С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 693
  • 714
  •   2
Отговори
# 570
Успешни прегледи на мамите, на които им предстоят! newsm51
renji, някак не ми изглежда нормално, а аз имах същия проблем снощи и днес ще се консултирам с лекаря си. Успокоявам се с това, че нямам зацапвания, според мен и ти се консултирай бързичко с докито . Hug

# 571
renji и моят съвет е да се консултираш с лекарят си. На мен за подобни състояния моята докторка ми каза да пия но шпа и някакви прахчета с магнезей (забравих им името) и ако не спре болката да отивам да ме преглеждат по спешност. Не искам да те плаша, но е по-добре да се консултираш с лекарят си. 

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 14:22 от Жълто пате

# 572
rendji веднага нош па 3 пъти по 2 през 3 часа на мен така ми казаха ако имам такива болки. Но най добре на преглед . Нош па със сигурност няма да навреди така ,че пии го  за застраховка и отиди да те видят

# 573
Renji послушай момичетата- вземи мерки, легни си, почини и ако недай си боже св задълбочи, задължително отидибда те прегледат, най- вече, за твое успокоение! Аз ще те успокоя, като ти кажа, че за мен това е нормално- в момента матката расте, а в нея едно малко човече си прави място. Ако болката не е прекалено болезнена съм убедена, че няма страшно. И при мен е така, от време на време си усещам нещо, а за кръста да не говоря- там дисконфорта е постоянен, трябва да свикваме- тепърва се започва с препирането и болките тук- там. Стискам палци да се оправиш бързо! Hug

# 574
Момичета зв. на докторката ми каза ми да пия нош па.и ако не минава от него да и се обадя.Нямам кървене или зацапване и само това ме успокоява малко.Полудявам защото моята докторка е в др.град и днес след обяда,каза че не е в кабинета си.А в тази нашата болница пък,всички работят до 13ч. и хич не се сещам ,къде мога да отида да ме погледнат нито там нито на частно.

# 575
Sabrina_болките не ме притесняват стига да знам,че няма проблем.Проблема е в това ,че аз имам май доста висок праг на болка,и доста често когато се е налагало да ходя на лекар,са ме питали ама ти как си търпяла досега примерно.Та точно това много ме обърква,че явно разбирането ми за силна и слаба болка не е много ок.А сега си усещам болки,за мен са слаби,но знам ли.Освен да отивам за мое успокоения до болницата пък ако намеря някой намеря.

# 576
  • София
Имам някакъв проблем с компютъра и трудно чета форума.
Добре съм, радвам се на хубавото време Simple Smile
Flower ツ ... аз за седмиците поне няколко пъти обясних как ги изчисляваме ние в работата, но явно всеки си ги изчислява различно и не мога да налагам мое мнение и да размахвам пръст, че са в грешка Simple Smile
7ма гс и 1 ден си е 7гс и 1 ден, ако не ви се смятат дните, просто казвате, че сте в 7ма седмица и във вторник (примерно) влизате в 8ма Simple Smile Но не мога да разбера логиката да се смята със седмица напред, след като могат да станат грешки при изследванията, които се правят в определена седмица и т.н.
Също така статиите с развитието на бебето по седмица се смятат за навършени седмици, а не със седмица напред.
4ти месец започва от 13гс, тоест от деня след 12гс и 6 дни. Вече дали се смятат календарни или лунарни месеци е друг въпрос, но смятам, че не е нужно да се впрягаме толкова в изчисления на месеца, важно е коректно да си знаете седмицата или поне термина Grinning
renji, знаеш вече за но-шпа, 3пъти по 2 таблетки (през 8ч ги делиш)
Ако не минава до утре или прокървиш, веднага в спешното, успех  Hug

# 577
Абсолютно съм съгласна с Витаминка че 12 седмица и един ден си е 12седмица. И ние на работа така го смятаме, но не искам да налагам мнение.

# 578
Vitaminka, Mother of princess благодаря ви за разяснението ( и най- вече за търпението)! От толкова много различни мнения и аз бях започнала да се обърквам, макар че най- логично за мен звучи вашият метод на изчисление( и приложението на телефона ми така мислеше) ама взех да се чудя, дали пък не се бъркам... Аххх, значи още  само 4 дни ме делят от 4 месец! Не знам при вас как е, но за мен времето лети неусетно Wink

# 579
renjj, дано бързо преминат болките, пий си Нош па, както ти е казала док. Ако все пак се засилят, иди да те видят. Vitaminca, точно така е със седмициге, и аз се бърках много миналата бременност, но сега си знам Simple Smile
При мен нищо ново, гаденето си продължава, вечер е на-кофти. Смуча Емил, колко помага не знам и аз. За 00 съм горе долу добре, 1 ден ходя, един не Simple Smile напоследък съм на круши, добре ми действат на стомаха. Нямам търпение до прегледа другия понеделник.
На всички мами успех с прегледите и изследванията!
Хубав ден от мен!

# 580
Забравих да се похваля, че от днес имам една хубава задна хрема и болки в гърлото и мускулите. За сега се търпи, но е неприятно.

# 581
Здравейте момичета.
Добре дошли, нови мами!  welcome
Успех на тези, на които им предстоят скоро прегледи. И аз съм една от тях. Едва дочаках. Почти месец разлика от предния преглед.
Искам нещо да се пооплача аз и да попитам дали на някой му се е случвало. 
Та така.. Не се случчва винаги.. но да речем половината пъти, като кихна и ме свива корема ниско. Ама такава гадна остра и свиваща болка, която трае няколко секунди.  Уж се опитвам да не се стискам и да си кихвам нормално... но явно не се влияе от този фактор болката..    Чак се шашкам на моменти, к'во се случва..  Weary

# 582
А аз да се похваля - открих, че печената тиква за мен действа прекрасно срещу гадене. От 10та седмица започна да ми се появява гаденето вечер и си е неприятно, защото освен всичко трябва да работя!

# 583
  • Варна
KATRINA1988, при мен се случва абсолютно същото. Рязка и пронизваща болка, която бързо отминава и която всеки път ме намира неподготвена.

# 584
Катрина на мен ми се случва понякога.Веднъж дори в просъница ми се случи и изохках чак.

Общи условия

Активация на акаунт