С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 694
  • 714
  •   1
Отговори
# 390
за лайката ми кажаха да ме пия докато съм бремена  давала се след раждане за прочистване .А има аз на мерих няколко в нета но се не са от тук в събота ще по обиколя  др седмица и ще вида .

# 391
Днес ще се заредя с киви, сини сливи, ябълки. Да видим... И топла вода на гладно. Crazy
Авокадо хапвам доста в салатките. Като цяло сигурна съм, че проблема не е от храната ми, защото ям точно каквото е нужно. ooooh! Дано новите неща в менюто помогнат, че не ми се искаше лекарства.  bouquet

# 392
Днес ще се заредя с киви, сини сливи, ябълки. Да видим... И топла вода на гладно. Crazy
Авокадо хапвам доста в салатките. Като цяло сигурна съм, че проблема не е от храната ми, защото ям точно каквото е нужно. ooooh! Дано новите неща в менюто помогнат, че не ми се искаше лекарства.  bouquet
Алия, пиеш ли вода (течности) достатъчно...тук препоръчват минимум 2-2,5 литра, които аз естествено не мога да поема само под формата на вода и фреш, но се старая да пия поне 1,5 литър - другото с плодовете, салатите, супите и т.н.

# 393
Ами четох някъде, че трябва да пия вода. Често казано 1,5 литра не знам дали ги правя. Но не е по-малко от литър. Отделно всеки ден имам 600мл фреш, прясно мляко и супа. 2 литра само вода няма как да пия, никога не съм успявала толкова много, освен ако не спортувам. Ще гледамв се пак 1.5 да ги правя със сигурност.

# 394
И аз да се включа по темите, то явно без екстри няма да ни се размине, но добре че сме тук да обменяме опит.
Първо за умората, чувствам се като пребита! През деня не умитам за сън, но от стоене така се схващам, ме вечер място не мога да си намеря- цялото ми тяло ме боли, сякаш всвки момент ще се разболявам...Sad . Аз също грохвам и от най- елементарните всекидневни действия и обикновено ме удря в кръста- вече втора седмица не мога да се навеждам нормално. Истината е, че трябва да се пазим и щадим повече, колкото повече сме в хоризонъално положение, толкова по- добре!
Стане ли дума за запек- накъде без мен!?... Тъй да ме боли корема понякога, а не мога и не мога...тази сутрин даже и кръвчица имаше ( извинявам се!)  Cry Хубавото е, че това май не вреди на бебето! В някой от чуждите форуми една мама беше казала изпитана рецепта- 500гр жито ( но не съм 100%сигурна дали точно беше жито!) се залива с вода и се слага да престои в хладилника. На сутринта се прецеждат 1-2 чашки от водата и се изпиват, след което житото се долива сс новабвода за следвашият път. Аз пак ще поровя и ще се поинтересувам за точната рецепта, за де не окаже, че ви лъжа сега, но съм сигурна, че имаше много добри отзиви! Simple Smile

# 395
  • София
За лайката и аз някъде четох, че не е препоръчителен, но може да се пие чайче от липа, което на мен е най-вкусно, но пишеше, че понеже дървото улавя оловото в околната среда и трябва да е по възможност от село, а не от магазина Simple Smile

За запека трябва да внимаваме и
Скрит текст:
да не се напъваме насила  Embarassed

# 396
За лайката и аз някъде четох, че не е препоръчителен, но може да се пие чайче от липа, което на мен е най-вкусно, но пишеше, че понеже дървото улавя оловото в околната среда и трябва да е по възможност от село, а не от магазина Simple Smile

За запека трябва да внимаваме и
Скрит текст:
да не се напъваме насила  Embarassed
А също и чай от мента. Но май за киселините не беше много благоприятен...?  newsm78

# 397
  • Варна
Здравейте и от мен,

Алия, с предната бременност големи проблеми имах, но си ги разреших по следния начин, всяка вечер си отивам на въпросното място, взимам си компютъра да не бързам и докато изчета форума и фейсбука всичко е ок, това по едно и също време и действа безотказно, организма свиква  Peace Всъщност цял живот съм била с проблеми и от тогава си ги реших Simple Smile

Nini, много се смях с теб Simple Smile

# 398
Има и хубави сиропи за запек изцяло на билкова основа, абсолютно безвредни. Запека си е проблем и то не само по отношение на комфорта ни, ами понеже пикочния мехур, матката и ректума са много близо, пълния ректум или пикочен мехур могат да притискат матката и не е никак желателно.

И аз към "мързеливите". Едва гледам. Не мога да се търпя. Renji го е обяснила точно както го чувствам и аз. Понякога си мисля че е просто мързел, ставам, опитвам се да свърша нещо, но направо краката не ме държат. За съжаление мъжа ми не е много толерантен, хич не е свикнал да се оплаквам и сега само ми вика - стегни се. Как да се стегна, и аз това искам, ама не става.

# 399
Привет на всички! Надявам се, че приемате нови попълнения   bouquet

Аз съм в 9 г.с. с термин някъде в края на май. На 36 години, първа бременност. засега още не мога да усетя какво точно се случва Simple Smile Не ми е типично това състояние. Хубавото е, че не ми става зле и нямам сутрешно, обедно или вечерно гадене и си ходя на работа все едно нищо ми няма Simple Smile
Хубав есенен ден на всички!

