Коледа само изглежда далече. Новия списък подготвяй ти вече! - 17 тема

• 28 446
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Гиговче, карфиолът, разкъсан на розички, го бланширам, да  Peace
После панирам с галета и яйце / понякога слагам и бира / и става голяма вкусотия  Mr. Green
Tell no one е много добър! А вие Жената в капан гледахте ли?  Mr. Green
Също мнооого добър!!!  Grinning

# 391
Идвам да кажа ДУ и се връщам да ви чета  Hug
Черпя ви по кафенце с новата ми чашка  Heart Eyes

# 392
Аз ли съм най-поспаливата?  Blush
ДУ!  Wink
Миле,благодаря, че ми напомни за супа от тиква-обожаваме я!
И панирано карфиолче също!  Heart Eyes
Нели и мен ме плашат много тези кучета.
Аз по принцип се страхувам от кучета,но от питбули,особено много.  Close
Ние днес ще шетане по магазини за мебели. Купихме си една къщичка на село и сега правим ремонт. ММ има люта чушка в д...то и не мирясва докато не свърши всичко,което е замислил.  Mr. Green
Пак няма да има време за книжка днес.  Confused

# 393
  • на североизток от Рая
 На мен като ми светне пред очите, може и да си потърся чашка с бухалчета. Харесват ми, сега като видях чашката на Точ, съвсем ми се прииска такава.  Simple Smile Точ, с кеф да си пиеш кафето, да ти се услажда много!  Hug

Аз съм правила веднъж паниран карфиол точно по начина, който Мижжж предлага. Стана страхотен на вкус, малко на гъби ми наподоби, но като изстине, не ми допада. Даже бих казала, че не става за нищо изстинал. Обаче не се одобри в нас, затова не повторих.
Сега направих за обяд картофена супа, така вкусно замириса. През седмицата почти не ям, само някоя ябълка следобед и вечер вечерям, но то от скапване толкова и ям. И ми се е прияло нещо топло, готвено. Супата ще ми дойде добре. За довечера се каня да направя пици, мъжът ми и без това го няма, ще правя нещата, които той не яде. Интересно ми е какъв ли вкус има супа от тиква. Но май  няма да наготвя, защото само аз ще я опитам най-вероятно. По-добре да направя тиквеник или печена тиква, подсещате ме. Намислила съм да правя ябълков сладкиш, майка беше носила скоро, невероятно вкусен беше, като сочен, че и рецептата една елементарна. То колкото неща съм наумила, дано да имам ищах да ги направя.

Сега си имам домашна работа,
Скрит текст:
купчини с тетрадки, обаче с кеф ги проверявам.  Heart Eyes Много обичам децата, много са ми на сърце!  Heart Eyes И пак да ви питам, с риск да съм нахална - виждали ли сте някъде печати или стикерчета /малки/ с бухалчета? В Шумен няма, дори хубави печати няма,  а редовно проверявам по книжарниците. Само някакви със смотани герои от комикси ми предлагат, но такива мацаници не бих слагала в тетрадките им.

# 394
Гиговче, карфиолът, разкъсан на розички, го бланширам, да  Peace
После панирам с галета и яйце / понякога слагам и бира / и става голяма вкусотия  Mr. Green
Tell no one е много добър! А вие Жената в капан гледахте ли?  Mr. Green
Също мнооого добър!!!  Grinning

Мерси мила моя Heart Eyes и аз ще си направя карфиолче Peace
Благодаря за филмчето, ММ в момента го сваля и след малко ще го изгледаме, щом ти го препоръчваш Wink ММ вика пак ли европейски, какъв е тоя, някоя глупост ли, кой го препоръчва...а аз викам препоръчва го човек, чието мнение ценя, тъй че ще го гледаме Crazy

И аз тази сутрин се наспах, до 9 часа спах, гооолям кеф и вече като спим отделно и малкият си има стая е мнооого готино бе, няма сутрин кой да те буди и си спиш като цар в почивките Crazy, малкото и то се наспива до късно, става след нас даже Grinning

Препоръчвайте филми когато можете Praynig

Кажете ми някоя лесна рецепта за туршийка, плийз Praynig Искам да направя с карфиол, моркови малко камби само...
Преди ги правех с един микс на Йоткер, но май не искам с тези консерванти да правя повече, а тази година нищо не съм слагала за зимата, искам поне 3-4 буркана да затворя да имаме ей тъй за опитня...Всъщност излъгах, правих лютеница, но аз я обожавам Crazy, а не бях правила отдавна.

Нелка, не така Naughty, трябва да се храниш през деня, особено закуска и обяд, как няма да ти се вие свят и да ти причернява-недей така Naughty
И аз довечера ще им правя на моите домашна пица Crazy

В нашият град има панаир, но вече не е както преди-селяния и цигания, но на децата им е хубаво на люлките Peace

# 395
  • София
Гиговче, майка ми направи някаква царска туршия, която обаче не се затваря в буркани. Прави се в голям съд. Със сигурност не е трайна, колкото консервираната, но пък на хладно място издържа известно време. А и е толкова е вкусна, че не успя да се задържи дълго време и ми иде на колене да я моля да забърка още малко  hahaha. Искаш ли да я питам за рецептата? Точно с карфиолче, камби и моркови се прави.

