Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 990
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Не мога да си представя колко трябва да изперка един учител, за да тръгне на кръстоносен поход срещу Хелоуин...
А именно! Изперкването й е най-плашещо.

Относно истериите на госпожата не мисля да влизам в обяснение за тях пред директорката.
Защо?
Според мен непременно трябва да сигнализираш, че поведението на жената рязко се е променило и нещо не й е наред.
Мисля си да не би тази жена да има нервна криза, да е болна нещо. Така изведнъж след години да превърти по темата, много е странно. Истерията в телефонния разговор също не е нормално поведение. Идеята да си вземе болнични за неограничен период е много добра.

# 451
  • София
Защото са моите думи срещу нейните - нищо не мога да докажа

# 452
Дзвер, ако някой го тресат нервни кризи, не са еднократни. Директорката няма как да не е забелязала, но просто да не й се е занимавало. Ако обаче има сигнал, ще трябва да проучи и да вземе мерки.
На моето дете съм му казала, че ако някой възрастен има някакви забележки към нея, тя не е човекът, който да им отговаря. Да препраща към родителите. Нейната работа в градината е да се държи мило, да поздравява, да спазва добър тон спрямо децата и да не пречи на дисциплината, доколкото това е възможно за дете. При нея е възможно и го прави. Оттам нататък ние отговаряме.

# 453
  • София
Рони, не знам какво мисли директорката и какво забелязва... Същото съм казала и на моето дете, но също така съм я научила, че учителките са авторитети и когато мама и тати ги няма, учителките все едно са мама и тати - трябва да ги слуша, да ги уважава и да прави, каквото й кажат. Освен това тя самата иска да е най-послушната и добрата... Направо не мога да повярвам, че това може да й се случи на нея. На нея й мина и след като получи отговор, какво да отговори на госпожата, съм сигурна че ще вдигне ръка и гордо ще го каже, защото ми вярва. И точно защото ми вярва трябва да реша проблема, защото тя не разбира, какво може да последва от това, а и аз не искам да й обяснявам - продължавам да пазя авторитета на учителката, защото за мен това е важно, особено в училище като отиде... Лошото е, че тя категорично отказва да се премести от детската - искала си децата, английския, народните танци, спортните игри и приложните изкуства... Много трудни 7 месеца ни предстоят...

# 454
Късно се включвам,но си бяхме на село.
Дзвер,съжалявам за случката.Не зная какво да кажа направо.Но това,че
сме християни не значи да не уважаваме други религии.Децата трябва
да се учат на това.

п.п.Нашите празнуваха празника.

# 455
  • София
И ние се върнахме преди няколко часа и сега прочетох случката при Дзвер. Меко казано съм потресена.
На децата им е все тая дали празникът е християнски или будистки. Ясно е защо го харесват. А на такива госпожи мястото им е на друго място, а не в градината сред малки деца.
Дзвер, непременно пиши след срещата утре!

Нашата госпожа в четвъртък предупредила децата, че в градината не се празнуват чужди празници. Съответно само моята дъщеря беше облечена в роклята си на Елза. Слава богу, не е имало коментари.

П.П. На мен пък ми е много неприятно, когато поради една или друга причина викат поп в градината да ръси с вода децата, но никой не ме пита.  Peace

# 456
Дзвер, дано не ти се налага да прекараш следващите 7 месеца в стрес, все пак. Може би ще е добре да сондираш и мнението на другите родители по въпроса. Техните деца не са ли били потърпевши? Дори и да не е имало друго съблечено дете, възрастен който приема подобно поведение от човек, на който е поверил своето отроче, има сериозен проблем.
След една продължителна поредица от неосъзнати гафове (сплашване, клюкарене и липсата на спирка след като бях обяснила лично какъв ми е проблема от подобни неща), имаше обсъждане сред родителите и разговор с директорката с молба да свикаме родителска среща. В момента си имам лично отношение спрямо мен, но не и спрямо детето. Нищо особено. А госпожата си има сериозно наблюдение от страна на началството й, както и ясни индикации, че родителите сме доста единни.  Оценяваме сложността на професията, както и отговорността, но тя не се отнася само за едното физическо оцеляване, когато става въпрос за възрастта 5+.

# 457
  • София
Няма съм... Днес учителката в детската накарала дъщеря ми да си съблече роклята на Елза, защото това не бил християнски празник. Оставила е детето по потник и чорапогащник. Добре че ситната се сетила и си взела блуза от резервния комплект.

Rolling Eyes
При нас се оказа, че "Хелоуин не празнуваме", обаче детето тъжно ми сподели, че е имало маскирани дечица. Пък аз, патката, да спазя казаното... Здраве...

# 458
  • София
Добре де хора, защо не се организирате родителите и да предложите на градината да им организира маскен бал. Щом е толкова недопустимо да е на Хелоуин, нека е за Заговезни - хубав христиански празник, на който по традиция се маскираме.
На децата не им пука за Хелоуин, те просто обичат да се маскират и сигурно ще им е все едно кога.

# 459
  • София
Добре де хора, защо не се организирате родителите и да предложите на градината да им организира маскен бал. Щом е толкова недопустимо да е на Хелоуин, нека е за Заговезни - хубав христиански празник, на който по традиция се маскираме.
На децата не им пука за Хелоуин, те просто обичат да се маскират и сигурно ще им е все едно кога.
Точно това предложих на директорката - да им организират маскен бал, да видим, дали ще го направят... Говорихме с нея, обеща да вземе мерки, но продължавам да съм силно притеснена за детето. Директорката обеща, че ще наблюдава ситуацията от близо с дъщеря ми, да видим...

# 460
Ами именно ,че децата държат да са маскирани.Ние възрастните влагаме смисъл дали е Хелоуин или Заговезни и те,като педагози би трябвало да го знаят.
В нашата градина от 10 дена преди празника децата приказват за маски и т.н.Маскираха се и толкова.Госпожите им дадоха по някое лакомство с пари от техния джоб и толкова.Не е трудно.
Ако има желание.
И медиите толкова мноооого тръбят за празника,магазините са пълни с "неща" на тази тема ,че трябва да си глух,сляп,тъп ...че да не разбереш за какво иде реч.

# 461
В нашата група също нямаха маскиране, но го отдавам на това, че са първа група, защото по-големите са имали.
Моят син ми каза, че в градината имало истинка вещица. И аз: "А, не, била е маскирана какичка!", а той: "Не, бе, мамооо! Истинска беше - с шапка и метла"  Laughing

# 462
Какъв е проблемът маски да има по всякакви поводи, ако това ще зарадва децата? И какво означава "не е християнски празник"? Не е православен, но се празнува от други християнски народи. Нищо че има езически корени. Точно каквото е "традиционното християнско"  маскиране за Сирни заговезни. Сигурно милата госпожа се кланя пред "светлия образ" на родната пророчица Ванга, която е откровен анти-християнски и всякакъв друг анти образ.
Дзвер, искрено ти съчувствам и още по-искрено съм бясна, че някой може да си позволи подобно поведение спрямо дете.    Hug
Нямам нищо против да ни росят децата за здраве и да отбелязват хубавата традиция на Денят на християнското семейство и отчето да наминава през детската градина, когато има повод за това. Моето дете е щастливо и доволно. Това е целта - децата да бъдат щастливи. Целта е децата да познават нашите традиции, но и да не биват обучавани в дух на анти-всичко. Не им е работа на децата да живеят живота на бабите и дядовците си. Всичко се промени преди доста време и ако не следваме промените, ще ги окастрим, а няма да им дадем корени.  

# 463
  • София
Нямам нищо против да ни росят децата за здраве и да отбелязват хубавата традиция на Денят на християнското семейство и отчето да наминава през детската градина, когато има повод за това. Моето дете е щастливо и доволно. Това е целта - децата да бъдат щастливи. Целта е децата да познават нашите традиции, но и да не биват обучавани в дух на анти-всичко. Не им е работа на децата да живеят живота на бабите и дядовците си. Всичко се промени преди доста време и ако не следваме промените, ще ги окастрим, а няма да им дадем корени.  
Това точно говорихме с директорката... за съжаление аз не вярвам, че тя може да огрее на всякъде и наистина се притеснявам от лабилната психика на госпожата. Наистина съм силно притеснена, няма как да не пращам детето на детска, защото е задължително, но ако направи още някоя свинщина или усетя и най-малък намек, че ми тормози детето, отивам при директорката с искане да я махне от групата... За съжаление не вярвам, че ще успея, а още повече се притеснявам, че ситната няма да усети, ако я тормози "качествено"...

# 464
  • София
По-скоро притеснително е децата да се маскират на вампири, зомбита и т.н. гадове.
Но и с това може да бъде направена предварителна уговорка, да има някаква тематика, например любим герой от приказките и всички деца да са облечени по подходящ начин.

Общи условия

Активация на акаунт