Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 766
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Как е във вашите градини със здравния контрол?
Моето дете тъкмо свикна, много му харесва, става сутрин с мерак и т.н. Но много болни деца в групата, изобщо никого не връщат. Сутрин е канонада от кашлици и скришно секнене на носове преди да ги набутат  групата. Съответно и моето дете, че и цялото ни семейство по веригата сме постоянно болни. Леко, но все има нещо. Имало е и деца с температура, то е видимо, знаете- червени бузи и плувнали очи. Не ги връщат.

# 661
  • Пловдив
не знам аз... Не ми се е случвало, да видя болни деца Peace
Че има кашлящи и подсмърчащи - има, но за мен това не е проблем.
Сигурно, ако боледуваше често и аз щях да се вглеждам сериозно, но да чукна на дърво - с доста по-силен имунитет от мен е Peace
Добро впечатление ми направи, че на едно от децата в групата бяха открили глисти преди време и майката звъня на всички, за да ни предупреди.

# 662
В нашата градина още като записвах детето директорката ми каза,че болни деца не приемали и т.н.Госпожата също това изтъква,че болни не вземали,а от къде идват болестите тогава остава загадка....Някой път и ние му лепваме нещо,но в повечето случаи си е от там.Сутрин все някое се чува да накашля!Къртещо,сухо-няма значение...може и някаква остатъчна кашлица да е,но някои родители не могат да отсъстват дълго от работа и ги пускат недоизлекувани според мен,а някои направо болни  Confused
Веднъж предучилищната имаха тържество,а тяхната група е срещу нашата и чух учителката да казва на една майка "Утре болни,здрави-всички трябва да са тук"-значи това,че не приемат болни си е като всяко правило-има и изключения  Mr. Green

# 663
Момичета,още не е сигурно,но е възможно да ни предстои операция към края на месеца.

Въпросът ми е ,малката не ходи на градина от 29-ти септември и до 14-11 са й извинени отсъствията с бележки за болест от ЛЛ.
Ще взема такава и за другата седмица.
Но ако се стигне до операцията - дали е възможно от болницата,в която ще я правим да издадат болнинчен ,тъй като след нея ще се наложи да стои вкъщи поне до след нова година ?

# 664
Един въпрос и от мен.На колко време има право да отсъства дете по семейни причини в трета група ?
Накратко-приятелка се раздели с мъжа си.Грабна децата и при нейните родители.Пусна в градината ,че отсъства по семейни причини детето.Та докога може да отлага?

# 665
По семейни причини,мисля,че бяха до 10 дни  Peace

# 666
До 10 дни на месец или за цялата учебна година?

# 667
  • София
върти ми се нещо до 10 за годината, до 3 за месеца, но не помня... Тази година при нас е до 3 по семейни причини с молба, а останалите  само след разрешение на директорката  Peace

# 668
Благодаря !
Ще търся наредбата.Обещах и колкото може по дълго да не и спират детските ,но....
Ще кажа на свекърва и да отиде до ДГ и на место да пита.Така май ще е най добре.

# 669
До 10 дни на месец или за цялата учебна година?
За учебна година пишеше,четох в един вестник  Peace

# 670
Седем извинени от семейството + 3, разрешени от директорката. Да говори с лекар и да вземе извинителна бележка.
От болницата ще ви дадат бележка (предполагам, че за детето болничен си имала предвид) за колкото време мислите, че ви е необходимо за възстановяването на малката или поне до следващия контролен преглед, Лисичке. На теб, ако си поискаш ще ти дадат болничен за болничния престой, а за после или още някакви малко дни, или ще трябва да си вземеш от педиатъра.  Peace

# 671
рони,благодаря много  Hug  bouquet

# 672
В училищата бележка с печат е 2 лв.

Иначе имаме право на 10 дена от родителите на година, а за последна група (предучилищна) само 3 дена. В случаи на развод, операции и др.важни причини може да се разговаря с директора и да се уреди по-дълго отсъствие ( освен, ако не минете на съвета в началото).

# 673

Иначе имаме право на 10 дена от родителите на година, а за последна група (предучилищна) само 3 дена. В случаи на развод, операции и др.важни причини може да се разговаря с директора и да се уреди по-дълго отсъствие ( освен, ако не минете на съвета в началото).

Болднатото не мисля, че е вярно. Даже съм сигурна. Имаме право на 10 дни по семейни причини за цялата година.

# 674

Болднатото не мисля, че е вярно. Даже съм сигурна. Имаме право на 10 дни по семейни причини за цялата година.
Абсолютно вярно. Тук сме обсъждали отсъствията 100 пъти сигурно. И цитати от нормативната база съм пускала много пъти.

Общи условия

Активация на акаунт