Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 989
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Дзвер, а как приема детето случая? Надявам се да не се е разстроила и бързо да забрави за случая. Егати ненормалницата, какво им става на тия учителки...А други деца накарала ли е да се съблекат? Аз на твое място ще се жалвам за съблеченото дете, където се сетя...Това ако не реша да съблека самата учителка показно на улицата.

# 436
  • София
Детето е с рокля на Елза, а не - някакъв страшен дивашки/зомби костюм. Това е едно.
И другото, което е по-гадното, поне за мен - детето е съблечено пред другите. Това си е чиста проба унижение, както и да го гледаш.
Като толкова не е искала детето да е облечено с роклята, да го беше помолила човешки и спокойно да си сложи резервните дрешки. Примерно.

# 437
Или да беше казала на родителите, че детето е неприемливо облечено и да се обоснове пред тях. Не да се саморазправя със самото дете.

# 438
Или да беше казала на родителите, че детето е неприемливо облечено и да се обоснове пред тях. Не да се саморазправя със самото дете.

Абсолютно! Това дете само ли е отишло в градината сутринта?! ooooh!

# 439
Втрещена съм от случката с детето на Дзвер. Confused Манталитет!
Моето вчера като го вземах беше преобуто с резервните дрехи и чорапи. Просто така решил. Никой хабер си нямаше кога е излязъл до шкафчетата, че да се съблече и облече. Макс 5 минути са това...

# 440
  • София
8Детето е вкаменено, не толкова от събличането, колкото от това, че им дръпнала лекция на тема колко лош е Хемоуин и как няма почва у нас... от вчера ситната ме пита, какво да каже на госпожата, защо празнува Хелоуин, а не днешния празник /на който между дрегото всяка година носим цветя на учителките, но в понеделник точно тази госпожа няма да получи. Мислех да й кажа да обясни на госпожата, че в петък са чествали католическите мъртъвци, а в събота - православните /нали днес е и задушница/, но се въздържах

# 441
Дзвер, да не сте объркали институцията и това да е православен манастир  Shocked
Потресена съм! Случката е дори за закрила на детето, защото явно жената е нестабилна, съответно опасна.

А към aleks. - пак ли адвокатстваш на цялото съсловие? Коментарът ти отново не е адекватен за споделената ситуация. Освен ако няма униформа за детското заведение, всеки родител има право да заведе детето си облечено по свой избор в рамките на нормалното. Не е отишла по жартиери и прашки доколкото разбрах. При дъщеря ми едната учителка ходеше с пола дълга педя. Не помня да са я връщали или събличали. Имаше отлична фигура, не че е важно в случая.

# 442
  • Обетованата земя
Дзвер, заради такава постъпка на учителката може да й хвръкне мястото, ако директорката е точна и особено ако има и други провинения, в което не се съмнявам. В нашата групичка имаше една леличка, дето 5-6 родители имаха оплаквания срещу нея и я уволниха. Те да не си мислят, че са недосегаеми и могат да правят каквото си искат с децата!

# 443
  • Варна
Нямам думи за съблеченото дете!Аз ако съм, щях да се оплача на възможно най-горна инстанция за психологическия тормоз над детето!Тези неща се обсъждат с родителите, не да се саморазправя с деца по подобен грозен и унизителен начин.
Възмутена съм, моля не оставяйте нещата така, това е тормоз и той трябва да бъде наказан.

На Алекс за 2-3-ти път срещам постове и все оставя в мен усещането, че или работи в някоя градина/ училище или някой неин близък работи....

# 444
...
Чудя се какво са напиша по повод случката... Таз нормална ли е изобщо?!? Ако има някакви комплекси да избива - да си ги избива вкъщи, на нейните деца... Как ще съблече детето?!? Ума не ми го побира...

Ами ежеминутно някой родител идва с някаква прищявка в крайна сметка пък учителката е човек.Немислите ли че понякога родителите прекаляваме и че неможе да обвиняваме винаги отсрешната страна.
алекс, не мислиш ли, че защитавайки чувствата на някой си, чувстващ себе си като последна инстанция и "будител", звучиш ужасно тъпо. Пишеш два пъти по-тъпо и неграмотно.
Дзвер, бих подала сигнал до инспектората за подобно събличане на детето. Както и до агенцията за закрила на детето. Това няма нищо общо с празници и делници. В петък не й е харесала роклята, а в понеделник може някоя апликация на дрешка да не й се понрави. В един следваш момент може и коси да започне да реже, ако не са вързани. Хайде да хваща пътя към Сибир.

# 445
  • София
Писах вече, че говорих с директорката и в понеделник сме при нея. Повече обаче ме притеснява вече конското, което им е дръпнала за Хелоуин и задачата, която им е поставила - в понеделник да й отговорят защо празнуват Хелоуин. Намирам това за груба намеса в семейните ми ценности и опит за уронване на авторитета ми пред детето - нещо, което аз не съм си позволявала до сега да правя спрямо учителките в детската. Това мен лично ме притеснява доста повече. На всичко отгоре, когато говорих с нея по телефона в петък, тя звучеше истерично. Силно съм притеснена, че жалбата ми ще се отрази пряко на отношението й към дъщеря ми, което и ще споделя с директорката. Ако няма полза, минавам нагоре.

Притеснявам се и, че след месец ще вземе да им обясни, че Дядо Коледа е продукт на Кока Кола и на Коледа трябва да се празнува Рожденство Христово....

ПП Винаги и по всеки повод в тази тема съм съветвала първо да има кротък разговор с учителката. Продължавам да държа на тезата си от близо 9 годишния си опит с детски градини плюс още 3 с училище. Тази госпожа обаче ме изненада с истеризма си... не съм го очаквала.

# 446
Дзвер, съветвам те да си пуснеш телефона на запис при разговора с директорката.
Често версиите се сменят и изкарват родителя истерик и т.н.
При едното ми дете се наложи смяна на учителка, която тероризираше цялата група. Аз лично много се страхувах от отмъщение върху детето и я спрях за седмица докато се развива действието. Другите родители бяха предупредили директорката, че ако се отрази на децата им ще отидат на по-горна инстнация. Но докато отстранят въпросната учителка мина повече от седмица и тя ревала пред децата, питала ги какво не и харесват, карала ги да я прегръщат....големи драми. Подобни случки няма как да минат гладко, защото системата е тромава. Може да поискаш да излезе в отпуск до изясняване и вземане на трайно решение. Много добре ще се отрази, ако направите обща жалба и с други родители.

Пп: в нашата градина са се  готвили за Хелоуин, учителките са качили снимки в групите във фейсбук. Децата сами са правили маски. Жалко, че моят дребо беше болничък в къщи точно тези два дена. Костюмите също са но почит.

# 447
Дзвер, детето ти е било облечено с тоалет, който няма много общо с Хелоуин. По-скоро госпожата е тази, която трябва да отговори защо е действала силно неподготвена. Кажи на детето, че мама и тате членуват в секта, която обича всички хора и празниците си/им и не обича хората, които се сърдят, когато други празнуват.   Peace Hug За детето едва ли ще има негативи, а по-скоро ще получаваш разни послания, с които да се опитат да засегнат родителските ти чувства.

# 448
  • София
С директорката не за първи път се срещам, знам какво ще ми каже и какво ще направи... Ще подам писмена жалба до нея, така се разбрахме. Не вярвам, че ще я отстрани - не желая обаче това да се отразява на дъщеря ми и ще я предупредя. Относно истериите на госпожата не мисля да влизам в обяснение за тях пред директорката. А относно празника - 4 години в нашата група се празнува - първо в яслата, после в детската, тази година за първи път срещам такъв негативизъм. Притеснява ме фанатизма при отричане на празника - срещам го и по форума и по пресата - не ми харесва нищо крайно в този живот и ме плашат крайностите, особено когато са демонстрирани от учителката на детето ми.

ПП На детето казах ако го пита да отговори, че мама и тати решават, кой празник да се празнува в семейството и да пита мама и тати.

# 449

ПП На детето казах ако го пита да отговори, че мама и тати решават, кой празник да се празнува в семейството и да пита мама и тати.

Много правилно. Точно това щях да напиша - ако в понеделник пита детето защо празнува Хелоуин, да й отговори, да се обади да те попита теб.

Не мога да си представя колко трябва да изперка един учител, за да тръгне на кръстоносен поход срещу Хелоуин...

Общи условия

Активация на акаунт