Коледа само изглежда далече. Новия списък подготвяй ти вече! - 17 тема

• 28 515
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Пристигам с моите мъфини   chef
Подготовката:

Готови:

Паяче честито!  Hug

Отивам да правя вечерята. После ще ви чета, ако не заспя в чинията  Mr. Green

# 481
  • Benelux / Varna
Чудни и много апетитни са Стели Simple Smile

# 482
Лоши сте, отивам да правя кекс  Laughing

# 483
  • на североизток от Рая
 Ох, окапах се и отивам да пера.  Crazy Crazy Crazy

# 484
Привет, момичета!

От вчера ме зарибихте с тези туршии и щрудели и днес като се наспах в 7 часа, станах и направих кекс с тиква. Много е сполучлив, ако искате, ще давам рецептата. Изпитана и гарантирана!  Simple Smile

Похапнах си от кекса, ама пък и покарах колело днес, та се уравновесиха нещата!

Честито за покупките на всички!

Нели, прави дънки аз съм си намирала на Кенвело. Не знам дали са ти попадали.

Гигова, и аз изгледах "Красавицата и звяра". Хареса ми, благодаря за препоръката. Ти се оплакваш, че не ти се получават кексовете, а на мен пък само те ми се получават!  Simple Smile

Точице, страхотни мъфини. И аз имам такава форма, даже си купих много готини шарени хартийки, ама крайният резултат не е толкова красив като твоя. Е,ядат се де, не ги изхвърляме, ама не се разпукват толкова апетитно като твоите. Ще дадеш ли рецептата? И да питам теб и другите майсторки, колко от самата форма пълните?

Вени, днес дочетох "Вакантен пост". Много, много ми хареса!  Hug

Прегръдки за всички!  Hug Hug Hug

# 485
Ех, Точ, ама с какъв мерак си си подредила всичко! Идеални изглеждат мъфините.  Heart Eyes

Аз не направих никакъв сладкиш, разбира се, но имам малко останало тесто от снощи и поне едни кифлички мога да изпека с него. Иначе от толкова разкази за кексове и торти съвсем ще се засрамя. А пък като чуя за тиква и ми потичкат лигите... Толкова много обичам! (Обаче тази година няма домашни тикви и от баба и някак си все не мога да се наканя да си купя от пазара.)

Нели, сещам се едно магазинче тук, в което има страшно много печати и ще отида да проверя дали няма някой бухал там. Аз съм си купувала звездички, цифри и разни такива и бяха май по 2 лв. Дано да имам възможност тези дни да мина оттам.

# 486
  • София
Ох, тук пада голямо кексопечене  Crazy Няма да си признавам какви чувства предизвиквате у мен, особено мъфинчетата на Точ...  Crazy аз днес съм на салата от елда и китайско зеле  Mr. Green нооо, както казват - който к'вот' си е заслужил  Wink
Днес времето беше страхотно, ние почти не се спряхме  Crazy Вчера вечер и аз изгледах Красавицата и звяра, много красива история  Heart Eyes Много я обичам тази приказка... гледах я от вибокса, аудиото беше на руски и с лошо качество, и въпреки това се насладих на историята. Гиг, мерси   bouquet
Елинка, заинтригува ме с тоя кекс с тиква.  Flutter Ако може... таковата....  Blush (пък повече от парче няма да изяждам  Embarassed )  Laughing
Паяче, честит дом, сигурна съм, че чувството е прекрасно!   bouquet
Зори, такива ръчно изработени красоти в сладкарството според мен трябва да си струват труда... искам да кажа - смело се оцени високо, и ще видиш как ще ти потръгне  Flutter
Слив, честити ви АбуФки  Hug и аз гледах в Лидъл детски зимни боти - харесаха ми, при това само за 20 лева, обаче така и не успях да му ги обуя  newsm78 и то по голям номер от неговия. така че пак ще търся ...
хубава вечер на всички ви   bouquet

# 487
Добър вечер  bye

Тук стана като сладкарница  Mr. Green Аз днес не съм правила нищо сладко, но пък забърках една баница и сега хапнахме с ММ спагети с много сос и винце  Wine Glass

Точ мъфините ти изглеждат страхотно, тези сърца за украса от къде са  Rolling Eyes

Мен от виното нещо май ме хвана и сега съм се навила с едни ролки и утре ще го играя къдрава овца   animal085

# 488
  • Варна
Хоппп и аз тук  Hug

Ама много вкусно станало в темата потекоха ми лигите добре че баба ми прати кекс с ябълки че иначе трябваше да ставам да пека и аз  Mr. Green

Малко съм назад с писането ,но все ще наваксам просто натоварен месец  Whistling
Нямам време и за книги ,само си ги гледам на работа и толкова ...
Как върви играта да нямате списъци вече и аз да съм назад ?
Абе имаше един младеж когато започнах да пиша в темата ,но него нещо не съм го засичала или се бъркам  Thinking
Сега съм намацана с една маска на лицето и съм си извадила дрехите от  гардероба на земята чакат ме да ги подредя а така ме домързяяяя  :crazy

# 489
Nаздраве и от мен с бяло вино  Laughing
Кексът ми стана страхотен! Абе аз си знам, че с каквото не съм се захванала, това не съм направила перфектно  bowuu
Ама съм и скромна , разбира се  Joy

Дими, моля за снимки от шопинга ти  Praynig
И ботите на Слив  бих погледнала също  Flutter
Аз миналата седмица си взех боти и палто, та шопинг тези дни за мен нямаше  Whistling

# 490
Радвам се, че оценявате моите мъфини. То аз предимно мъфини правя, че стават бързо и лесно, а не познавам човек, който да не ги харесва  Mr. Green  bowuu
Ето рецептата, а формичките в общи линии ги пълня до ръба на хартийката (ако стигне сместа, ако е по-малко ... нали  Wink)
Скрит текст:
Шоколадови мъфини
(12 броя)
2 ч.ч. брашно (200 гр.)
1 бакпулвер (10 гр.)
няколко капки есенция ром или ванилия
3/4 ч.ч. захар (100 гр.)
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко (200 мл.)
1/2 ч.ч. олио (100 мл.)
2 с.л. тъмно какао, препълнени
100 гр. течен шоколад (или блокче шоколад, начупено на парченца)
пудра захар за поръсване
 1. Пресейте заедно брашното, ванилията и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте добре. Ако използвате есенция, добавете я към млякото.
 2. В друга купа с вилица разбийте яйцата, добавете постепенно олиото и накрая прясното мляко, в което предварително сте разтворили какаото.
 3. Направете кладенче в средата на сухата смес и постепенно добавете яйчната смес, като се стараете да не разбърквате прекалено много ( иначе мъфините няма да станат пухкави).
 4. Поставете хартиена кошничка във всеки отвор (или намажете с масло и поръсете с брашно).
 5. Напълнете всеки отвор до 1/2 от височината с тесто. Отгоре поставете по малко течен шоколад (или парченче).
 6. Допълнете с тесто до 3/4 от височината на отворите. Изпечете за около 20-25 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
 7. Извадете от фурната, охладете за около 5 минути и извадете кексчетата от формата. Поръсете отгоре обилно с пудра захар.
От около 6 години я правя и един фал нямам до сега  Peace Раздавам я на всички и от никой не съм чула, че не са станали. Та смело пробвайте  Peace
Сърчицата са на Д-р Йоткер. Във Варна ги намирам в повечето големи вериги (Метро, Пикадили...). Имам и такива звездички  Peace

# 491
Аз такива сърчица и звездички си накупих лятото от Кауфланд. Тук има много красиви, обаче цените им са леле-мале  Crazy
ПП: Ям кекс, поне сутринта няма да правя закуска на децата, по едно парче с по едно кисело мляко и са готови  Heart Eyes

# 492
Точ, мъфините ти са страшни, а съм сигурна и че са вкусни Crazy Ще си ги запиша и ще пробвам.

Много се радвам, че ви е харесал филма Красавицата и звярът, ама Маришка защо си го гледала с руското аудио, има и субтитри и оригинално аудио, но нищо...

Ели, давай го онова с тиквата, много обичам тикви Crazy

Малеее, Кифче ще ни извиниш мила Embarassed

Аз правих една страхотна италианска ли, испанска ли /не помня/ салата, вчера я гледах по Фиеста и се зарибих и стана страшна, ако искате казвам я, много е лесна, но пък тарикатска  Wink

Мижик, прочетох ти Немезидата, хареса ми, но...скривам, ако не сте я чели, а имате такова намерение Wink
Скрит текст:
малко се разочаровах щото много преди краят разбрах кой е Екзекутора и се ядосвах на Хари как го пропусна това, като жената такъв коз му даде, още като разказваше за детството на двамата братя и твърдението, че уж по лошият бил по свит и т.н.ooooh!, макар че и доказателствата сочеха обратното, можеше поне да обърне внимание и да се поразрови и да поприказва пак с жената, а той така подмина тази част от детството им...такива психопати, престъпници и др. трябва да бъдат раазнищвани от прохождането им от профайлърите, за да има някакъв ефект при разследването, според мен, пък Crossing Arms

Аз правих баница, даН сЪ Фаля, ама стана разкош, както готино го каза таз сладурана Мижорана Heart Eyes, няма нещо дет да не се захвана и да не го направя кадърно Crazy Grinning умря циганката... Mr. Green
Та утре момчетата ще има какво да закусят, а пък аз пак съм в отпуска, че имам много ooooh! ...да видя каква ще я накъдря Rolling Eyes Laughing

Лека ви нощ момичета Hug

# 493
Гигова, моля те за салатката, защото аз горе-долу със салатки се прехранвам и нещо ново и интересно в моето меню ще бъде добре дошло.

# 494
evilan, тъкмо тази салатка ще те насити, щото има и хляб Wink
Нарязват се две три филийки хляб на малки кубчета и се запържват до златисто на тиган със зехтин.
Отделно на малки кубчета се нарязват домати и една две червени чушки. Един или два домата се настъргват на рендето и се прибавят към нарязаните на парчета домати и чушки. Заливката отделно се прави: зехтин, настърган чесън, магданоз и балсамико, с нея заливаме салатата и после прибавяме и хлебните кубчета(те поемат леко соса и става... Crazy). Мноооого вкусно, отделно като си хапваш и сиренце и ето ти вечеря примерно Wink

Общи условия

Активация на акаунт