Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Troyan
Здравейте мили тумбачета,

ако ми позволите ще се запиша при вас, днес беше първия преглед и видяхме ембрионче на 6 с. и няколко дни (не разбрах колко). По калкулатори ми даваше, термин 30.06 затова се записах и при юнките, но днес докторката каза 02.07 (юли е любим месец, а и съм родена през Юли). Да се представя на 35 години съм първа бременност от Троян, но живея и работя в София .

Видях по- назад в темата споделяте за докторите, аз днес бях при Галя Богданова и ми направи много добро впечатление, но не знам къде да се запиша на ЖК по ЗК. Забравих да я питам дали води ЖК по ЗК в Тина Киркова(това при мен е един от симптомите, много забравям и съм разсеяна), на 24 -ти съм отново на преглед за да видим сърчице.

# 286
Аз май ще имам проблеми с болничните. Понеже се случи така, че бях в болница на антибиотици, понеже имах някакъв проблем /за мен цистит/ за лекуващия лекар пиелонефрит и от 16.10 съм в болничен та до ден днешен. Разбрах че съм бремена по време на лечението в болницата, а имено на 21.10 първи + тест. Но не мисля да се връщам на работа, защото седя на крак по 9ч. на ден и работя със всякакви хора. За 3 месеца 4 пъти се разболях, като последня постъпих в болницата. Колегите са супер лицемери и интриганти, не можете да си представите какви глупости чувам по свой адрес, макар и да не съм там. Обмислям да напусна и да се прехвърля във фирмата на нашите. Ще видим как ще го направим, защото преди да започна работа /около 5 месеца съм на тази/, 9 месеца бях безработна. А и до сега ме осигуряваха на 510лева , но сега като съм в болнични вече отиваме на минималната. Красота!
Някой да даде съвет, ако му идва нещо на идея?!
Поздрави на всичкиви сладки маминки!   bouquet

# 287
Ани 1979, добре дошла при Юлките!! Хубава и спокойна бременност ти пожелавам! Може ли да питам кога ти беше последния цикъл, понеже аз съм с термин по калкулаторите 01.07.15г. и сега съм в 7 г.с и 2 дена, нещо не мога да схвана твоите седмици. Интересно ми е понеже сме с 1 ден разлика в термините.  Hug

# 288
  • Troyan
Ани 1979, добре дошла при Юлките!! Хубава и спокойна бременност ти пожелавам! Може ли да питам кога ти беше последния цикъл, понеже аз съм с термин по калкулаторите 01.07.15г. и сега съм в 7 г.с и 2 дена, нещо не мога да схвана твоите седмици. Интересно ми е понеже сме с 1 ден разлика в термините.  Hug

23.09 ми е последния цикъл. Зачеването е било на 6-ти, сигурна съм защото моя приятел работи в провинцията и засичах овулация(взех си отпуск специално за случая)

# 289
Ани, моят последен цикъл беше на 24.09, а овуто на 7.10 и няма как да не е станало тогава, защото този месец бяхме заети и не бяхме много активни. Значи разликата ни наистина е един ден и ти би трябвало тогава да си в 7 г.с и 3 дни.  Hug

# 290
Ioana8805   Не знам ти как го смяташ,  но моя последен Ц беше също на 24.09  Термин на 1.7.15г. и съм в 6г.с. и 4-5 дни.   Овулацията ми беше на 7.10 мерена с тест. така, че сме по едно и също време.  Peace

# 291
Кит-Кат, ми по онлайн калкулаторите, пък като ги смятах май пак така ги докарах. Знам ли вече се обърках  Embarassed

# 292
Хах значи или ние нещо сме  #Crazy  или тези калкулатори са толкова верни  newsm78

# 293
Извинявам се, само да вметна това е калкулатора http://www.bebeimama.com/kalendar-na-bremennosta    
 newsm78

# 294
Бременна в седмица 6 (гестационна седмица 7) Съвсем се обърках  Joy

# 295
Кит-Кат, дааа и аз жестоко, ама и по други ми излиза така. Шантава работа. Еми виж по добре да си мислим че сме в 7 г.с хихихи  Peace  bouquet хихихи

# 296
  • sofiq
Добър вечер и от мен откога чета и съм се заканила да пиша ама все не ми остава време покрай , работа и дете. Честито на всички видели чертичките и точките, на тези , които ще имат близнаци , а може някой да се похвали и с тризнаци Simple Smile. Аз се казвам Кремена на 29 год. живея в София от 10 год. Имам си едно прекрасно момченце на 1год и 9 месеца , това ми е трета бременост , като първата прикючи в самоо начало без определена причина, затова лекарката се презастрахова и с втората и с тази ще съм на утрогестан и аспирин протект. Симптомите са ми чувствителни зърна, доста подут корем , и сънливост, а и да не забравям постояното ходене до тоалетната. Аз съм на 10 на преглед за установяване на бременоста и тогава ще съм в 6 седмица , може и да чуя сърчицето , ако не ще си го чакам  след 2 седмици Simple Smile. Много ми се иска този път да е момиченце , но каквото се роди няма да го върна Simple Smile. Аз вече почнах да се мажа с един крем , който ползвах и с миналата бременост и незнам дали заради кожа или от него , но стрия нямам никаква. Аз също искам колкото е възможно по-бързо да излезна болничен, защото работата ми е на крак по 9 часа и се дигат тежки кашони. За постригването и боядисването, не съм се боядисвала до сега, но ще си се постригвам , с предишната бременост не съм спирала и не съм му отрязала нищо Simple Smile. С тази бременост гледам да съм уж по спокойна , ама не ми се получава нещо, че малкия ми дивак е в фаза, не искам нищо и само удря и щипе и иска да го нося , няма как да му обесня че мама неможе да го носи Simple Smile. Стига съм досаждала лека вечер на всички и дано скоро всички видим точките и чуем сърчицата. А забравих да кажа , че моя термин е 9 .07.

# 297
Чудих се дали да не си запиша час при Марков, но незнам, нещо се начетох пак на някви тъпотии, та май пак ще ида във Фемина....и предния път исках при него да ги правя, но зачитайки из темите във форума се спрях. Може би при доц. Димитрова ще запиша.
vess_82, можеш ли да споделиш какво си чела за д-р Марков? Защото аз с предишната бременност си правих при него фетална в 20 г.с. и бях страшно доволна. Доколкото знам, той си е от светилата в тази област. Сега, срам не срам, още не съм ходила на преглед за установяване на бременност, но като знам колко е трудно да си запишеш час при него, вече се обадих и имам насрочен за 05.01. Тогава ще съм 13 седмици + 1 ден, така че влизам в границите. Но онзи ден пак рових във форума и не видях негативни мнения, затова ме хвърляш сега в чуденка...  newsm78

По повод броенето на седмиците - аз винаги ги броя от датата на последния цикъл. Ако в момента съм 4 седмици и 6 дни, си смятам, че съм в пета седмица. Логиката ми е, че 40-ата седмица (39 седмици + 7 дни) свършва на датата на термина  Peace

# 298
За феталната. Имах предвид ранната фетална, защото съм на 35 и искам да я направя. Повечето от вас спокойно могат да я пропуснат. Първият път ходих на фетална чак в 20 седмица при Димитрова във Фемина. Жената си свърши работата професионално, според мен, но нещо не си допаднахме, не знам защо. Понякога нещата не опират само до професионализъм. Та сега съм в групата на Щеревките и часът ми е за д-р Чавеева.

За гестационните седмици, мисля, че единственият начин на броене е този, който Танитка е описала. Другото не са гестационни, ами знам ли какво. На практика при това броене първите две г.с. не си бременна Simple Smile

# 299
  • до едно тепе
Вчера само се промъкнах,днес да се представя. На 36г съм от Пловдив. Това ми е втора бременност. Имам сладък младеж почти на 3. Предната бременност я изкарах вкъщи,защото беше малко проблемна, тази се надявам да мога да работя поне до 8-мия месец. Седенето вкъщи ще ме побърка предполагам Rolling Eyes Както писах и вчера все още се чудя кога да ида на преглед, защото съм с нередовен цикъл и ако смятам по него трябва да ида следващата седмица, но ако си броя от предполагаемата овулация трябва да ида на преглед към 17-ти Rolling Eyes Така, че май ще е докато устискам на напрежението Laughing За феталната мисля първо да чуем сърчице и тогава да си записвам час. Вероятно ще ме накарат да правя и БХС, ноо ще видим  Rolling Eyes
При първата бременност калкулаторите в нета ми смятаха термина 2 дена преди определения ми от АГ-тата така, чеее на тях смятам да се доверя специално затова. Е може да се наложи да ги послъжа малко за ПРМ,но и това ще реша след прегледа. Зависи какво ще покаже ехографа Whistling
Симптомите засега са отпадналост и сънливост. Друго няма. За гаденето,ако се появи имам капки Вомитусхийл-хомеопатични са и лятото от един ротавирус ме спасиха буквално за 2 часа от жестоко гадене. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт