Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
 bouquet за темата!
Записвам се с мрънкане че едната госпожа я мързи да изкарва децата следобед по отрано, а чак към 17.00. И заниманията им са ги сложили сутрин- футбол и народни танци в 9.30. За мен е мъка толкова рано, за децата- не знам. Миналата година бяха все след 16.00.
Да те успокоя, има и по- зле. Нашите госпожи толкова ги мързи, че изобщо не ги изкарват следобед, като ида да взимам малкия обикновено гледа детски. Искам да сменя градината, но не знам дали не е вече късно?
Имам още цял списък с оплаквания.
Миналата седмица отивам да го прибирам в 6 без 10 и намирам градината заключена...  Shocked Уж с мъжа ми говорих преди час, че аз ще го взема, но си викам сигурно е решил да мине той. Обадих му се - няма такова нещо. За малко да вдигна кръвно. Звъннах на звънеца. Те милите изобщо не разбрали, че има още едно дете на горния етаж и тракнали ключа. Хубаво, че не си бяха и тръгнали.
Отделно такива допълнителни занимания като спорт, езици не съществуват, има единствено народни танци и това е. Госпожата заяви, че за 3та група било още рано за английски.  Close

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 09:57 от кака_сийка

# 76
  • Пловдив
 Дъщеря ми е в първа група, и наистина тази година Община Пловдив е отпуснала пари за закупуване на помагалата  Peace Отпуснати са и още средства за закупуване на допълнителните консумативи - моливи, флумастери, пластилини, хартия и т.н. Доставяли и тоалетна хартия - ниско качество естествено. Сменили са матрачетата. Тв си имат, явно от преден випуск, тъй като е старичък. Т.е от нас не искаха никакви пари, помолиха ни евентуално за стари здрави играчки , еднократни чашки за вода и мокри кърпи Peace Вече пускат парно и вътре е жега, но поне г-жите казаха, че прозореца  е отворен целогодишно. Извеждат ги чат-пат сутрин, но казаха ,че голяма част от децата не могат да се обслужват сами и се обличат и събличат по 1ч., а храненето вместо 40мин., при тях било 1ч.40мин.  Shocked

# 77
  • София
Момичета, вече трета седмица се колебая дали да пусна тема във форума  Confused. Дъщеря  ми (4 год.) не иска да носи дънки, джинси, поли, рокли, независимо дали са широки, тесни изобщо модела е без значение, казва, че й стягат, пречат и т.н. Купувам й чорапи с два номера по-големи от крака й по същата причина...Примирила съм се и вече не се опитвам да я придумам да облече такива дрехи. Ходи само с анцузи, за мой огромен ужас, нооо мир да е, казвам период е, ще отмине и т.н. самоуспокоения. Само че от около месец-два - от промяната на сезона се започна и с отказ да облича по-голяма част от анцузите си, които до пролетта е носила с удоволствие - започва се с едно мрънкане "пречат ми, стяга ме, не ги искам" - те са красиви, широки и удобни (съобразени изцяло с желанието й). Не помагат нито игри, обещания за някакъв стимулиращ подарък, отвличане на вниманието, водене на желани места, съответно и лишаване от желани неща, дъъъълги обяснения, игнор, нищо - изчерпах се, просто съм безсилна. Въртим три анцунга и това е  Sad. Сега й купих ново зимно яке, отидохме двете в магазина, за да си го избере тя - всичко о'к, но сутринта като й давам якето да го облече, се започва отново познатият рефрен - "пречи ми, не го искам, стяга ме".  Няма нищо конкретно, което да е отключило тези й предпочитания, още около две годинки започна да недоволства от определени дрехи, но нещата вместо да отминават, се задълбочават. Говорих с детски психолог, поговори си с нея - изобщо не намери някакъв проблем и не смята, че има нещо нередно. Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ми даде съвет.

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 10:35 от buni

# 78
  • София
Дъщеря ми все още отказва да носи дънки, анцузи също - не са й удобни. Дълго време карахме на клинчета с туники, от тази година обува и чорапогащници с поли или рокли. Ако някоя дреха й е тясна или неудобна, няма да я облече. Гледам блузите и якетата да са по-широчки, а клинчетата по-тесни, за да не се въртят и да я дразнят  Peace

За чорапите - купувам чорапи дюс, без шарки, защото при правенето на шарките от вътре остават конци и я дразнят. Преди година и половина на един рожден ден ми наду главата, че чорапите й били неудобни...

Моето решение е да купувам дрехи, които са й удобни, но всеки си има неговото решение  Peace

ПП И аз не обичам дрехи, които не са ми удобни Peace

# 79
  • София
Дзвер, и аз купувам само такива дрехи, отдавна не мечтая за нищо конкретно момичешко (с къдри, копченца и други екстри), но анцузите, които сега ми отказва, й бях любими до преди 2 - 3 месеца, нито са й умалели, нито нищо... то тя не ги е обличала, за да реши, че са й неудобни.

# 80
Аз съм с момче и ситуацията е същата.Нямам решение.Сега когато започва сезона на дългия ръкав и дънките мноооого трудно прие 2-3 чифта дънки /от 7/ ,нито един панталон,1 анцунг.За обувки и маратонки също.Нося втора седмица сандалите с мен на работа ,защото това е условието да обуе кецовете и то с мрънкане и нерви.Нямам решение вече повече от две години.Донякъде помага той да си избере дрехи и обувки ,но до време...А е момче.
После дрехите не трябва да имат петна ,да им висят конци,да им режа етикетите,да няма закърпено....

# 81
  • София
Ооох и аз така със сандалите, колко пъти тръгва боса и ревяща в асансьора, защото категорично отказваше да събуе сандалите и да обуе маратонките, а аз бързам за работа и трябва да я заведа до градината, а синът ми до училище, тормоз страшен.

# 82
  • Sofia
Моят изпитва ужас от копчета. Някъде към 3-годишен започна. Няма ризи, дънки, къси панталони, които да са с копчета и да иска да ги носи. Купих 2-3 ризи втора употреба за стотинки, за да го придумвам и да опитвам, ако мине номера и в същото време да не си давам напразно парите. Направи пробив - облече една за рождения си ден. Оттогава няма напредък. Прибрах чисто нови подарени къси панталони, защото имат едно копче. На една блуза махнах копчето от джоба - пак не я облича.  

# 83
Проблема не е в дрехите ,но не знам къде е.Някой му миришат гадно,носени от други хора не ще ги.Не ,че някой ми дава много де.От дъжд на вятър 2-3 блузи и 1-2 панталончета.Познава ги.Вечер го къпя обува чисти слипчета.Сутрин става и ги сменя.Иска чисти с тези бил спал.Имам 28 чифта гащи по тези причини.Капне ли петънце съблича блуза/долнище.Ама от всичките му претенции няма какво да облече ,защото трите дрехи които облича вече им има нещо и се почват едни нерви от моя страна и от негова...

# 84
  • Varna, Bulgaria
Здравейте! Лесно ли свикнаха децата ви с детската градина?

# 85
  • София
За копчетата също, дреха с копчета не се слага по никакъв начин, но и големият ми син е така с копчетата, а вече е на 9 год.  Thinking.

# 86
На едно ширитче /лентичка плат зашийте копченце.После на платчета различни цветове и материи
направете дупчици и дайте на детето да прекарва парченцата плат.Може да помогне да не страхува ,че не може да си закопчее дрехите.

# 87
Има дрехи с много груби ръбове, които наистина дразнят.
Няма смисъл да се карат децата да носят неща, които не са им по сърце. А проблемът да не искат да носят определени неща е, че трудно се обличат/събличат/трудно излиза главичката/имат нужда от помощ и не могат сами. В градината им трябват дрешки, които ще могат да оправят сами (очаквано е за деца над 4 годинки) и копченца и тесни дрешки ги забавят, а когато трябва да споделят тоалетната или се приготвят за сън, може би все ще се намери някой, който да им показва, че трябва да побързат. 
А за копчетата - няма как да няма някоя стара дреха с копчета у дома. Първоначално е добре да се свикне с по-големи и да се стигне до малките копченца на ризките. Обаче си мисля, че не копчетата са им проблем, а това, че когато са с ризки, движенията им не са толкова свободни и трябва да се пазят, за да не си нацапат официалните дрешки.
Има време да са облякани и натокани. Сега им е време да се чувстват свободни. 

# 88
  • София
Щерката не иска да носи блуза с висока яка, тип поло. Убивало й. И така 2-3 блузи си останаха необлечени.
Синът пък иска да има нещо 'синьо' по него - панталон или блуза или потник.
Не си харесват всички якета/суичери, които съм им взимала.
Гледам да се съобразявам с желанията, че не ми се хвърлят излишни пари. Не че после няма на кой да дам дрешките, но все пак не е това идеята.

Относно задачката на зеленото човече - поне с 7-8 майки от групата на щерката говорих миналата година. Никой не се беше справил при 1-вия опит. Аз питах учителката какво се предполага да направим - трябвало да се спелуват думите, като съответната гласна се 'удължава и натъртва' по един по-особен начин. След тези насоки може да се каже, че криво-ляво минахме задачата. После моята леко се беше изнервила - имаше прекалено много неща за оцветяване и рисуване. На нея този тип задачи не й допадаха много. Сега по-леко приема нещата и оцветява в текущата тетрадка.

# 89
Тия задачи са за изпитване на интелекта на родителите.Моето дете няма да има нервите да направи задача с толкова под условия и нищене...Дори и сам да може да я направи.Както и да е...

Общи условия

Активация на акаунт