Отговори
# 495
Другите чакащи мами-имате ли признаци?При мен нищо-само безболезнени контракции,които си имам отдавна TiredНито паднала тапа,нито смъкнат корем,все едно тепърва влизам в 9ти,а не в 10 ти месец Laughing

И аз още не съм родила, но и нямам кой знае какви признаци за предстоящо раждане. На бебка явно си и е добре засега и няма намерения да излиза. Единствено вечер като легна ми се появяват болезнени контракции, но са краткотрайни и нерегулярни. А иначе и при мен ни паднала тапа, ни смъкнат корем... Ама ние все пак имаме още 4 дни Simple Smile

Честито на всички обебили се мами! Да сте живи и здрави вие и малките съкровища, и много радостни мигове занапред!  Hug Нямам търпение вече и ние да се запишем към вас  smile3521

# 496
lady_gothic  и аз като теб чаках някакви признаци, но такива така и не се появиха, нито тапа, нито нищо. На 10-ти вечерта, като си легнах, усетих някаква менструална лека болка, и си помислих че ми се ходи до WC, и като станах от леглото, водите ми започнаха да изтичат малко по-малко. Даже в първия момент си помислих че съм се напишкала, но не беше така, защото те си изтичаха и не можех да ги спра. Сложих си една нощна превръзка и отидохме в болницата. И така. При мен нямаше нищо което да ми подскаже, че ще се случва нещо, още повече че беше 2 седмици преди термин  Peace  Успех на теб и на всички чакащи    bouquet

# 497
Здравейте момичета.
Честито на всички обебили се и успех на всички предстоящи!
Както Гали ви е писала родих малкия-голям Явор.
Скрит текст:
Раждането ми беше нормално, но много мъчително. Почнаха изведнъж контракции на 3-4 минути от 5,30 сутринта. Към 9,30 отидохме в болницата. Позицията на бебо беше и си остана до края гръб в гръб. Но въпреки това ме измъчиха и родих нормално. Чак като ми стана разкритието 9 см. ми сложиха епидурална, защото видяха че няма да се обърне от контакциите. И тогава ми казаха че ще се консултират лекарите дали да ми правят секцио или с форцепс. Избраха с форцепс и с един напън бебо излезе в 10,15 вечерта. Преди това се напъвах около 1 час, за да видят дали ще се обърне, но не ставаше. Та поне с форцепса стана с един напън. Лекаря го обърна и излезе. Имам шеф от форцепса, много боли хемороиди и ми бият инжекции в стомаха, за да не се съсирва кръвта. Той ми е много твърд, увиснал и болезнен. Кърмата не ми е слязла още. Постоянно ми е на зърната и вече ме болят. Мажа ги постоянно, но текът само капки колатра. Дано да ми слезне. Дохранвам го с по 20 мл. мляко, защото милия се измъчи без храна. Но преди това го държа по час, час и половина да дърпа от зърната. Нямам си на идея дали ще ми слезне кърмата при условие че е много болезнено кърменето за зърната. Дано да стане. Поздрави на всички. Трудно ми е че няма кой да ми помага освен мъжо. С две деца и без сън положението не е розово, а синьо.
В момента нещата са добре. Засега е тихичък. Само яде и спинка. Още явно не му е преминала жълтеницата напълно. Иначе изследванията са добри. Кърмата ми тръгна на 3-я ден, след яко дърпане от негова страна. Зърната са ми още разранени, но търпя. Мажа с лансинох и Авент постоянно. Всяко сучене е от различна гърда, защото имам много и а ако му дам от двете му идва повечко -повръща и не може да се успокои от газове.  Та сега от по една го държи 2-3 часа. Иначе го държа по 30 мин. някъде. Щом след всяко хапване пълни памперса, значи си хапва добре. Засега вечер спинка по 3-4часа без да се буди. ПОне се наспивам малко, макар и винаги нащрек. При най-малкото мърдане и съм кукуряк  Shocked
Лек ден на всички  от нас. bouquet
Ние с теб имаме идентични истории почти! При мен раждането почна с пукнати води и адски болезнени контакти,   също от тази позиция на бебето.  До 7 см се мъчи жасно,  после не издържах и взех епидурална.  Контактите не обърнаха бебето,  но лекарката успя с ръка в родовия канал и така се роди вагинално след 36 часа.  Но в интерес на истината възстановяването ми сега е леко,  макар първите дни да са точно както и ти ги описа.  Тогава си мислех,  че никога няма да се почувствам на себе си след такова раждане.
Кърменето май при всички почва така,  аз лично не бях много емоционално подготвена,  но издържах и сега е доста по-добре.  Няма все още режим,  но успявам да храня без болка.  Със съпруга ми бяхме сами напълно 10 дни,  които бяха адски трудни.  Добре че една приятелка ни на пазарува на 3тия ден!  Но пък не ги сменям за нищо тези първи моменти.  Сега имаме много домакинска помощ от родители,   а за бебето всички ни слушат и никой не се меси освен ако не помолим. Тя тази вечер беше много кратка,  храни се 3 пъти през 2 часа,  иначе си спи сладко до нас. Баща и от днес е на работа,  може би затова го остави да се наспи.

# 498
  • Бургас
desy.  мерси за отговора а това за едната лъжица че се пада 30 мл незнаех. Мерси пак
Снощи купихме и от тогава й давам , обадих се и на педиатъра защото незнам дали така рязко може да се сменя млякото. Давам и по 3 лъжици и половина общо 105-110 мл се получава. Взехме и чай на ХИП, мн не й харесва ся ще видим днес. Но от снощната баня не е акала, а се пъчи и тръцка.... дано не се запече пък ся от смяната на АМ. Снощи чак от банята в 2 заспа... направо ни разказа играта.... Явно и почна да вижда гледа ни не заспива, унесе се сложим я айде пак.... направо рева и е нося... хахха МНого ме е жал и цял ден като съм с нея, идва майка да ми помага през деня но върши домакинската работа и вече накрая й е давам защото не ми издържа нервите и като сме затворени заради времето ужас...
Не е лесно, да минат тия колики поне да съм спокойна че не бодува заради тях защото ми се къса сърцето....

# 499
Честито на всички нови мами, да са живи и здрави дечицата!   bouquet

На всички очакващи, леко раждане  Hug

# 500
На 17.10 в  11:25 родих съкровището ми Никол,от 1 седмица сме вкъщи и се гледаме Simple Smile

# 501
Внимавайте с чайовете с лайкаа. Лайката е много силен алерген. Нашия момък направи алергична реакция след седмица на чай Wink

# 502
Здравейте , не съм писала отдавна , но докато влезем в ритъм ...... Вече сме на 1 месец , но с това акане хич ни няма , по веднъж на ден и голямо пънене и рев .  Направих ме и някаква алергия ( ужасно ) , съмнявам се , че е от АМ , кърмя я , но давам и дохранвам . Досега давах Аптамил обикновен , сега док. ни изписа Аптамил хипоалергенен и без никаква козметика. Надявам се скоро да се оправим Simple Smile

# 503
shewolf91,честито момиченце  bouquetМного здрава,послушна и хубава да расте малката Никол Hug

Tancheto23,дано и при мен стане така PraynigАма щом и лекарите ми казват,че ще се индуцираме ooooh!
Другите чакащи мами как сте?Има ли новини?

Аз сега се връщам от Токуда,имало грипна епидемия,даваха ни маски на бременните...Тоновете са ми супер,утре пак Tired И ще ме чакат само до неделя,т.е. 1 седмица.Ако не родя в понеделник с багажчето на системка окситоцин #Cussing out ooooh!  Crossing Arms

# 504
Здравейте и от нас! Честито на новите мами!!!! Само радост да ви носят рожбите ви!!!   bouquet
 Ние бяхме на консултация тази сутрин с малчо - всичко е о'к засега - качил е 600 гр. от зиписването досега  Shocked Grinning при положение, че сме само на кърма е супер. Успокоих се и аз, че с пъпа е наред всичко, че се бях шашнала нещо... Момичетаааа, човек забравя и изкуфява тотално. Баткото ми е голям вече и се налага всичко да си припомням хахаха, ми като одъртявам тва е..  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 505
Здравейте! Честити бебчета на новите мами!  Да са ви живи и здрави и да растат много щастливи!
Аз от доста време не съм влизала в темата. Ние бяхме приети по спешност обратно в болницата, защото се оказа, че бебо кара много силна жълтеница и не наддава. То почти всяко бебе кара жълтеница,  но при нас направиха кръвни тестове и се оказа, че стойностите на билирубина са в горната граница и ако продължат да сдпокачват има опасност от увреждане на слуха и т.н. и трябвало да се сменя кръвта на бебето с друга. Не се стигна до там, но го облъчваха с едни лампи и му включиха система. Постояхме 4 дни. Още след първия ден вече имаше голямо подобрение и спряха облъчването а аз трябваше да цедя и кърмя буквално през час и половина, за да се чистят бъбреците и да почнем да наддаваме.
Много ми помогнаха и за кърменето. Имаше една консултантка по кърмене, която идваше при мен на почти всяко кърмене един от дните. Обясни ми как точно трябва да поставям бебето, как да захапва за да суче по -ефикасно,   защото от неправилно сучене явно гърдите ми не се изправаха напълно и затова бях получила мастит. На бебето му резнаха юздичката под езичето, защото беше къса. Сега май вече суче по- добре, по -безболезнено е за мен и усещам в че гърдите ми олекват след хранене. Онзи ден вкъщи идваха две акушерки да ни видят, а утре сме на консултация, плюс ще идва здравен работник да види бебето и да му донесе здравна книжка. Ще ни информира за ваксините и т.н. До сега нямаме сложени никакви ваксини, но направиха теста за слуха и скринингови тестове за пет генетични заболявания с кръв от петичката. А като бяхме в болницата всеки ден му вземаха поне по 2-3 пъти кръв от петичките да следят жълтеницата. Боден е поне по 15 пъти на всяка пета. Sad
Иначе важното е, че вече сме по -добре. Вчера бяхме на разходка и днес пак ще излезем, че има слънце. Дано утре на консултацията да се окаже, че наддава добре бебето. Иначе ме карат да цедя пак или дадохранвам, а на мен хич не ми се цеди. Аз ползвах аптамил няколко пъти. Мисля, че е най -доброто. И в болницата с това дохранвахме на няколко пъти.
Иначе нямам думи да опиша колко добре се грижиха за бебето в неонатологията.
За акането - акаме по 3-4 пъти дневно и акото е жълти. Иначе с жълтеницата беше тъмно зелено.

# 506
Plod4etata, наистина се забравя. Аз едно време кърмих големия две години, а сега в какви проблеми се вкарахме с това кърмене и жълтеницата. Но явно и всяко дете си е различно.

# 507
  • Бургас
на кой трябва да пишем за 1-вата страница да ни впише като дата на раждане? Имаме само в термините

# 508
Плодчетата много жалко че се е наложило да влизате в болница радвам се че всичко се е оправило и че са се отнесли така отговорно и добре към ситуацията. Аз одеве ходих до една аптека да питам за това мляко Апдамил или там какъо се казваше. Аптекарката го погледна някъде в компа си звъня на някви телефони и каза че в Белгия не е внасяно от пет години и че млякото вече се казвало Нутрилон демек било едно исъщо което малко ми се стори странно защото нутрилон има поне от 15 години а и повече. Та както и да е тук ги няама та си купих капки за колики та да видим с тях. Всеки ден положението става все пи трудно като почна да я кърмя имам чувството че се боря с питбул тъкмо засуче и пичва да дърпа да реве да ме блъска с ръце да рита да се нерви и я махам от гърдата като се успокои пак я слагам. Чувам че пръцка явно я боли стомаха но става все пи мъчително да я храня. Нощем вече почти не спи ако заспи е на корема ми и нямам шанс да се отпусна да заспя. Дано с тия капки се оправи полужението. А нали ака на два дни и то с моя помощ снощи тъкмо си правих сметка пак да я изакам с термометъра и като се събуди пипам я мокра а тя се оакала ама чак през врата и излязло. Такъв смях се смяхме с мъжа ми и я съблякох върху една наелонова чанта че щеше да омаже всичко Simple Smile едвам я съблякох бодито без да и омажа лицето.

# 509
на кой трябва да пишем за 1-вата страница да ни впише като дата на раждане? Имаме само в термините
За момента няма кой  Naughty

Червеношийке много се радвам,че нещата са се подредили и вече сте добре   Heart Eyes
Елена, rosicp  Hug
Честито на новите мами   bouquetЖиви и много здрави да са им малките слънца!

Общи условия

Активация на акаунт