Отговори
# 585
Ние сме с Пуфис сега, защото ни ги подариха. Иначе от Памперс съм много доволна и мисля на тях да си продължа като свършат Пуфиса.

# 586
Евелин, одеве се оплаках "обилно" от турските памперси - същата работа е при нас - постоянно е напикан от дясната страна на кръстчето  Twisted Evil най-вече през нощта. Минаваме на Пуфис и точка.

# 587
  • Бургас
С коликите е на принципа проба-грешка. Няма как да се знае предварително кое помага. Коликинда на нас изобщо не ни подейства. Да питам мамите, които дават АМ по колко мл правят. Ние сме на 2 месеца почти и все по едно и също количество яде  Grinning
Аз съм само на АМ и вече сме на 4лъжички  120 мл общо Аптамил както споменах. Твоето какво количество яде и само на АМ ли е изцяло. Мисля че ако е смесено хранене е нормално да се засища от същото количество а и щом си наддава и пълни памперса и е спокойно след ядене няма нужда от тревоги.

# 588
  • София
И моето момче постоянно се събужда мокър на кръста ! И той е с първи номер на Памперс. Дали има значение, че е момче? Вие как поставяте пишлето в памперса?

# 589
И моето момче постоянно се събужда мокър на кръста ! И той е с първи номер на Памперс. Дали има значение, че е момче? Вие как поставяте пишлето в памперса?

И на баткото, и на този пишлетата нагоре - към пъпа  Peace
Абе, развалили са ги тия Памперс и туй то. И мога да кажа, че разликата е в ушичките на самия памперс, които са точно около кръстчето. То така се обезсмисля изцяло идеята на еднократната пелена, щом трябва да го преобличам по няколко пъти...

# 590
Y.k. ние отдавна сме изцяло на АМ. Правя му 100мл вода и 3 лъжици и половина мляко и те стават общо 120мл. От един месец яде по толкова, то си личи, че е заситен защото на по-малко от 3 часа не огладнява. Просто ми стана интересно защото според таблиците за 2 месеца трябва 150 вода и 5 лъжици мляко. Ама то това ще стане към 180мл общо. Затова питам, не че имаме проблем

# 591
Според това колко трябва да приема мляко едно бебе, освен от месеците на бебето зависи и от неговите килограми. На кутиите с АМ има две графи една до друга, едната е с месеци другата е с килограми и срещу тях дават водата и колко мерителни лъжички и съответно на колко АМ в милилитри отговаря. Само, че това е в идеалния случай, но като цяло формулата е следната 100 мл + месеца на бебето с една нула отзад или ако бебето е на два месеца е 100+20- демек 120 мл и на три месеца 130 мл и т.н. като това е с уговорката, че бебето може да приема тези милилитри плюс минус 10 мл.
Има една темичка в , която се обсъжда за и против по- голямото количество храна като разбира се всеки си знае за себе си как точно иска да си храни бебока, но лично мое мнение е, че не трябва да бъдат прехранвани и да им се разширяват коремчетата по този начин, защото не им е добре така. А относно, че някои бебета искат да ядат на два часа, еми и при възрастните е така, в смисъл зависи от организма, някои организми преработват храната по- бързо, други по- бавно, може да се дава както казах по- горе  малко повече мляко, но не и да бъде количество което да е за пет месечна възраст( примерно). И пак казвам зависи и от килограмите на бебчо. Извинявам се , ако съм досадила на някого- просто изказвам мнение.   bouquet

# 592
Ние сме на Аптамил, но пинеже 800гр е в картонена кутия си го пресипвам в една кутия на НАН и не се сещам таблицата на Аптамила каква е, но на НАН-а е само според месеците. А до колкото си спомням другата беше същата, но да не споря. То няма как да го прехраниш, защото когато им дойде много си го повръщат. И понеже ние на 2 месеца ядем общо 120мл и то през 3, че понякога и 4 часа ми стана много странно за тези 180мл. Тези таблици според мен са ориентировъчни. Като се замисля никога не е ял според нея.

# 593
Да, точно така, ориентировъчни са таблиците и за това казах това с килограмите и формулката за 100+ месеца с нула, като и това е плюс минус 10 мл. Не знам за другите храни, но аз ползвам на Фризолак НА 1, защото моите деца са склонни към алергии и само  тази храна можем да ползваме , та на нея на кутията има и  графа за килограмите.

# 594
А, пропуснах да кажа, че на нея пише , че на два месеца трябва да яде 120- 130 мл. Явно на различните храни е различно  newsm78 , незная, но наистина това 180 мл на два месеца ми се струва страшно много  Thinking .абе всяка мама ще се нагоди по бебчето- тп ще покаже , важното е да са здрави и да наддават и пълнят памперсите   bouquet  Hug

# 595
Здравейте момичета.
Не знам дали сте писали и коментирали,но има ли темичка за качване на снимки на бебетата?
Аз да се похваля моя Крис е много спокойно бебе,дано си остане такова  Laughing Гледам сте коментирали памперси,Ние използваме Пуфис и до сега не е преливал и не се е мокрил.Доволна съм.
Да ви питам,пробвал ли сте да преспивате със сешоар?Чувала съм че ги успокоявало.

# 596
Здравейте момичета,гледам за памперси говорите ние ползваме Пуфис  и съм доволна май само веднъж беше малко потекло от дясната страна ама то беше по моя вина,иначе съм доволна..
 Hug
Тая нощ Лила,като писна из веднъж много се уплаших даже не разбрах какво стана  Shocked
Отне ми 30 минути да я успокоя  #Crazy Сега спим ама трябва да съм до нея иначе реве  #Cussing out

# 597
И ние ползваме на Пуфис и съм доволна. Мами не знам дали знаете, но в dm-магазините може да Ви издадат една карта с , която да ползвате 20% отстъпка на бебешки стоки с розов етикет. Всяка седмица слагат розов етикет на различни стоки и памперси и от там си пазарувам и памперсите ми идват на много добра цена горе долу на 0,25-0,26 лв. за бройка. Като ще спомена, че ползвахме и немските Бейби Лав (мисля, че така се казваха), които също бяха много добри и не пропускаха и те ми излязоха на такава цена с тази отстъпка, която ползваме. А тази карта ми я издадоха като показах акта за раждане на бебока и важи до 2017г.

# 598
И Габриел има бели пъпчици - акушерката каза,м ча се наричат "млечни" пъпки и ще минат от самосебе си - не трябва да ги мажа с нищо, нито да ги почиствам, цедя и прочие. Ако се зачерви мястото около тях - това означавало, че бебето е претоплено, но може и да е от търкането с ръкавиците.

Първата ни разходка беше на 7-ми ден. И после на 10-ти и 15-ти имахме прегледи при акушерка и излизахме. Също така на 13-ти ден ходихме до мола. Шопингът му се отрази много добре.

Имам въпрос относно храненето. Защо след като имате кърма дохранвате бебетата с адаптирано мляко???

Just smile - благодаря за добавката   bouquet

# 599
  • Бургас
Y.k. ние отдавна сме изцяло на АМ. Правя му 100мл вода и 3 лъжици и половина мляко и те стават общо 120мл. От един месец яде по толкова, то си личи, че е заситен защото на по-малко от 3 часа не огладнява. Просто ми стана интересно защото според таблиците за 2 месеца трябва 150 вода и 5 лъжици мляко. Ама то това ще стане към 180мл общо. Затова питам, не че имаме проблем
на моя според таблицата пък пише 120 мл 4 лъжички за 4 кг. и отговоря на 2м ...  А като давах 3 лъжички и половина го правих общо 105-110 мл. Защото половин лъжичка трябва да е 15 мл. щом една отговаря на 30 мл. newsm78
ето я таблицата на Аптамил , видях че си писала по късно че не се сещаш
Възраст на детето   Приблизително тегло в кг.   Хранения на 24 часа   Вода (мл.)   Равни мерителни лъжички
0-4 дни-2.5-3   -7   -60   -2
2-8 седмици   -3-3.5   -6   -90   -3
2 месеца   -3.5-4   - 5   - 120   - 4
3 месеца-   4-5-   5   -150-   5
4 месеца   - 5-6-    5   - 180   6
5 месеца   6-7   -5   -210-    7
6-ия месец и след това>7   4   210   7

първото са ти месеци, кг, брой хранения на ден , мл, и лъжички

Общи условия

Активация на акаунт