Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 30 525
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Искаш да кажеш, че не събирате никакви пари в началото на годината - за хигиенни консумативи, флумастери, телевизори, килими и т.н.?  Shocked Ако е така, направо ви завиждам!
м.г. събрахме по 5лв. За кофички и лопатки (всъщност - беше тази пролет) - два месеца чакахме разрешение от Кмета  Whistling
Тази учебна година решихме на РС, да съберем по 10лв, за да имаме някакви готови пари, ако решим да взимаме нещо Simple Smile
Предполагам, че ще отидат за коледни подаръци на персонала Simple Smile
Миналата учебна година питахме постоянно от какво имат нужда - винаги са отговаряли, че за всичко има осигурени средства Peace
Аз все пак съм носила играчки и принтирани картинки за оцветяване Simple Smile

# 91
Ох, мислех, че само на моята дъщеря й убиват чорапите.  Crazy  Наистина трябва да са по-големи, но не прекалено, и да нямат шарки, за да няма стърчащи конци отвътре. На градината си ходеше с долинища. Рокли и поли обожава, но не са удобни ежедневно за градината. Като тръгна на училище с голям зор я отказах от долнищата и премина на клинчета, а като е студено с дънки и то само едни, които са й удобни. Блузи с бродерии също не си и помислям да купувам, дразнят я.

# 92
Здравейте! Лесно ли свикнаха децата ви с детската градина?

В общи линии бързо се свиква  Peace Първите няколко дена плака за мама, но ѝ хареса там. Още ни е проблем ставането в 7(тя свикнала да си поспива и най-рано в 8 става, когато не е на градина).

А при нас вече са пуснали парното  Simple Smile

# 93
  • София
Записвам се с мрънкане че едната госпожа я мързи да изкарва децата следобед по отрано, а чак към 17.00. И заниманията им са ги сложили сутрин- футбол и народни танци в 9.30. За мен е мъка толкова рано, за децата- не знам. Миналата година бяха все след 16.00.

Преди 17 ч. баткото само лятото (когато нямат занимания) са изкарвали. Имат по програма и 2 уч. ч. следобед (освен сутрешните). Отделно допълнителни занимания...
Момата - първа група - пък преди 17.30 ч. чисто физически не успяват да се организират.

buni, и това ще мине! Щом все пак приема някакви дрехи - супер. Въртете ги и това е. И с двамата големи вече имахме подобни моменти - често отминават, ако не се задълбочи човек. След като сте взели по-сериозните мерки (лекар) и всичко е наред, търпение му е майката  Hug

Feedback от учителката: детето си е добре, справя се. Учебниците са такива, недоволстват и те, но това е положението. Няма ръководства и прочие, книжката за учителя била една ли не график за часовете в годината. Конкретно тая задача със зайчето, което е уши, дори я били правили в час - малко се изненада, че не се е сетил. Но нищо повече.

# 94
А при нас вече са пуснали парното  Simple Smile

Shocked Не е ли рано? На 20-25 градуса през деня ще стане много топло... Дано поне да имат винтили и да го регулират.
В яслата помня, че нямаха винтили и  ни предупреждаваха децата да са леко облечени, че било супер жега вътре.  Crazy

# 95
По принцип е рано, ама сутрин при нас е много студено, не се сетих да попитам дали го спират после.

# 96
Записче!   bouquet

# 97
Хоп-троп и аз при вас с една девойка в първа група!
  bouquet

# 98
При едната учителка подава ръка и влиза, нарича я "моята приятелка", но и тя е самото слънце. В другата смяна се раздира да реве, червен става като отворят вратата и види кои са. Не е проблема в нашия телевизор... просто не знам какво да правя. Да го водя само при едната ще е сложно.

# 99
Имало нова тема, аз се чудя защо никой не пише, а тя изписана Laughing
На нас ни казаха, че в градината е най-добре да ходят с анцузи. Ние обаче почти нямаме. Ходи с панталони с ластици, за да може да се облича сам. Дано не се ядосват учителките....
Виждам неща, които ме радват. До преди малко подскача и пее "иди краченце за водичка, не искам да пия, вдигни краченце и т.н , ихууууу", ходил на народни танци и много му харесало. Иначе сутрин продължава с недоволството, ако се случи и аз да съм с него, защото понякога ми се налага да ходя по-рано на работа и съм с мъжката компания. По-добрата тактика е да са сами, тогава няма преговори  Simple Smile Засега съм доволна от адаптацията, защото имам спомени от много по-тежка с брат му и направо е супер положението като за дете, гледано изцяло от майката до три годишна възраст.

# 100
  • на последния етаж
Много рано ми се струва за парно. При нас сутрин децата все още ги приемат на двора - играят, тичат, правят гимнастика. Следобед също от там ги взимаме.

# 101
Запис, че ви изпуснах Embarassed

# 102
  • Бургас
Слагате ли потници на децата вече? Тия дни се скарали на таткото, че не й обличаме потник и нашата била най-гола. Тя по принцип много се поти и затова не я навличам, даже доста леко я обличам. Предпочитам така да настине, отколкото от ежедневното потене. Все пак ввече не излизат и вътре не е студено в никакъв случай, даже обратното. Ама поне да бяха погледнали, че в раницата й има 2 комплекта потник с гащи.

# 103
  • Sofia
Моят отдавна е с потник. У нашето семейство много се тачат  Mr. Green

# 104
И аз слагам потник от около  месец някъде. Друго се чудя сега- зимата да обувам ли чорапогащник. Той едва ли ще може след сън да си го обуе, евентуално аз като го вземам, ама няма ли да му се смеят децата?

Общи условия

Активация на акаунт