича другия, оженил се е за нея с ясното съзнание, че жена му не е влюбена в него и че ще отгледа детето на приятеля си като свое. Няма там лъжа и измама между тримата, само приятелката ми не е знаела.

Ондин, наистина бяха по-здрави връзките в семействата сякаш. От всичките ми приятелки само една се разведе, другите и досега имат хубави семейства, обичат се и са заедно. Повечето от нас са се омъжили за първите си любови, най-близката ми приятелка и мъжът ѝ са заедно от 8-ми клас.
Рецепта няма, разбира се, но ние бяхме възпитани и научени като че ли повече да се съобразяваме с околните, да мислим и другият как се чувства, не само за себе си да гледаме. Нямахме толкова силно его, по-склоннни бяхме на компромиси и отстъпки сякаш. Сега хората поставят винаги себе си на първо място, изискват прекалено много от другия и гледат повече да вземат, отколкото да дадат. Поне на мен така ми изглежда отстрани. Разбира се, всякакви обобщения са неточни и може би случайни, но моите са такива за поколенията след нас. По-малко диалог, повече търсене на права. И понеже и животът се промени и стана по-материален, това също измести нещата от духовното и чувствата в малко по-друга насока.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 23:21 от Светълчо

# 178
  • Street of Dreams
Интересни са ми разказите на генерациите преди мен.
Аз, със уж старомоден мъж с ценности и се чувствам особено силно обичана късметлийка (още сме пресни), се замислих - веднъж да ме види или усети зареяна по някой друг, край. Всичко ще свърши ако не на мига, то ще е вече счупено. Така си мисля, така усещам нещата. Пък камо ли да ме гледа цял живот линееща по бившия ми (бившите са особено голямо зло), пък да е щастлив, че съм взела него...По-скоро би умрял. Затова са ми тотално неразгадаеми хората от преди.

Вече ви разказах за баба ми, да ви разкажа за майка ми.
Тя, софиянка по рождение, дъщеря на директор и учителка. Студентка във Варна, влюбена в гаджето си до уши. Гаджето й - свири на кирата естествено, най-красивият в целия университет и мечтата на всички жени. Живее при майка си обаче и хич не му се жени...Тя чака, застарява (о, ужас, вече е на 24 почти) и е доста нещастна. С нейна приятелка му правят някаква засада, уреждат му среща с някакво друго гадже - той не изтърва тази възможност, но за негова изненада отива майка ми и къса с него, с огромна мъка. При това по същото време баща й умира внезапно. Свършват парите, прекъсва следването си, прибира се при майка си, която е адски зле психически и на всичкото отгоре е стара мома! Направо й се е стъжнил живота и е паднала отвисоко. На НГ е била сама с майка си и си е пожелала, през идната година да се омъжи.

Започва работа в някаква кариера в едно село. Пише някакви бележки на шофьорите къде да ходят с камионите или нещо такова. Нейна колежка, разведена, разказва че е влюбена в един от шофьорите, който бил най-красивият мъж на света, обаче не я отразявал, понеже имала деца. Така за пръв път майка ми заглежда баща ми, да види верно ли бил толкова красив този.

Баща ми - пълната противоположност на майка ми. Роден на село в семейство на македонци - бежанци, 4 деца, беден селски живот. Работа откакто е проходил, нищета. В осми клас му писнало - прекъснал училище и хванал пътя към града. Започнал да работи адски много и навсякъде го викали - разказвал ми е, че в който джоб бръкнел, пари вадел. Много приятели и много приятелки. Лошо момче. Чувала съм от баба ми например, като бил в казармата имал приятелка Станка. Селско момиче, много хубаво пеела. Той бил войник а тя ходела в баба ми, обличала му нощницата и му спяла в леглото - снаха ще става. Не е познала. Един ден я качил на мотора си, закарал я в града и й казал "Слизай." И чао. Някаква друга от друг град, бил й на гости, запознал се с техните...вечерта се събудил и си казал - "Абе аз какво правя тука бе, няма да се женя я" и си тръгнал ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА. Горките момичета, навремето е било голям срам. Знам и други ужасни истории...обаче да стигна до тяхното запознанство.....

Та...мама понеже му е хвърлила око (хиляди пъти ми е казвала колко красив бил, рус и синеок) и започнала да му изписва бележките особено красиво - с онзи шрифт, който е изучила в университета. Ама много се стараела. Той - никакво внимание. Един ден обаче, когато тя се е примирила, в края на деня я попитал:
- Ти за еди кой си град ли си?
- Да.
- Искаш ли да те закарам? Аз сега тръгвам натам.
- Да, разбира се.
- Добре, иди си вземи палтото.
Майка ми се обръща да си вземе палтото, щастлива, казва чао, излиза - няма никой. Пита къде е - ми той си замина. Тъпо й е.
След няколко седмици той пак я пита:
- Абе ти не живееш ли в еди кой си град?
- Да.
- Да те закарам?
Всичко се повтаря - тя взима палтото, онзи е драснал.
Това нещо се е повторило някъде около шест пъти. Карала съм я да ми го разказва много пъти и всеки път недоумявам КАК е търпяла това. На мен щеше да ми го направи точно веднъж и всичко щеше да свърши. Тя само се смееше и казваше, че не го е взимала навътре, а и много се е надявала.

Малко след това той наистина я закарва до тях. Зарязва другите си приятелки, след няколко месеца вдигат сватба. Майка му - природно интелигентна жена, не може да повярва каква учена, интелигентна, градска жена си е взел. Майка ми не може да повярва какво добро работно, отговорно момче си е взела, дето да му се жени и да е избрал точно нея, старата мома (25).

Майка ми и баща ми нямат нищо общо. Тя беше толкова духовна, дълбока, интелигентна, начетена, с адски богата обща култура - като енциклопедия...А той някак повърхностен и разсеян, не е по разговорите, по задълбочаването пък хич. Тя слушаше Куин, Пинк Флойд и подобни, а той - народно. Тя мечтаеше да види света, а той я водеше на вилата на село. Немислима комбинация в наши дни. Майка ми до смъртта си беше една изключително щастлива жена. Готвеше и пееше. Правеше сладкиши. Смееше се, сияеше. Постоянно говореше каква е късметлийка - с най-красивите, руси и синеоки деца, собствен дом, семейство. И най-добрия мъж, който е финансирал следването й и тя с две малки деца е успяла да стане инженер. Казвала ми е, че други мъже са спирали жените си да се развиват, да не би да са повече от тях. А баща ми не е такъв. И между другото с женкарството му се е свършило след сватбата - не е закъснявал никога дори от работа, с изключение на веднъж, когато се прибра толкова мъртво пиян, че заспа на вратата на кухнята (бях малка). Майка се засмя, сложи му една злена възглавница от губер под главата и си го целуна по бузата. Simple Smile
Да ви кажа, чудела съм й се какво му намира. Но тя наистина беше щастлива. Не е имало скандали, насилие или пък лоша дума.

И всичко, защото не му е теглила една майна тогава, както бих направила аз.

# 179
Не се заяждам, но до 1988 година, образованието беше безплатно , и стипендии получавахме и имаше и общежитие.

Общи условия

Активация на акаунт