Survivor Камбоджа - Сезон 5, Тема 3

• 38 888
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Тоя Занев чисто не е добре. Според мен по цял ден стои във фейса и само репликира някой ако не дай си боже каже нещо негативно за него.

# 226
Марчо женен ли е?
Марчо Марчев - ММА борец, шампион. В момента е шеф на сигурността на 33 в Студентски град. Той има много почитателки, но сърцето му принадлежи на детето и семейството му.
Скрит текст:

# 227
Гаруда се държат така, защото са много нахъсани да спечелят, всеки от тях индивидуално и стават конфликтни, поради прекалената им амбиция, чак се озлобяват един към друг. Виждат конкуренцията помежду си, мислят повече за смесването на племената, кой от тях ще стигне дотам, а не толкова за моментните игри. Те са стари играчи и са по - наясно със стратегиите, не са наивни като хората от Нага.

Повечето от Нага са себе си, то и затова когато някой играе роля, както Ваня и се заклеймява като лицемерен и гаден, а не е така.

Занев си е много добре даже, играе прекрасно на игрите, адаптивен е и борбен. Има добри физически данни, както и умствен потенциал да бъде победител.
И е много секси.  Wink

Кажете кой харесвате най - много вие?
Кой ви е фаворит?

Марчо женен ли е?
Марчо Марчев - ММА борец, шампион. В момента е шеф на сигурността на 33 в Студентски град. Той има много почитателки, но сърцето му принадлежи на детето и семейството му.
Скрит текст:

Марчо е разделен с жена си.

# 228

Кажете кой харесвате най - много вие?
Кой ви е фаворит?

Занев за мен е всичко друго, но не и секси. Чисто визуално ми харесват Явор и Финдо. като играч Ваня, засега.

# 229
Мерси Сиси.
За сега нямам фаворит, ще видя по-нататък  Thinking
Иначе ми е симпатична Пранджева, от Митко чувам много смислени неща, Бърканичков ме забавлява и все още не ме е подразнил. От Нага-та за сега никой не ме е впечатлил положително.

# 230

Напр. изказванията на Надя и Йори за Деси, номинацията на Марчо - Крум....
Митко и аз не го харесвам
Йори не харесва никой освен себе си, Надя може да не харесва Деси и по-други причини, освен "ревност",Марчо може и да е прав да не харесва Крум, не знаем, не са ни показали как се държи , дават далечни кадри на припяващ тъпи рефрени чалгаджия. Номинациите им по-скоро показват липса на договорки - разнопосочни са, само Ваня плете мрежи.

А това за търсенето на паралел между играта и реалното житейско поведение на някой участник никога не съм го разбирала. Няма и да го разбера явно.
Демонизирането на Ива Пранджева ми стига и хартисва в това отношение!

И да, смятам ,че човек е такъв какъвто е във всяка една житейска ситуация ,изглежда ми шизофренично да си един в къщи,съвсем  друг пред колеги, трети в игра. Базовите ценности винаги се промъкват в поведението на човек. Ваня седи като паяк отстрани и плете мрежи за наивници , поне това дават. Има право, просто искам и за другите да дадът същото, ако го има.
 за Sisi
Аз пък никога няма да разбера как може да се нахъсваш  и да повтаряш тъпи и прости за хора... щото не постъпват както ти смяташ ,че е правилно. Това няма да направи Финдо по-харесван, Агонцеви по симпатични, Занев по лош. Колкото хора, толкова мнения, но поне уважавайте всички.

# 231
  • Живее на Луната
Грешката на Деси според мен беше, че тръгна да се социализира повече с мъжете, инстинктивно защото жените са кокошки и никога не знаеш какво да очакваш от тях. От там обаче се зароди ревност в другите жени, пък и тя си е хубавица, а мъжете щото са мекотели и никой не я защити. Няма никакво интригантство при нея, просто избра грешна стратегия в това племе.