# 400
~iddi~ добре дошла мила   bouquet
за запека имам го и аз както вече казах пробвах всичко натурално от топла вода на гладно много ми се гади  за сега решавам проблема с по 1 слабо кафе на 3дена което май не е решение а и кофеина е вреден но аз много  слабо го правя втора цедка хаха  и на половината вече съм във ВЦ-то . А преди никога не съм имала проблем винаги съм била като часовник сутрин кафе цигара и айде.....
Сега за мързела аз съм с ниско кръвно и имам чувството че постоянно събирам границите не чак до степен да треперя но до степен да ми  е много отпаднало ама може и да си е просто мързел нямам апарат за кръвно да си го измеря

# 401
 ммм ДА, запека е много неприятен елемент, придружен с постоянно подут от газове корем!
Аз сега нали опитвам със Спирулина, но само от 2 дена я пия и не мога да дам резултат! Но преди да забременея, заради едни лекарства, които приемах, имах 6 месеца диария! Та сега съм на другата крайност и определено не е хубаво да си в крайностите! Аз ако не отида сутрин преди работа, през деня дори не си и помислям да се опитвам да ям нещо разхлабващо защото много ме е шубе да не трябва да отида в офисните тоалетни, които са 3 общи кабинки, разделени с едни шперплат дъски на половината, и се ползват от целия етаж, демек сигурно от поне 30-40 жени Sick
Иначе, чувала съм, че сок от червено цвекло помага, ама аз много мразя вкуса на цвекло, все едно ям почва!

~iddi~, добре дошла:)

Момичета, изпитвам угризения, през уикенда ще се видим с едни наши приятели, които от 2 години правят хиляди опити за бебе, по естествени ли изкуствен начин и не става, а сега ще трябва да им кажем, че аз пак съм бременна! Вярно е, че те като че ли сами си го направиха, изчакаха тя да стане на 40, а той на 45, та тогава да се сетят да си правят деца, ама.....

# 402
Добър ден момичета  newsm03,
До всички мами с проблемно .....WC и аз съм така!
Както Теди е написала, и аз като една доскорошна пушачка Embarassed не съм имала никакъв проблем,
но откакто спях кафето и цигарите - УЖАС! Та това, което открих, че помага при мен е много течна храна - поне веднъж дневно, и ако положението е много зле си взимам от тези бисквити на Грани - пълнозърнестите 3-4 и готово!
Момичета, малко да се пооплача-не съм вярвала, че ще преживея такова нещо снощи се разплаках докато гледах Survivor!  doh, но лошото е че не спрях да плача до 24:00, а приятелят ми направо откачи милия, как ли не се опитва да ме успокои. Та целия този цирк, беше след като при взимане на вечерния душ ми падаха поредните голееми кичури коса, знам, че е адски тъпо да си травмирам бебчето плачейки за такова нещо и затова съвсем не можех да се успокоя. Та въпроса ми е виждали ли  сте такова нещо, жена с принципно суха коса и изведнъж - Мазнотия, КОСОПАД и пърхут  newsm45 newsm45 newsm45
Съжалявам за дългия пост, но ..... Weary

# 403

Момичета, малко да се пооплача-не съм вярвала, че ще преживея такова нещо снощи се разплаках докато гледах Survivor!  doh, но лошото е че не спрях да плача до 24:00, а приятелят ми направо откачи милия, как ли не се опитва да ме успокои. Та целия този цирк, беше след като при взимане на вечерния душ ми падаха поредните голееми кичури коса, знам, че е адски тъпо да си травмирам бебчето плачейки за такова нещо и затова съвсем не можех да се успокоя. Та въпроса ми е виждали ли  сте такова нещо, жена с принципно суха коса и изведнъж - Мазнотия, КОСОПАД и пърхут  newsm45 newsm45 newsm45

[/quote]

И аз вчера май се жалвах от емоциите, май всички минаваме през това, жалните ми мъже  Mr. Green
По принцип казват, че по време на бременност, косата спира да капе и после големия косопад е след раждане Sad

Аз бях почнала маски с тривитаминол, но съм спряла, не знам дали такова количество вит. А ще се отрази добре на бебо, а още не съм говорила с лекаря. Не се отчайвай, ще си върнеш коста, просто сега ще трябва повече грижи и да сменим част от използваните неща  Hug

# 404

И аз вчера май се жалвах от емоциите, май всички минаваме през това, жалните ми мъже  Mr. Green
По принцип казват, че по време на бременност, косата спира да капе и после големия косопад е след раждане Sad

Аз бях почнала маски с тривитаминол, но съм спряла, не знам дали такова количество вит. А ще се отрази добре на бебо, а още не съм говорила с лекаря. Не се отчайвай, ще си върнеш коста, просто сега ще трябва повече грижи и да сменим част от използваните неща  Hug
[/quote]

Благодаря ти Нини,
Знам, че всички сега сме емоционални и все си повтарям, че това са хормони, но ми е странно за косата, че съм наопаки на всички останали,които казват, че през бременността са имали коси за чудо и приказ  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт