Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 932
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, искам да попитам ако някой е наясно: Детето ми е в 3 та група и след като случайно влезнах в системата за детски градини установих че там пише кога е записан през 2012 г, и веднага след това пише че още не посещава. Видях сатуса на други деца, на които пише датат от която реално посещават. Незнам към кой да се обърна. От ДГ ми казаха, че нямат представа защо е така. Накой знае ли и кой мога да попитам Simple Smile

# 61
  • Бургас
Странна работа...  newsm78
Плащаш ли си? /Сигурно плащаш де, въпроса е риторичен/. Къде отиват парите ти, след като в базата данни е отразено, че не ходи на ДГ? Аз бих отнесла въпросът към заместник кмета по образователната система, или както там се нарича при вас. Т.е. в общината.

# 62
  • в огледалото на живота
Здравейте, искам да попитам ако някой е наясно: Детето ми е в 3 та група и след като случайно влезнах в системата за детски градини установих че там пише кога е записан през 2012 г, и веднага след това пише че още не посещава. Видях сатуса на други деца, на които пише датат от която реално посещават. Незнам към кой да се обърна. От ДГ ми казаха, че нямат представа защо е така. Накой знае ли и кой мога да попитам Simple Smile
Аз пък използвам възможноста чрез твоя пост да попитам как се влиза в тази система и само за София ли има начин да се провери това?
 Praynig

# 63
  • Mediterraneo

В Шумен пък допълнителните дейности им са безплатни. Или поне бяха, до миналата година, тази не знам все още така ли е положението.

Това в коя ДГ?! Аз не знам за такава практика, винаги се е плащало- 12 лв е таксата на месец на повечето места. Но за безплатни не съм чувала.

# 64
  • Пловдив
е, тук вече не знам... Групата на пременника беше Пинко Mr. Green
Ще питам сестра ми и ще докладвам Grinning

# 65
Аз пък използвам възможноста чрез твоя пост да попитам как се влиза в тази система и само за София ли има начин да се провери това?
 Praynig

tryn_cho, няма значение, не е важно дали е отразен правилно статуса. Системата е важна само за кандидатстване и класиране. Моят съвет е - не се занимавай, не си струва. Директорките трябва да отразяват този статус, да го променят, но понеже това не е важно, не им е първа грижа. Вашата директорка явно е забравила да промени статуса на сина ти и той си стои "записан", но какво от това..."Записан" е вярно, нали?

Анито, абсурдно е предположението, че парите й отиват някъде другаде Laughing. Нали детето й посещава градината вече 3 години, а тя получава квитанции срещу внесените такси. Системата никога не е имала за цел да проследява реалните посещения на децата! 

Девичка, системата (ИСОДЗ) обхваща детските градини (и ясли) само в София. Тя е създадена с единствена цел електронно кандидатстване и класиране.

# 66

В Шумен пък допълнителните дейности им са безплатни. Или поне бяха, до миналата година, тази не знам все още така ли е положението.

Това в коя ДГ?! Аз не знам за такава практика, винаги се е плащало- 12 лв е таксата на месец на повечето места. Но за безплатни не съм чувала.
И ние сме на 12лв само плуването е 8 лв.Пък и аз сега се освятках ,че нашите групи не са кръстени.Т.е нямат имена.

# 67
  • Mediterraneo
Нашата има, при голямата също имаха.

# 68
  • в огледалото на живота
Little wingels,благодаря за пояснението   Hug
Макар при нас също да е електронно кандидатстването и класирването на деца,но явно си има принципна схема.
Както и да е,беше ми просто любопитно.

# 69
  • Пловдив
с включване относно помагалата за 1 и 2 група - по принцип трябвало да се купуват от родителите, но понеже на 3 и 4 група са безплатни, Община Пловдив е решила да осигурява средства за закупуването и на тези от първите 2 групи и по този начин, родителите не плащаме нищо (освен месечната такса и допълнителните дейности де) Peace

За шуменската градина утре ще разбера Peace

# 70
  • Варна
Миналата година и община Варна е плащала помагалата за първа ивтора група. Тая година обаче са си за сметка на родителите.
Моето дете е болно, но като ходих да се оправям за плащането сестрата ми връчи контейнерче, което утре ще и върнем пълно.
След първия за сезона изпит антибиотик и 1 седмица у дома в сряда отново ще тръгне на градината. Дано да е по-леко това подновяване на ходенето.

# 71
  • София
... Община Пловдив е решила да осигурява средства за закупуването и на тези от първите 2 групи и по този начин, родителите не плащаме нищо (освен месечната такса и допълнителните дейности де) Peace
Искаш да кажеш, че не събирате никакви пари в началото на годината - за хигиенни консумативи, флумастери, телевизори, килими и т.н.?  Shocked Ако е така, направо ви завиждам!

# 72
  • София
Да не би да не е ъгъл, а ръб?   Grinning  За трите вагончета оттам звъкът "ъ", а в огън "о".
А агнето, ако всъщност е овца? То се произнася реално с "у", а не с "о" както се пише, когато не е ударена сричката, гласната потъмнява, нещо такова имаше като правило. Само, че не мога да намеря онлайн правоговорен речник с транскрипция да проверя.

Ако го правят в градината заедно и госпожата им "прочете" картинките, ще е къде-къде по-лесно.

Отговор

# 73
  bouquet за темата!
Записвам се с мрънкане че едната госпожа я мързи да изкарва децата следобед по отрано, а чак към 17.00. И заниманията им са ги сложили сутрин- футбол и народни танци в 9.30. За мен е мъка толкова рано, за децата- не знам. Миналата година бяха все след 16.00.

# 74
  • UK
Нашите пък изобщо не ги извеждат следобяд, госпожата била сама следобяд без помощ, децата още били страхливи, притеснени, не можело да се справи сама, ако на едно дете му се доака, трябва да ги прибира всичките вътре и бла-бла-бла.  Tired
Допълнителните им занимания са следобяд освен плуването и английския, та все нещо ще се занимават и към 17 ч го вземам да наваксваме с излизанията.
Той пак е със сополи и си стои вкъщи, от днес вече кашля, страх ме е да не повтори тоя бронхит от преди две седмици. След малко отиваме да го преслуша. Поне малката се държи още.

Общи условия

Активация на акаунт