# 232
  • в морето до колене
А това за търсенето на паралел между играта и реалното житейско поведение на някой участник никога не съм го разбирала. Няма и да го разбера явно.
Демонизирането на Ива Пранджева ми стига и хартисва в това отношение!
И да, смятам ,че човек е такъв какъвто е във всяка една житейска ситуация ,изглежда ми шизофренично да си един в къщи,съвсем  друг пред колеги, трети в игра. Базовите ценности винаги се промъкват в поведението на човек. Ваня седи като паяк отстрани и плете мрежи за наивници , поне това дават. Има право, просто искам и за другите да дадът същото, ако го има.
ОК, приемам, че "базовите ценности" биха могли да прозират, но моята теза е, че на нас ни показват не съвсем реална картина дори на това, което е този човек в Камбоджа, а телевизионен герой, създаден от екипа на шоуто, за да се впише в тяхната концепция за сезона.

Ваня изглежда на екрана като "паяк, който плете мрежи отстрани", защото от моя гледна точка все повече се оформя общата концепция на този сезон, че той е човекът със стратегията, която ще го доведе до финал. Останалите играчи около него обслужват тази концепция. За целта екипът е преценил, че те трябва да изглеждат като наивници - ерго, те ги показват като такива.

Примерно, Ива Пранджев в своя сезон беше показана като хипер-мега-гига злодят, който ще загуби на финала, защото е "предател и лицемер". И за да бъде обслужена тази концепция, ни показваха главно "сценки", в които тя обещава на някого, че няма да гласува с/у него - пък после прави обратното.
Говорила съм лично с Верислав след края на сезон 4. И го питам - добре де, ти си фен на тази игра, знаеш че е нормално и логично "женската коалиция" в Питого да те нарочи; да не би да си повярвал на приказките на Ива, че няма да гласува срещу теб? Тоя диалог вашият на плажа беше толкова изкуствен... Ива е слаба актриса - чак ми беше смешно да ви гледам и слушам.
И той ми казва - да бе, ясно ми беше, че не е вярно това, дето ми го говори... Обаче нямах много поле за полезни ходове в оная ситуация и си знаех, че ще ме махнат.

Е, къде е тука хипер злодейката Ива и покосеният от нейното предателство Верислав?
Ива играеше с грешна стратегия. Мислеше, че да излъже някого в рамките на играта е приемливо. Това, заедно с други фактори, се обърна срещу нея накрая - и тя загуби.
Но това съвсем не означава, че Ива Е лош човек в живота. Дори не означава, че Ива е БИЛА лош човек там в онази игра.
И определено не означава, че трябваше да бъде демонизирана пред зрителите по такъв начин, че все още да я боли от това!

Така става ли по-ясно, какво съм искала да кажа с горното си мнение?

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 14:52 от мячик

# 233
Грешката на Деси според мен беше, че тръгна да се социализира повече с мъжете, инстинктивно защото жените са кокошки и никога не знаеш какво да очакваш от тях. От там обаче се зароди ревност в другите жени, пък и тя си е хубавица, а мъжете щото са мекотели и никой не я защити. Няма никакво интригантство при нея, просто избра грешна стратегия в това племе.
  Hands Clap  Hands Clap Точно попадение, съгласявам се напълно.
ОК, приемам, че "базовите ценности" биха могли да прозират, но моята теза е, че на нас ни показват не съвсем реална картина дори на това, което е този човек в Камбоджа, а телевизионен герой, създаден от екипа на шоуто, за да се впише в тяхната концепция за сезона.
Примерно, Ива Пранджев в своя сезон беше показана като хипер-мега-гига злодят, 
Така става ли по-ясно, какво съм искала да кажа с горното си мнение?
[/quote]
Съгласна съм за това,че ни показват каквото ТЕ решат, затова искам да видя уговорки и при другите, защото със сигурност ги има.
Не съм съгласна, че екипа " вкарва в рамка и създава телегерой за своите нужди "от нищото". Възползват се от показаните качества и яко манипулират. Защо не манипулираха Дренски??? Или Ники?? Или Яна Маринова? Финдо? Агонцев? За да ти изградят образ на двуличник или комбинатор, трябва да си мааалко такъв, те го хиперболизират. Същото е  и в Биг Брадър - защо не манупулираха Орлин Павлов? Няма как от готин тип да направиш злодей. Затова всеки да си мисли какви ги върши и да не страда после.

# 234

за Sisi
Аз пък никога няма да разбера как може да се нахъсваш  и да повтаряш тъпи и прости за хора... щото не постъпват както ти смяташ ,че е правилно. Това няма да направи Финдо по-харесван, Агонцеви по симпатични, Занев по лош. Колкото хора, толкова мнения, но поне уважавайте всички.

