ВТОРИ клас

• 76 895
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Джуди, проблемът ми не е, че има слаб 2, а че госпожата му пише оценката и от там насетне какво? Следващият път продължават с друго и т.н. и т.н. Остава на мен да го поправя, но аз не знам как, не знам как да му го обясня по подходящ начин. Това ми е проблема с нашето образование - задават се  изискванията за нужните знания, но не и начина, по които да ги усвоиш. Поне не за всички. Сестра му няма проблем, но при него не е така  Confused Именно за този индивидуален подход говоря, който го няма. Госпожата ни привиква и казва - Той не се справя с това, той не може онова и аз какво - трябва да напусна работа, за да му помогна да се подготви  Rolling Eyes
Ще взема и тези сборници, да видим кога и как ще успеем да работим и по тях  Confused Аз също не давам нищо допълнително в събота и неделя, защото обикновено единия ден им го оставям за почивка, а в другия дописваме домашни и уж трябва и по някоя задача да решаваме, но обикновено време не ни остава.
Бисе, няма да е зле да има такова училище, но предполагам, че и така да е то пък няма да е достъпно...

# 511
Да, знам, че не е в двойката проблемът. Аз затова попитах какво му има точно на въпросното съобщение, за да се види, евентуално, какви са конкретните проблеми на детето. Ти не си ли го виждала това, въпросното?

# 512
Видях го, всичко е надраскано и задраскано по пет пъти, объркано е името на мероприятието и т.н. Знам, че му е трудно това съставяне, разсейва се или няма достатъчно време там, не знам. Вкъщи миналата седмица правихме пробно и се справи добре, но пет пъти му подсказвах къде греши, а в час са обсъдили правилата, задали са им темата и точките и той не е направил нищо. Ще опитам вкъщи да наблегна повече на тези задачи, защото виждам, че там му е слабото място, лошото е, че НЯМАМ ВРЕМЕТО  smile3511 С нетърпение чакам да минат първа смяна и да мога да им обръщам повече внимание. Rolling Eyes

# 513
Както казва една позната, изискванията в училището са към родителите ,а не към децата. Родителите да се оправят .Няма партньорство. Няма насока .  Изсипва се една камара материал и се продължава напред. То е видно къде децата срещат трудности, но педагозите не казват как да се помогне, а само констатират пропуските.
Наскоро станах свидетел, как едно дете изпадна в истерия от факта , че има четворка. Ама не ,защото има пропуски , не. А защото сега майката щяла да и намали джобните с десет лева...Гледах, слушах и ми стана тъжно.. Аз не поощрявам с материални награди, но явно накои родители стимулират децата си по този начин и за тях това си е ОК.  Моите награди са емоционални- концерт, спектакъл, пътуване.

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 15:25 от Biserka_a

# 514
Права си, точно това ме отчайва  Rolling Eyes Не може всички да са отлични ученици, но нашата система е еднаква за всички. Така ми се иска да има някакви разчупени модели на образование, да няма чинове, да ги заинтригуват сами да искат да учат. Май не трябва да чета толкова много, че да не се ядосвам  Rolling Eyes
И за мен е противоестествено единствения ти стимул да учиш да е материалния, но и такива хора има. За мен е по-кофти да стимулирам единия, защото винаги започват да се сравняват, а не искам да е така. И не мога да измисля подходящ начин да наградя единия, но и да амбицирам, а не да подтисна другия и да го карам да се чувства по-лош. Защото знам, че и двамата полагат еднакви усилия, просто на единия му се отдава по-лесно от на другия  Confused

# 515
Много ми е трудно да обясня трансформирането на пряката реч в непряка. Как го правите вие?

# 516
Много ми е трудно да обясня трансформирането на пряката реч в непряка. Как го правите вие?

Да не говори все едно героят го казва, а да каже какво е чул, че казва героят Simple Smile
Да преразкаже  като използва основно казал, рекъл, викнал, посъветвал, попитал и под.глаголи.

# 517
Така обяснявам и аз, все едно не си била там, а някой ти е казал и ти разказваш на мен....
Ама много и е трудно, много накратко преразказва - началото и края  Mr. Green

# 518
Simple Smile Нали става ясно какво е искал да сподели героят:)
Те все бързат днешните деца Simple Smile
Или пък искай - разкажи с 2 изречения, а сега с 5.
С натрупване ще мине към подробен преразказ.

# 519
И аз се ядосах вчера. Децата правиха тест по английски. Единствената сгрешена задача на сина ми е, че е объркал имената на героите в учебника. От което оценката е намалена с 2 единици.
И на мен не ми е за оценката... А за това, че никога нямаше да ми мине през ума да учим , че Дийн е Дийн, а не Джими, и че Ейми е Ейми, а не Карол... Не виждам защо това е включено в тест за проверка на знания. Още повече, че детето е написало мъжките имена на момчета, а дамските- на момичетата, т.е. е научил как се разделят имената по пол... И защо точните имена са толкова важни... И как доказват знания по език...
Може би трябва да питам учителката...

# 520
Четене с разбиране и по английски Simple Smile
В уроците в зависимост от темата (думите, които се въвеждат) се описват и героите - външни белези, качества, кой имал брат/ сестра, коя е майка и т.н.

# 521
Ако са по Блу Скайз, няма описание на героите. Има едни картинки в учебника, на които те са нарисувани и се представят по имена и който поискал и могъл- запомнил коя е Ейми и коя- Карол /примерно, че и аз не знам какви им бяха имената/.  Laughing
Но за такава грешка две единици- множко ми се вижда и на мен.

# 522
  • София
Наще пък по английски ги изпитват на дъската... Вика ги и ги кара да пишат на дъската под диктовка. Пълен абсурд и излишен стрес за децата е това според мен.

# 523
Това е само за моя, с дисграфичното писане. Sunglasses

# 524
Да не би смисълът нещо да не е разбрал  newsm78
И ние сме по този учебник, повтарят като папагали.
Правят контролни на по 3 думички, ама...целия блок ни чува, когато ги учим  Mr. Green.
Пише ги по 100 пъти горкото ама все нещо бърка.
Госпожата ни успокои, че не било нужно да пишат във втори клас, ами защо правим тези "контролни" тогава Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт