Survivor Камбоджа - Сезон 5, Тема 3

• 38 836
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Ние коментираме на базата на техните постъпки, т.е това което излъчват, че те говорят, правят и умуват.
Това е риалити формат, те са влезли вътре и знаят, че ще бъдат обсъждани, харесвани, оплювани от хората.
Тази игра е стратегическа преди всичко, а също и зависи от физическата способност за справяне в мисии, комуникацията с племето и т.н.
Ние не обсъждаме кой е грозен или кой много добър душевно и сърдечен човек.
Ние обсъждаме кой според нас заслужава да спечели, кой не се справя добре с мисиите, кой прави правилни ходове и стратегии, кой е тъп, според нас, защото гласува за Крум, например или постъпи еди си как.

# 241

"но моята теза е, че на нас ни показват не съвсем реална картина дори на това, което е този човек в Камбоджа, а телевизионен герой, създаден от екипа на шоуто, за да се впише в тяхната концепция за сезона.

Така разбирам казаното  "телевизионен герой ,създаден от екипа на шоуто...", не може да го създадеш от всеки участник, трябва да има 1-2 качества за които да се закачиш.  И да, хората които съм изброила може да са манипулирани, но не може да направиш от Дренски - Ива, няма как да направиш злодей Финдо дори да ти се иска,той просто си седи отстрани и се старае в игрите.По скоро продуцентите се нагаждат в движение към образите на играчите и където може, режат и лепят кадри. Не следя толкова задълбочено играта, че да помня кой-какво е казал и какво ще стане ако...Ива ми е дълбоко безразлична, все ми е тая дали страда.
Колкото до ББ не е излишно да му хвърляш по едно око, особено когато вътре са хора ,които ти лансират като ВИП, въртят се от Тв в Тв, водят предавания и оформят масовото мнение. Само с цел да си съставиш собствено мнение. И може с изненада да установиш, че продуцентите на СВ често се изкушават да го превърнат в ББ. Айде, презирайте ме, но гледам и Къртицата Joy

# 242
Поне тук е интересно с толкова различни мнения и гледни точки.Пък и всеки може да си следи каквото си иска. Hug
Аз наскоро гледах новите епизоди на Ед Стафорд,където оцелява сам,без сечива и дрехи за 10 дни в различни кътчета на света.Има голяма и видима разлика в загубата на тегло от ден 1 до ден 10,та тотално се съмнявам,че нашите сървайвъри гладуват. Whistling

# 243
  • в морето до колене
Не гледам телевизия, така че слабо ме вълнува, как изглеждат в къщата на ББ хора "които се въртят от Тв на Тв". Гледала съм първите сезони на ББ, бих гледала пак (поне частично) редовен сезон, но ВИП - не. Още повече от тези продуценти. Точно защото имам идея, какво могат и какво правят с формата.

По принцип съм reality nerd  Mr. Green - има съфорумци, които ме "познават" от доста теми във форума и знаят, че гледам доста и различни реалити формати и имам представа, на какви принципи са построени и какъв тип екранна манипулация може да се очаква от тях. Отдавна е отминал за мен етапът, когато гледах като фен на "играта". От около две години гледам по-скоро като фен на "реализацията на играта". Grinning
По същата причина не презирам никого, който гледа такива програми. Макар че аз лично през последните години не следя отблизо българските реализации - което може би е мой пропуск донякъде.

П.П. Може и да не можеш да направиш от Дренски Ива, но пък можеш да направиш така, че хората да не помнят някои от нещата, които Дренски е правил...
Защото и Дренски, и Мартинов - точно както сега и Занев - криеха храна и лъжеха съиграчите си, които отиваха при тях на Острова, за случващото се там. Май само Кирил не го е правил на неговия Остров, но пък неговият статут беше по-различен - всички знаеха за него.
Обаче постъпката на Дренски явно вече не се и помни, постъпката на Мартинов се оценява като стратeгия, а постъпката на Занев като бонус към стратегията още и като справедливо възмездие.

Та така за екранните манипулации.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 18:03 от мячик

# 244
тотално се съмнявам,че нашите сървайвъри гладуват. Whistling
Гладуват дръжки. В един от сезоните, не помня кой, имаше едно момче което се занимаваше с фитнес, мисля, че беше от Якоруда, беше отслабнал с 20 кг. някъде, мериха ги в предаването. Тези сега като ги гледам, грам не са заслабнали.

# 245
Точно даваха анонса  #Crazy Бърканичков май припадна , беше много зле след играта с тежестите..Явор и той беше легнал..

http://survivor.btv.bg/video/videos/tazi-vecher-v-sarvajvar-kamb … -shte-vidite.html

# 246
  • Живее на Луната
Вчера като гледах какъв сериозен пир им направиха на Нага, силно се съмнявам че нещо има липсва - било то храна или алкохол от време на време, та даже гледах че някои пушат.

# 247
Ей, има много търпеливи хора като мячик да обясняват необяснимото Simple Smile.
Разбира се, че има различни вкусове, но все пак има и някакви обективни критерии за тъпота и интелигентност (нищо общо със Сървайвър, но за да съм ясна, един такъв критерий тук например е правописът). Сървайвър не е само за интелектуалци, и в живота не може и не е нужно всички да са с перфектно образование и правопис, ама може ли поне агресивната посредственост (най-вече в играта - Занев, Йори, Надя) да не раздава присъди кой е добър, кой е гнусен, кой интригант и кой предател.

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 17:26 от Cathriona

# 248
Гледах Ралица в "Преди обед"... Ралица се разбрала с Бърканичков и Ива да гласуват против нея. Tired Tired Tired Tired Ралица:  "за да могат да си продължат по някакъв начин като.. да не бъдат следващите те изгонени.."  
Аа също и за дуела казва, че не е играла нарочно, искала да си ходи..

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 17:32 от Лuл

# 249
Поне тук е интересно с толкова различни мнения и гледни точки.Пък и всеки може да си следи каквото си иска. Hug
Аз наскоро гледах новите епизоди на Ед Стафорд,където оцелява сам,без сечива и дрехи за 10 дни в различни кътчета на света.Има голяма и видима разлика в загубата на тегло от ден 1 до ден 10,та тотално се съмнявам,че нашите сървайвъри гладуват. Whistling

САМО 10 дни?  Shocked

# 250
 Ocaso,Ед не е учасник от Сървайвър.Просто дадох пример,че за 10 дни видимо намаля теглото за разлика от нашите,а можем да кажем,че са поставени донякъде в еднаки условия.
Да,в рамките на 10 дни Ед прекарва сам,без нищо,дрехи,оръжие,храна и др.В подобни условия 10 дни са доста.Първият му опит беше 60 дни на остров край Фиджи,а преди това ходи по-дължината на р.Амазонка.

# 251
  • Другата България
 Grinning Нямам възможност да пиша през деня и вие вече всичко сте казали! Crossing Arms
Съгласна съм с тези, които мислят, че:
1.Занев е абсолютно комплексиран /някой каза ли го? newsm78/ мъж, може би от височината си или по-скоро липсата на такава, злобен и отмъстителен, и снощната му постъпка го потвърди напълно.Грозно, грозно, грозно..... Stop никакъв шанс според мен за финал /освен ако нещо не се прецакат тотално и късмет, и коалиция на Финдо и Агонцеви, или Нага не се изгърмят сами един по един благодарение на наивитета си/.
2.Фаворит или по-скоро любимец вече ми става Деси, прецакаха я тотално с това иди ми дойди ми и поне според мен вместо да и избодат очите и изписаха веждите. Дано Гаруда разберат, че с нея имат шанс напред дори и като глас след обединението.
3.Данка ми става все по анти, но според мен ще напредне благодарение на Ваня, който пък мисля, че няма да успее със заговора за зауба. Или поне ако загубят няма да е нарочно.
4.Надя е /извинявам се/ ама много куха лейка, жалко за създаденото мнение досега за нея....наистина тези хора още не осъзнават за какво са там.
5. Ралица не игра, ясно беше.Но пък имахме "удоволствието" да я видим и нея топлес Laughing /замислих се дали ако Ива отпадне ще я дадат и нея така предвид не достатъчно големите и ...очи Wink/.
6.И последно-Ваня все повече не ме кефи.И все още не знам защо.Но пък засега само той играе играта както трябва.

П.П. Какво гладуване, тия ядат повече от нас, и то все ...не какво да е........ ooooh!

# 252
Току що влизам в сайта на предаването и виждам всички портрети задраскани горе, все едно са отпаднали, и единствен е останал да свети портрета на
Скрит текст:
Надежда Прокопиева
. Не знам дали "грешката е в моя телевизор". Вижте и вие и кажете какво мислите...
направих два скрийншота даже... Ако някой не вярва ще ги постна тук.. Интересно дали нарочно го пускат така сайта, за да тръгнат слухове че победителя е ясен, а в крайна сметка да се окаже, че няма да е тя... Или пък искрено пак са си сгафили хората и просто си репетират изгледа на сайта в края на предаването показвайки единствения оцелял...

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 19:52 от 20666

# 253
Скрит текст:
Току що влизам в сайта на предаването и виждам всички портрети задраскани горе, все едно са отпаднали, и единствен е останал да свети портрета на Надежда Прокопиева. Не знам дали "грешката е в моя телевизор". Вижте и вие и кажете какво мислите...
Аааааааааааа да  #Crazy

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 19:56 от Лuл

# 254
Някакъв бъг е,защото аз виждам това

Общи условия

Активация на акаунт