Имаме си мнения и ги изказваме, както за някои Занев е гаден и тъп, така за други Агонцева е противна, за трети пък Марчо е прост.

Аз не познавам хората там, но са на екран, предаването е такова, че предполага стратегии, коалиции и прочие, а виждам само любовни гукания от повечето в Нага.
Не ми харесват и ми се виждат тъпи, не виждам защо трябва да го крия.
В началото ми бяха много симпатични, но вече не са, заради техните действия или по - скоро бездействия.

Така е. Като се навърта само покрай мъжете е нормално жените да я отсвирят.

# 235
Аз не изпитвам резерви спрямо Ваня на базата на приказките му, свързани с хода на играта. Просто на няколко пъти забелязвам един хищнически пламък в очите му, като звяр става. За първи път в играта с избутването на тепиха във водата. Там показа доста спортна злоба, видимо се промени кроткия човек. Тогава оголването на зъбите и налудничавия поглед не ми допаднаха и вече си имам едно на ум към самия човек.
Това ми е направило впечетление. А иначе относно играта му - според мен добре я движи и нямам забележки от морално естество.

# 236
  • в морето до колене
Tary, къде съм казала, че продуцентите създават телевизионен образ от нищото.

А за изброените от теб хора какво всъщност питаш - Защо не ги манипулираха изобщо? Или защо не ги направиха злодеи?
Щото това са две много различни неща.

Относно двуличието.
Първо да кажа, че за мен двуличник и комбинатор не са непременно равностойни квалификации.
А иначе - кое е двуличие?
а) да каже на Занев "няма да гласувам за изгонването на Янита", а да го направи... или
б) да каже на Занев "ние с теб не играем за пръв път - нали разбираш, че трябва всеки от нас да се опита да направи това, което ще е най-доброто за него лично"... и да гласува все пак за изгонването на Янита.

Резултатът е един и същ - Янита си отива, коалицията на Занев губи и неговите позиции в играта отслабват. Той е бесен и го е яд на Ива.

Обаче!
Ако Ива не печели играта - от ситуация а) продуцентите правят "злодей-предател", а от ситуация б) правят "фурнаджийска лопата".
Ако Ива печели играта - и от двете ситуации продуцентите могат да направят "играч със стратегия". Колко хард е стратегията е малко по-комплексен въпрос - в момента аз се опитвам да нахвърлям нещата само в най-едри щрихи.

Въпросът за Орлин Павлов не го разбрах - не гледам ВИП Брадър и не знам какъв образ е бил той и докъде е стигнал в играта. А без тази информация не мога да коментирам...

ЕТА - гледала съм частично само един сезон, този в който спечели Христина, жената на Здравко. Е, там Катето Евро имаше неблагоразумието да каже на висок глас "каква е тая и защо е тука, като ние сме все звезди", от което продуцентите спретнаха чудесна концепция.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 15:52 от мячик

# 237
Иначе в подкрепа на казаното от Мячик: Спомням си Агонцев какъв герой беше изрисуван в неговия сезон. Още тогава ми беше смешно, защото въобще не ми се връзваше с този образ. Сега създава съвсем различно впечетление, а човекът си е един и същ. И присъствието на жена му едва ли има нещо общо. За мен и преди, и сега той е безличен.

# 238
  • в морето до колене
Аз затова питам дали Tary твърди, че изброените от нея хора не са били манипулирани като телевезионни образи по принцип, или само че не са били направени да изглеждат като злодеи?

Щото за "казуса Агонцев" в сезон 2 съм писала цял трактат във форума на Сървайвър 3, та ей сега ще запаля на четвърт.  hahaha

# 239
Защо си мислете, че познавате някой на базата на това, което ви показват в краткото ефирно време на едно телевизионно предаване? Моля ви се да не падаме на нивото на зрителите и на участниците в гаврата наречена Биг Брадър, защото Сървайвър винаги съм го имал за много повече от това шоу.
Не съдете така хората. Нито сте изживели нещата, които е изживял съотвентия човек, нито сте седели гладни на тропически остров за едните 250 хил.лв., нищо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт