Моята сватба през 2015

• 50 376
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз харесвам вземането на булка като ритуал, стига да е възпитано и без разбити врати или нещо подобно. Разбира се, и ММ да ме види за пръв път пред олтара /образно казано/ звучи хубаво, но другото си е българска традиция и мислим да я спазим. Няма да имаме вземане на кумовете обаче, те са от друг град и няма смисъл да ги пращаме при някого само за да има спирки. Партито потегля от вкъщи / общия ни дом с ММ/, после при родителите ми и след това ритуалната зала.
Музика... преговаряме още. Аз по- скоро не искам, но не съм твърдо против.

# 61
Аз харесвам вземането на булка като ритуал, стига да е възпитано и без разбити врати или нещо подобно. Разбира се, и ММ да ме види за пръв път пред олтара /образно казано/ звучи хубаво, но другото си е българска традиция и мислим да я спазим. Няма да имаме вземане на кумовете обаче, те са от друг град и няма смисъл да ги пращаме при някого само за да има спирки. Партито потегля от вкъщи / общия ни дом с ММ/, после при родителите ми и след това ритуалната зала.
Музика... преговаряме още. Аз по- скоро не искам, но не съм твърдо против.

На мен също и допада ритуала, не е нужно да е съпроводен с викове и блъскане на врати. Самата идея е важна, независимо как ще го направиш  Wink

# 62
Здравейте Simple Smile
Записвам се и аз в тази тема  newsm08

# 63
  • Германия
Тъй като при нас ще има мноого хора от провинцията аз съм решила с любимият да си резервираме хотела заедно с по-голямата част от семействата ни още от вечерта преди сватбата, като той ще си е в отделна стая, а аз и дъщеря ми ще сме си в апартамента, в който сме предвидили да останем вечерта след големия ден, така че и гримьор/фризьор направо да идват в хотела на сутринта, навалицата от точка А до точка Б в такъв напрегнат момент е  безсмислена според мен. Взимане на булката съм казала от край време, че нама да има - смешно е просто, ние все пак имаме дете. Но ако нещата не седяха така, нямаше да имам против ритуала.
Малко офф - топик - преди няколко седмици гледахме сватбата на родителите ми (която всъщност също е била в хотел Москва), и на момента, в който булката трябва да се краде всички се качват към апартамента надъхани, а баба ми ги чака на вратата усмихната: "Заповядайте, влизайте, добре сте дошли"  Joy Майка ми по едно време чула суматоха, ама решила, че съседите са дошли да клюкарстват, излиза от стаята и гледа кума седи в коридора и се събува: "Ама куме, какво стана, нямаше ли да бутате вратата?" "А, е тя майка ти ни отвори жената и ние си влязохме, отидоха в хола да се черпят докато се оправиш.."  hahaha hahaha

# 64
  • Варна
... а баба ми ги чака на вратата усмихната: "Заповядайте, влизайте, добре сте дошли"  Joy hahaha hahaha
Еми хубаво е направила жената Simple Smile На мен не ми допада варианта с тъпченето на пари в обувката, препречването на пътя... Ние също живеем заедно от няколко години, така че съм взета отдавна Simple Smile И тъй като ще сме на хотел ми се вижда  кофти да идват до стаята и да блъскат там... Честно казано аз искам малко "поамериканчена" сватба, ако мога така да се изразя Simple Smile На мен свекито ми разказва на тяхната сватба как е било. Предварително са се разбрали, че няма да има такива работи с пари, обувки, недаване на булки...и са очаквали, че ще е така. КОгато обаче отишъл да я вземе мъжът й, леля й решила да се прави на интересна и да не го пуска. В този момент свекъра се обърнал и казал " ми хубаво, дръжте си я тогава" и заслизал по стълбите. Отворената лелка веднага " ама чакай, чакай..."   Laughing Laughing Другото, което не харесвам е настъпването.

# 65
Момичета, кога планирате сватбите и започнахте ли вече със запазването на ресторанти, фотографи, DJ... и т.н?

# 66
  • София
Момичета, кога планирате сватбите и започнахте ли вече със запазването на ресторанти, фотографи, DJ... и т.н?
Ние сме на 06.06.2015 г.
Резервирахме ресторант преди  горе-долу месец, DJ преди 2 седмици, фотографът си знае още от предложението, приятели сме.

# 67
Ние сме на 5.09. Само фотографа съм запазила, ама той ми е приятел. С ресторанта се разбрахме през януари - като им излязат менютата за 2015. Мисля и DJ-ят тогава. Фризьорът ми знае, защото пускаме косата да расте за прическа. Общината не ми е зор - ще разписваме в делничен ден.

# 68
Изобщо не ми се мъкне по соц. ритуални зали...мисля, че май ще бъде изнесен ритуал пред ресторанта и ще си спестя главоболия  Laughing А и така ще финтирам всякакви мераци за пого пред входната врата  hahaha

# 69
Изобщо не ми се мъкне по соц. ритуални зали...мисля, че май ще бъде изнесен ритуал пред ресторанта и ще си спестя главоболия  Laughing А и така ще финтирам всякакви мераци за пого пред входната врата  hahaha

И аз така  Laughing Ще разпишем през седмицата в някоя канцеларийка, защото при нас да ти дойде длъжностното лице с книгата си плащат скромната сума от 250 лв. и се ангажираш да го развозваш . Ако разпишеш в делничен ден е безплатно. Ритуала ще ни го направи водещата в градината на ресторанта, един вид "фиктивно". За  мен е супер, защото ще мога да и редактирам речта и ще може татко да ме заведе до олтара. В общината не разрешават - имат си ред и се спазва. Била съм на няколко такива сватби и изобщо не излгежда фиктивно - пак си е много затрогващо и красиво. Важно ми е, че ще стане точно така, както аз искам.

# 70
Мен ме осведомиха, че изнесения ритуал пред ресторанта от длъжностно лице ще ми е 144 лв и се прави събота и неделя, което идеално ме устройва. Можело и в 20:00 да бъде през лятото, ако поискам newsm44  Везните рязко се наклониха към сватба в Монтана  bigdance2 Имам сериозна тема за размисъл!

# 71
И аз да се запиша в тази темичка.
Планираме Големият Ден да е през септември 2015 и засега само събираме инфо, но до месец сме решили да постигнем консенсус за мястото, агенцията и фотографа поне  Joy

# 72
zar4ety, добре дошла и успех в планирането!   bouquet

# 73
  • Варна
Момичета, мисля, че вече знам кой ще е ресторантът ни - този, които исках Simple Smile Предложиха ни добри условия. Все пак тази седмица смятам да ида да говоря и за другия, за всеки случай. Майка ми и свекито ме помъкнаха по булченски магазини преди 2 дни. Мерих рокли и съм безкрайно учудена колко са тежки.  Но пък усещането е много вълнуващо Simple Smile

# 74
Здравейте и нашета сватба ще е през 2015 г. Датата ни е  Heart 04.07.2015  Heart .Ще бъде във Варна , макар младоженеца и половината гости да са от София , решихме да правим морска сватба  . Вече почти всичко ни е капарирано ресторант +Фотограф + ДЖ само видео ни остана .

Общи условия

Активация на акаунт