# 396
  • Пловдив
Нели, другата седмица като ходя до Пловдив ще проверя за бухалчета. Стикери такъв тип ли имаш предвид?
Скрит текст:

# 397
Да, да, да....моля те Вени питай я, особено ако пък не се заварява, идеално за мен Simple Smile, мързелива туршийка, особено царска-обичам я Crazy  ...благодаря ти предварително мила Heart Eyes

# 398
Добър ден и от мен  Hug

Точ , чашата е страхотна , аз в Бургас не съм виждала такива бухлясъли  Laughing

Прочетох че говорите за вкусотии и ги прескочих , 9-ти ден съм на плодове и чай и не искам около мен храна да гледам и да ми се говори  Laughing Остават ми още 21 дни и започвам захранване , много тлъстинки имам за махане и съм се взела в ръце  Embarassed Срам ме е от мене си на моменти  Embarassed

Още съм на работа , чакам с нетърпение да се прибера и да се опъна с книжка , смятам да мързелувам днес , тук е мрачно и духа силен вятър , само за почивка е . Сутринта на шега си взех един бинго билет , спечелих 15 лева  Laughing Имам 2 линии , после ще ходя и голяяяямата печалба да вземам , абе общо взето днес ми е ден  Laughing

# 399
  • София
За туршията и аз ще се озъртам.Много обичам.
Слагах две години в бидонче.Нещо обаче не ми се получи миналата година.С топла марината беше.По някаква рецепта,не помня.
И също така ако имате и някаква рецептичка са люти чушлета в буркан.
От известно време насам съм се отворила на лютичко.Може би е от сезона.
Иначе изчистих и сложих мусака с картофи,тиквички и кайма.
Толкоз за днес.Болят ме ръцете и гърба.На всичкото отгоре пръчката на прахосмука,онази дето държи четката се е зачупила в края и съм я лепнала с едно тиксо.Обаче ми излиза въздуха и не мой да изчисти като хората.Сега започнах проучване за нова.
Пак ще хвърчат пари точно сега,когато трябва да купувам зимните чепици Whistling
Моят синковец също спи отделно,обаче се оказа,че аз вече се събуждам преди него.А той е в хола,а в него има бокс където ми е кафеварката.Лошо.И тази сутрин му викам"Маме,навремето ти ме будеше в 6 часа сутринта,а сега е обратното Mr. Green"

# 400
Нарче Hug
Айде другият път да спечелиш 1500 Peace
Недей да стоиш гладна-храни се мила, особено с твоите проблеми, аз веднъж те питах, ама не ми отговори, как са ти изследванията, може и на съобщение Peace

# 401
  • София
Питах и записах, ето, Гигич:

5 кг. изчистен зарзават - камби (червени и зелени), карфиол, моркови, зелените листа на целината, 1-2 глави чесън.
Мама каза, че при нея тези 5 кг. обикновено са 2 глави карфиол, маалко повече от 3 кг. камби, ок. 5 моркова, зеленото на една глава целина - даде го като ориентир за количествата.
Всичкото това нещо се изчиства и нарязва в голям съд (може и леген). Маринатата, с която се заливат зеленчуците е 1/2 л. олио, 1/2 л. винен оцет, 1/2 кг. захар, една шепа сол и 20 аспирина, разтворени в малко топла вода. Горните неща се объркват много хубаво туршията се оставя на студено. Обикновено става за около 2-3 дни. После можеш да си я пресипеш в подходящи съдинки и да я прибереш в хладилника.
Сега да напиша и забележките! Каза да опитваш и да преценяваш, защото всяка марка оцет и всяка марка сол подкиселяват и подсоляват различно. Чесънчето придава страхотен вкус на туршията, не всеки го обича, но ако си падате - опитай, много вкусно става! Може да не слагаш 2 глави, а една, но става супер!

# 402
Венииии, златна сииии Heart Eyes
Казах ли ти, че те обичам newsm51
Много, много, много ти благодаря!!!
Записвам си я вече в тефтера с най-важните ми рецепти!

Сливче, аз лютите чушлета ги правя само по един начин без да ги заварявам от много години и винаги стават хубави и стоят много даже по 2-3 години, ако не успеем да ги изядем Peace
Опукваш ги, в малко бурканче от лютеница слагаш 2-3 скилидки чесън и малко магданоз ако желаеш, една чаена лъжичка захар и чаена лъжичка сол, нареждаш чушките и ги заливаш САМО с оцет, без никакво олио Naughty, затваряш капачката и воала, могат да седят с години, оцетът ги държи, без заваряване, без аспирин, без нищо! Стават много вкусни, оцетът отнема лютото и не са много кисели после като ги ядеш, повярвай ми Peace

# 403
  • София
Гигова,гуема си  bouquet
Вени,много добра рецепта.Ще се прави  bouquet

# 404
Нелка мерси  Hug Аз го предпочитам леко горчиво Blush Аз преди месец нали си взех едни стикери с бухалчета от близка книжарничка, да си ги слагам в тефтера с цитати, ама бяха само едни. Освен да погледна дали има пак заредени Thinking
Скрит текст:

Ех този карфиол. От една седмица го мисля. На мен ми напомня на панирана бяла риба. Много странно  Thinking Последно лятото хапвах в Мелник тази вкусотия Party ММ не е много фен. Може да си направя като го изпратя  Cry
Скрит текст:
само още 10 дни и после цяла зима самичка  Cry
За туршии не ме търсете. Там е татко   chef Аз само консумирам  bowuu У нас царска казваме на туршия освен с всичко останало и със зеле вътре. Обожавам я  Heart Eyes
Дръпнах си филмите от Миж и Гиговче. Като сваря една крем супа от червена лещичка за обяд, май ще ги пускаме. Днес е само за диван времето  Tired
Наричка, отиди до мол Галерия и влез в козметичния магазин Дъглас - там има такива чашки Wink Онзи ден докато пазарих спиралка за РД на сестра ми ги набелязах и купих за мен и две много скъпи мои дружки по една. Да си мислим една за друга като си пием сутрин кафенцето  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт