ВТОРИ клас

• 76 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Моето дете се е записало за някакво състезание по математика в събота, но не мога да разбера кое. Не е на СБНУ Thinking Да имате идея кое е?

Миналата година събирахме пари за общ подарък за госпожите. Купихме им красиво оформени коледни бонбони от Маркиза.
Скрит текст:

# 541
  • София
Иван Салабашев е утре: http://alekdimitrov.com/calendar.asp

# 542
  • софия
Може и това да е, но трябваше да носи 7 лв. Като никога ще бъде в нашето училище, но в събота и ще е 1 час.
Благодаря  bouquet

Laughing Сега отворих задачите от миналата година. Това е състезанието със задачата с кебапчетата и митинга  Joy

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 14:05 от zvanche

# 543
Здравейте Grinning
И моя син вече се отчете с първата си двойка-на диктовка по английски език. Засега не е нанесена в бележника , а само е залепен листа в тетрадката.
Тази сутрин се измъчихме с преразказ на баснята Паун и лястовица, беше ни за домашно.

# 544
  • София
При нас диктовки по английски правят само на букви още, на думи ги изпитва устно само дали ги знаят.
Днес ще правят второто съчинеие по картинки за гроздобера, безумна работа е този предмет развитие на рчета, честно. Вместо да правят преразкази първият срок до откат, те направиха два и после взеха да се занимават с диалози, съобщения и не знам още какви глупости. И съм твърде далеч от мисълта, че са се научили да правят преразкази.

# 545
Не два, десет преразказа в годината са недостатъчни, за да се счете, че дете, за което това е ново занимание, е овладяло що- годетн същността на заданието.
За мен през първия срок децата следва да направят минимум десет преразказа и то на непознат текст, не на предварително даден в тетрадка, което някои хора си го правят предварително вкъщи и на училище отиват с готов заучен текст.  Вместо да пишат щуротии в тетрадките по четене, спокойно всяка седмица могат да правят по един. Поправката спокойно могат децата да си я направят и вкъщи за домашно. А не да се отделя учебен час за това.
Втория срок пък нека напиша десетина съчинения. Но имам предвид съчинения, не обявления или картички. Картичките спокойно могат да минат също за домашно.

# 546
  • София
Салабашев е на 6-ти декември, тоест в събота на Никулден.
Следващата събота е Коледният математически турнир.
Днес са правили и нашите преразказ, едната има 6- заради правописни грешки, а другата 4-ка защото на едно място е оставила пряка реч, която не я разпознала преди да и посочи госпожата.
Досега мисля, че веднъж са правили в училище и за този уикенд имаха във вкъщи за домашно. Контролното е било на непознат текст.
По английски пък при нас няма оценки и доколкото знам нищо не ги изпитва. Имат някакви думи в речниците, но госпожата не била казвала да ги учат.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 22:31 от Aila

# 547
Не два, десет преразказа в годината са недостатъчни, за да се счете, че дете, за което това е ново занимание, е овладяло що- годетн същността на заданието.
За мен през първия срок децата следва да направят минимум десет преразказа и то на непознат текст, не на предварително даден в тетрадка, което някои хора си го правят предварително вкъщи и на училище отиват с готов заучен текст.  Вместо да пишат щуротии в тетрадките по четене, спокойно всяка седмица могат да правят по един. Поправката спокойно могат децата да си я направят и вкъщи за домашно. А не да се отделя учебен час за това.
Втория срок пък нека напиша десетина съчинения. Но имам предвид съчинения, не обявления или картички. Картичките спокойно могат да минат също за домашно.

Да, точно това ще правят в 4 клас.

# 548
Диктовка по англ.език? Сериозно? Ами ,че те не могат да четат , всичко е наисузтено и така се разчитат думите...ваканцията при нас ще протече с усилени уроци по англ.ез.

Като заговорихте за басните и се сетих нещо Simple Smile защо ни е да четем басни, ако някой ни натрапва ,,поуките,,?... Дъщеря ми отсъства ,когато са учили баснята ,,Кон и магаре.,, чух се по телефона с учителката , за да попитам върху какво да работим в къщи. Спомена ,че са чели баснята и са ,,извадили  поука,, Laughing отворих читанката и под текста ,като на тепсия беше поднесена г- жа Поука. Дадох на дъщеря ми да прочете първо баснята в интернет, където няма допълнителни разсъждения. Тя се позамисли и каза, че според нея Човекът е сгрешил, защото той разпределя товара и не е преценил, че  магаренцето няма толкова сила. Реши, че е било добре то да се обърне с молба към стопанина, а не към Коня, защото и на коня му е тежко ... Simple Smile

# 549

newsm10

# 550
Относно двойките по англ.език и в нашия клас е така. Работят по Blue Skies  досега госпожата им даваше някакви задачки  за домашна работа, но в час никога не са преговаряли думички или нещо подобно. Синът ми отсъстваше три седмици от училище колкото можехме във вкъщи и в болницата учеше. Дават им контолно във вторник за цветовете и да числата до 10, но той не се справил и госпожата пред целия клас заявила че ще свика родителска среща, защото такова нещо досега не била виждала. Та тя досега държеше само да са написали новите думички по два реда и да оцветяват къде какво имаше. Незнам какво да мисляи да правя 

# 551
Нашите също работят по Блу скайс. Имаха вече един тест на материала от 1 до 4 урок, наближава и втория.
Някой беше писал по-нагоре за имената на героите в учебника. Снощи домашното на моя беше куиза на края на учебната тетрадка. В едното упражнение е точно само поставянето на имената на съответните персонажи. Като го попитах от къде знае кой как се казва ми отговори "че то в учебника си го пише, още първия урок".
Инъче, за протокола, на първия тест има петица, но той ходи на англ. език допълнително в частно училище.

# 552
Въпроса за имената на героите не беше откъде се знаят, а защо са част от теста и как това показва знания по езика. Иначе- да, още в първия урок ги има.
Синът ми има и ЗИП английски, т.е. трети час седмично, с помагало на Блу скайс, също. Нещо тази система не ми харесва....

# 553
Въпроса за имената на героите не беше откъде се знаят, а защо са част от теста и как това показва знания по езика. Иначе- да, още в първия урок ги има.
Синът ми има и ЗИП английски, т.е. трети час седмично, с помагало на Блу скайс, също. Нещо тази система не ми харесва....

Аз другата система (на Просвета) не съм я виждала или чувала. Масово май се работи по Блу скайс в училищата.

# 554
  • sofia
Нещо тази система не ми харесва....
Щото не сте видели учебника на Просвета Hello  Mr. Green

Нина, а тези учители, които "до сега такова нещо не били виждали" са ми любимите.
Срещни се с таз госпожа и ѝ обясни, че детето е било в болница и да прояви разбиране и да не коментира пред всички. Не, че ще има ефект, но на теб да ти размине и тя да е наясно, че детето споделя какво се случва в у-ще.

Общи условия

Активация на акаунт