Коледа само изглежда далече. Новия списък подготвяй ти вече! - 17 тема

• 28 459
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Вени, щом няма проблем да я задържа, ок. Ама ако в някой момент ти потрябва веднага да кажеш, че наистина ми е неудобно. Embarassed Embarassed

Даже, успях да направя една разходка в гората с мъжа, детето и кучето. Много хубаво времето при нас.

Може ли рецепта за супата с тиква? До сега не съм правила, но ми се иска (то само аз ще си я ям де, ама....)

ООО, панирано карфиолче, с кисело мляко с чесън....да, ще трябва да се направи скоро.

# 406
  • на североизток от Рая
Гигич,  Hug! Не ме мисли, мила, хапвам си достатъчно. Аз така живея, малко на фотосинтеза, то това си е от години.  Laughing

Вени, много вкусно звучи туршията. Аз не правя, правят ми на мен. Майка прави една с олио, любима ми е и я прави редовно, но е в буркани /компотени/, яде се през зимата и е трайна. Свекърва ми прави, но без олио, а пък аз сякаш не искам само кисела туршия, но ям и от нея. Всякаква туршийка ме съблазнява в студеното. Мога да седна и само това да ям, после наливам вода, вода, като бидон ставам.

Деси, такива стикерчета търся, но искам възможно най-евтини. Има едни, с надути цени, не си заслужава. Нито пък големи на размер. Но недей да си го слагаш като мисъл, аз продължавам да търся подходящи тук, имам засега няколко комплекта, които ползвам и ще ми стигнат за известно време.

Слив, тя  и моята прахосмукачка сдаде багажа. Ни духа, ни смуче. То аз правя и двете неща по-добре от нея.  Joy Joy hahaha Ама още я ползвам, изморява ме, обаче. Мисля за нова, но точно сега за прахосмукачка пари не ми се дават. ooooh!

Обедно време е. Чао!  Hug Вкусен обяд ви пожелавам!   chef

Точ, голямо сърце имаш!  Hug Heart Eyes А стикерчетата са уаууу! Но сигурно и парите им са уау.  Crazy

# 407
  • Пловдив
Ох, толкова ми е мързеливо днес...трябва и да готвя и ме мързи, може за вечеря да ядем пържени яйца  Grinning
Утре ще и чистя, че всичко е с главата нагоре...

Вени, благодаря за рецептата като един немайстор готвач, ще я пробвам да видя какво ще ми се получи.

Нели, това магазинче, за което си мисля ми е по път по принцип и тези стикерчета са между 0.50лв/1лв. листа, така че си мисля, че ако има ще те устройва цената. /пеперуди, цветя и анимационни герои има, дано и бухали да има/

Отивам да почета малко книжка и после ще гледам "Новите съседи"

Нара, за този режим, който си започнала се иска мноооого воля, браво на теб. Аз една 90 дневна диета не можах да избутам, като там се хапва всичко /но в различни дни нали/ и не се гладува...

# 408
  • Benelux / Varna
Малеее, колко се ранобудни всички! Ха, Добро ви утро! Аз сега се надигам, много исках да се наспя, че напоследък все рано ставам и късно лягам, та днес си поспах хубавко. Мъжа ми ме събуди малко като отиваше на работа, но аз се обърнах на другата страна и пак съм откъртила.

Гледам говорите си за кучета и котки! Аз съм голям коткар и кучкар! Първо години наред имах котки, а след това кучета, сега обаче нямам нищо и вярвайте ми направо издивявам! Защо нямам сега ли- защото в Белгия като си под наем да не кажа 100%, но 90% от хазаите не разрешават домашни любимци! Така че си мечтая за деня, в който ще си купим къща на кредит и ще мога отновно да си взема любимец! Първо имах страхотен персийски котарак, много голям и пуфках, майка ми беше помагала на майката котарана при раждането й, защото имаше проблеми и той първи беше излязъл на бял свят. Един ден татко го донеси у дома, като го беше скрил в кошницата с грозде което носеше от село, нямаше такава радост у  дома! Обаче за една коледа го взехме с нас на гости на баба на село и той ни издебнал, влязал в мазата й, там набарал миша отрова и умря, не бях виждала баща ми да реве с глас, но тогава го видях. После имахме друго коте, което беше сляпо, аз го прибрах от улицата, с мисълтта че майка ми може да го излекува и всъщност така се получи. Не било сляпо, а имало голяма инфекция на оченцата, майка ми го излекува с разни лекарства и промиващи компреси, котето остана у дома. Жива в нас 3 години.После баба ми много си харесваше и понеже беше самичка на село и го дадохме и двете бяха дружки доста години. А ние си взехме кученце, майка го донесе една сутрин след работа - още си спомням как я видях по байра да носи нещо бяло в ръцете си и каква неуписуема радост изпитахме аз и сестра ми - изтичахме по стълбите до входа да я пресрещнем. Голям сладур беше нашият брат- казвам го не случайно, защото така го чувствахме, беше нашето братче и беше страхотно куче. Беше смесица между булонка и пекинез, с нрав на пикинез и козина на пекинез, но с мучунка на болонка. Трябва да изнамеря някоя снимчица да ви я пусна. Живя с нас цели 17 години, ние го взехме на 2 месеца. С него израстнахме и аз и сестра ми и когато на 17 години умря от бъбречна недостатъчност, го приехме много тежко. Имаме и голяма немска овчарка на село, която обаче е вече 11 годишна.

Иначе плановете ни за днес са барбекю: чакам мъжа ми да се прибере и отиваме на барбекю в приятели. Днес при нас времето е страхотно, слънчево и топло, дават го прогнози 23 градуса, днес и утре, така че смятаме да го прекараме навън времето си.

Пожелавам на всички един хубав и слънчев уикенд, ако няма слънце навън, то поне така да е в душичките ви!
Прегръдки на всички! Hug Hug Hug

Оуу Нели, забравих, чудесни подаръчета си имаш, заслужаваш ги и моля те да си избиеш тези мисли от главата си за посегателство върху теб! Не вярвай на подобни неща, ако вярваш, то тогава ги привличаш. Ако си вярваща, оповайвай се на това, че има кой да те закриля и подобни неща не могат да ти се случват. Прегръдки! Ааа и да, в никакъв случай не е полезно това, което правиш с организма си да гладуваш така. Точно вечер храната трябва да е най- лека и закуската и обяда са най- важните хранения за деня. Човек трябва да хапва поне по 3 пъти на ден в малки количества, а ако успее да направи и 5 хранения с 2 междинни - плодове е просто прекрасно! Важно е да е качествена храна и не в големи количества.

И да ви кажа, ние с Весито и Стелито ще ходим заедно в Лас Вегас пък, тръгваме следващия месец  Joy Joy Joy

Хайде бай от мен!

# 409
Точ, голямо сърце имаш!  Hug Heart Eyes А стикерчетата са уаууу! Но сигурно и парите им са уау.  Crazy
Юмрукът ми е ей толкоз голям

значи и сърцето ми е горе-долу толкова  Party
Нелка Hug Hug Hug Hug Hug
Напротив, не бяха много скъпи. Наааай-много 2 лева да са били. Само да не ми изскочи от главата да огледам, че съм голяма блейка  Crazy

Зори да ти кажа честно в Лас Вегас не ми се ходи много, някъде из Европа по- ме влече. Вашата компания обаче не отказвам!  Heart Eyes

Забравих да кажа - освен едни героично уморени гупита и най-сладкото зайче на света (което го умориха докторите  Cry Cry Cry) друго не съм гледала никога. Котки не обичам. Кучетата ги харесвам отстрани. Не знам обаче как ще се справя като гледачка. Един ден (дай Боже  Praynig) като си имаме къща с двор, тогава ще видим как съм с куче  Crazy

# 410
Компания тук се е събрала  Mr. Green

Нели ако не е ти представлява проблем сподели рецептата за сладкиша с ябълки, че имам 2 кофи в нас и ще се възползвам.

Туршия никога не съм правила, да са ми живи и здрави баба и свекито, те са майсторки  Heart Eyes

Нара както описа времето се радвам, че ми се размина разходката. Обичам го този твой град, но предпочитам да е по-топличко  Mr. Green Браво за късмета  Hug

Видях, че някой спомена паниран карфиол и сега се връщам от магазина с карфиол  Joy

# 411
Нямаше да пиша, ама не мога да се въздържа, ще ме извинявате.Нара, Деси, за какво за Бога се мъчите с тия глупости от сорта на чай и плодове или пък 90-дневна?!  ooooh! защо издевателствате над тялото си? Особено пък Нара... опитайте се да промените навиците си като цяло, а не да следвате "нещо", след което пак ще продължите да си ядете шоколадите и спагетите, примерно.  Tired

# 412
  • ГОре на черешата...
Така, Маца е напудрена и довечера ще се гушкаме, няма да я дам на никой друг Crazy. Голяма е сладурана, заведох и малкия да я види - та така, ще си имаме коте под прикритие Whistling Mr. Green! Довечера ще поискам да ми дадат и на мен ключ, та ако няма кой - да прибягвам да я храня.
Нели, точно преди малко като излизахме ходих в хоби-магазин, че ми трябваше сатенена панделка за подложката на тортата и там видях страхотни, ама страхотни бухалчета - веднага се сетих за теб, но нямаше да ми стигнат паричките Confused, иначе още в понеделник щяха да хвърчат към теб - основата е филц, страхотни пъстрички, ококоренки, но 10 бр за 2,50 бяха Sick, така че за ежедневно лепене в тетрадките няма да станат
Скрит текст:
...а иначе все мрънкат срещу учителите, че ни били големи отпуските и бла-бла, а надали някой като нас купува толкова неща с лични пари за работата си...само маркерите и листите ми гълтат поне 15-20 лв на месец, отделно тетрадки, моливи, химикалки мъкна, че циганетата нали все са с дежурен отговор "нямам", в началото на годината бележници им купувам, че се научиха и да ги снимам и аз да копирам снимките...и това на фона на прекрасните 500 лв заплата  ooooh!

Аз нали съм зарината с ябълки редовно правя щрудел - много го обичаме, а и само един пакет кори за баница трябва - рецепта за желаещите:
Скрит текст:
Обелвам ябълките, ако ме мързи - и с небелени става - и ги настъргвам на ренде - откакто си купих салад-мейкъра на филипс се родих. Сипвам захар на око, лъжичка канела и разбърквам. Всеки лист кора за баница прегъвам на две, поръсвам го хубаво с пълнеж и навивам на рулце. Нареждам едно до друго в тавата на фурната, върху хартия за печене, зер да не мия после я hahaha, поръсва малко краве масълце, може и олио и пека до зачервяване. Като изстине ръся с пудра захар - цялата тава се омита за нула време. Ако имам слагам и круши, и дюли, изобщо си оползотворявам плодовете.

...ай изчезвам да покривам тортата, че след малко идат да я вземат.

# 413
  • Пловдив
Мери, реших да експериментирам с нея, защото е най-удачна за мен по пръв поглед. Аз не мога да се лишавам от нищо искам да похапвам и сладко и вредни храни и въобще всичко онова, което ми се прияде. Така или иначе я изкарах 3-4 дни и това беше...

# 414
Точ , мерси за инфото за чашите , ще отида тези дни до Галерията, да си взема и аз една за работа , като си пия чая да ми е красотно и весело  Hug

Гале , моите изследвания .... какво да ти кажа , лекарката ми претърпя инцидент , 40 дена няма да е на работа , ходих при друга лекарка , отряза ме , не иска да ми разчита резултатите , да съм си ходила при моята лекарка , и така ..... вдигнах си нервите и до там , чакам да се върне моята на работа и да ходя да ги разчита , но единия ми показател е , че проблема ми е в надбъбречните жлези , поне това успях сама да си рачета с помоща на чичко Гугъл .

Мери , това го правя и за намаляне на тегло и хем малко здравословно , то не се гладува, плодове и чай се пият и не се усеща глад.  Wink

Деска , тази книга , която си показала и аз я искам , сърбят ме ръчичките да я купя  Whistling

Гале и ние така правим люти пукани чушки , голяма вкусотия са  Wink

Отивам да полегна , тук вали ли вали , и е мрачно , само за спинкане  Whistling

# 415
Нара, о, да хич не се гладува...  Grinning  ooooh!

# 416
  • София
Леле, колко сте писалииии  Crazy
Здравейте и от мен. Станала съм рано, но нямах време за форума. Преполовила съм работния ден, но как не ми се стои вътре при това слънчево време   Crossing Arms
За домашните любимци - ние отглеждаме дете на 7 годинки; за друго жУвотно не сме, тъй като изисква време, което нямаме. При майка ми има една котка-глезла, която всички много обичаме, прекрасно пухкаво, шарено и добричко същество. Когато бях малка имахме кокер, с който растях; когато умря от старост, все едно брат загубих, много болезнено го изживяхме всички и от тогава не сме и помислили да имаме друго куче. Сега отделям внимание на моята бегония, за която ви бях писала преди време и съм притеснена за нея. Мисля, че умира  Cry След като я пресадихме в по-голяма саксия, спря да дава нови цветчета, покълналите пък не почервеняват, едно цяло клонче изгни в основата и се прекърши, а не съм прекалявала с поливането. Сега са останали две основни стъбла, но явно не ставам за отглеждане на цвете ...  Sad
Миж, снощи четох до 1ч. и преполових книгата. Явно разпокъсаното и бавно напоследък четене от мен е причината да ми е било тегаво. Интересна е, снощи я оцених и ме грабна. Ако задържа темпото, ще я завърша за норматив и с положителна оценка  Peace
За готвенето - супа с тиква и паниран карфиол не се готви у нас  Naughty  Sick Crossing Arms  Но мога да ви дам страхотни рецепти за всякакви трушии, стига да искате. Имам цял тефтер с всякакви вкусотии от моята майка, която е меко казано майсторка   chef
Гиговче, благодаря ти за филмовите препоръки   bouquet Венсан Касел е и мой любимец, още от времето на "Пурпурни реки".

И накрая да се поФаля - това е най-дългият пост, който някога съм писала през телефона (1час)  Crazy  Crazy  Whistling

# 417
  • на североизток от Рая
Зори, поне още три пъти ще прочета какво си написала за животинките. При теб са били щастливи тези хайванчета. Ако всички стопани имаха толкова отворени сърца и души за животните, нямаше да има бездомни животинки, мъка ми е да ги гледам...
 Дано да имаш възможност да си вземеш домашен любимец и да си го гледаш с цялата любов, която блика от теб!  Hug Heart Eyes

Мариетко, такива бухалчета има и при нас в един хоби-магазин. Скъпо ми идва, трябват ми 20-тина, но аз такива ще си взема така или иначе и ще ги ползвам за някой празник като им правя я картички, я покани, ще видим какво ще измисля. Не вземай и не ми пращай! Забранявам ти!  Naughty  За това, което правят някои начални учители за децата, не искам да коментирам. Всеки го прави както го разбира. Аз не купувам бележници /вече/, нито пък неща, струващи скъпо. Но това, което го правя, за да се радват децата и да се чувстват оценени, е от мен. Не събирам пари от родителите за това. А пък за заплатите съм  smile3505 Няма справедливост. Добре, че не съм от тези, дето казват :"За толкова пари, толкова работа!".  Peace

Аз не стоя гладна нарочно,  а просто няма кога да ям. Сутрин като стана не ми се яде, пия само кафе на крак. После пък не мога да седна и да хапна нещо като нормален човек. Я някоя солета схрускам да си залъжа глада, или пък нищо,  просто вода пийвам малко. Но винаги имам дъвка в устата.  Grinning Залъгвам си глада, а и ми е навик от дете да дъвча непрекъснато. Е, в час не дъвча, разбира се.  Laughing Като се прибера ям ябълка, като имам - ядки. Обожавам ги, сега имаме орехи, чупя един два и ги ям за обяд.  Mr. Green Нямам апетит за друго, сдухах се.  Crazy

Мариетко
, щруделът ти ще го пробвам непременно, че е толкова лесна рецептата, а изглежда така изкушаващо вкусен.  Party

Лофче
, ето рецептата за кекса с ябълки:

Скрит текст:
Кекс от мама Данче:
 2 яйца, 1 ч. ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 2 чаши настъргани ябълки /или нарязани/, 2 с.л. ракия / Rolling Eyes/, 2 ч.ч. брашно, 1 пак. амон. сода. Бърка се всичко както си се прави кекс. Пече се 30 минути по стандартен начин. Аз ще увелича дозата на око, защото не ставал голям.

Деси
, лов ю!  Hug Heart Eyes

При нас е неприятно -  Wear Umbrella. Но децата щастливо викат пред блока.  Simple Smile

# 418
  • София
Вени, щом няма проблем да я задържа, ок. Ама ако в някой момент ти потрябва веднага да кажеш, че наистина ми е неудобно. Embarassed Embarassed
Няма от какво  Hug, наистина! Ако ми потрябва, ще ти пиша, не се притеснявай изобщо!

Кали, и мен ме побърква бавното и разпокъсано четене  ooooh!. Да си пожелаем свободно време за хубави книги!

Купила съм си една мазна баничка и боза. Мисля да почета малко, ама няма да ям  hahaha.

# 419
  • на североизток от Рая
Вени, прияде ми се мазна баница, ама без бозата.  Laughing

Я да ви покажа каква красота имам на терасата. Особено теменужката, красавица е!  Heart Eyes

Латинката е като слънчице, но някоя гад е направила дупка на листенцето.

Кали, аз имах три бегонии, но двете ги хвърлих вече. Третата още я поливам, но май ще я отчупя, или напълно ще я хвърля. Нормално е при тях да омеква стъблото. Обикновено е от преполиване, но и много боледуват те. Засуши я малко, огледай да няма налепи, или паяжини. Дано да я спасиш!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт