Майчинството счетоводно-62

• 39 731
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
  • Благоевград
Добро утро! Тази сутрин си направих проверка с ПИК за подадени документи за болничен и се оказва, че болничният ми за октомври не фигурира като подаден. Възможно ли е да се отразява по-късно в системата, тъй като 15 ноември беше в събота и ако не е подаден какво се случва? Благодаря и успешна седмица на всички!

# 331
  • В полите на Пирин планина
Добро утро! Тази сутрин си направих проверка с ПИК за подадени документи за болничен и се оказва, че болничният ми за октомври не фигурира като подаден. Възможно ли е да се отразява по-късно в системата, тъй като 15 ноември беше в събота и ако не е подаден какво се случва? Благодаря и успешна седмица на всички!

Може да го подадат вкл. и днес, тъй като 15-ти беше събота. По принцип се появява след няколко дни в системата.

# 332
  • Варна
Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е в правилната тема, но имам едно кратко питане. В момента се намирам в неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 год., искам да напусна сегашната си работа, но в ТД е заложено предизвестие от 3 месеца. Какви варианти имам в този случай?

# 333
Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е в правилната тема, но имам едно кратко питане. В момента се намирам в неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 год., искам да напусна сегашната си работа, но в ТД е заложено предизвестие от 3 месеца. Какви варианти имам в този случай?

Пусни си предизвестие по време на ползвания в момента отпуск или се разбери да се прекрати договора по взаимно съгласие.

# 334
Един малко глупав въпрос  Blush
В 45 дневен болничен съм от 01.11- още не виждам в сайта на НОИ да е регистриран, а съм сигурна, че е предаден. През декември ли трябва да очаквам да бъде изплатен, при условие, че е до 16.12...или през януари  Thinking И после, новият болничен, за раждане- кога започва изплащането му?
Извинявам се за глупавите въпроси, но за пръв път ползвам болничен  Crazy

# 335
Един малко глупав въпрос  Blush
В 45 дневен болничен съм от 01.11- още не виждам в сайта на НОИ да е регистриран, а съм сигурна, че е предаден В НОИ ли е предаден?. През декември ли трябва да очаквам да бъде изплатен - в началото на декември - частта за ноември, при условие, че е до 16.12.. - след тази дата и остатъка до 16.12..или през януари  Thinking И после, новият болничен, за раждане- кога започва изплащането му? - по принцип в срок от 15 работни дни от представянето в НОИ
Извинявам се за глупавите въпроси, но за пръв път ползвам болничен  Crazy

# 336
Lady Brinne, благодаря!
Предадох го в счетоводството на 03.11, счетоводителката ме увери, че веднага ще го внесе в НОИ, а още не го виждам на сайта  Rolling Eyes

# 337
  • Пловдив
Lady Brinne, благодаря!
Предадох го в счетоводството на 03.11, счетоводителката ме увери, че веднага ще го внесе в НОИ, а още не го виждам на сайта  Rolling Eyes

едва ли е занесен
срокът е до 15 ти декември

# 338
едва ли е занесен
срокът е до 15 ти декември

Благодаря!

# 339
здравейте  Hug тъй като чакам изплащане на болничен преди малко видях чрез ПИК кода  че на превод пише :
18-11-2014   нормален превод
това какво ще рече ,че ще бъдат преведени в карта и ако да кога мога да ги тегля

# 340
Здравейте,

Бих искала да питам, ако някой може да ми даде отговор на следния казус.
До 13-ти ноември бях в болничен - непрекъснат от 01.09., на 14-ти трябваше да се върна на работа, но аз пуснах един ден отпуск, за да започна от днес. И от днес съм си на работа, но не знам до кога така.
Та въпроса ми първо е: при тези обстоятелства с непрекъснат до сега болничен и връщане на работа за около 2-3 седмици максимум смятам аз, ще се отрази ли на майчинството след това?
Тоест по - добре ли е да съм в болничен до края без прекъсване отколкото така?
И ако е по - добре, възможно ли е да ми се издаде продължения на болничния с дата 14-ти ноември?

# 341
  • Пловдив
здравейте  Hug тъй като чакам изплащане на болничен преди малко видях чрез ПИК кода  че на превод пише :
18-11-2014   нормален превод
това какво ще рече ,че ще бъдат преведени в карта и ако да кога мога да ги тегля

Утре ще ги имаш по сметката  и ще може да ги теглиш.Проверявай от обяд нататък

Здравейте,

Бих искала да питам, ако някой може да ми даде отговор на следния казус.
До 13-ти ноември бях в болничен - непрекъснат от 01.09., на 14-ти трябваше да се върна на работа, но аз пуснах един ден отпуск, за да започна от днес. И от днес съм си на работа, но не знам до кога така.
Та въпроса ми първо е: при тези обстоятелства с непрекъснат до сега болничен и връщане на работа за около 2-3 седмици максимум смятам аз, ще се отрази ли на майчинството след това?
Тоест по - добре ли е да съм в болничен до края без прекъсване отколкото така?
И ако е по - добре, възможно ли е да ми се издаде продължения на болничния с дата 14-ти ноември?

Болничният няма да се отрази,ако 18 м назад си осигурена на една и съща сума.Дали ще е прекъснат или непрекъснат,няма значение.Болничен от 14 ти няма как да ти се издаде,защото днес си на работа.

# 342
Разбрах, много благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 343
Здравейте,имам следният казус:
В платен отпуск съм за гледане на дете до 2 год,детето посещава детска ясла и в момента ми изпащат 170 лв майчинство(50% от цялото).След един месец ще ме уволнят от работа,поради съкръщаване на обема от работа.Въпроса ми е следният:колко пари ще взимам обезщетение от Бюрото по Труда?(в моят случай 8 месеца и 70 % от 24 месеца назад-т.е. времето в което съм била по майчинство).
И другият ми въпрос е ще имам ли право да получавам тези 170 лв майчинство след като съм на борсата?

# 344
  • Пловдив
Здравейте,имам следният казус:
В платен отпуск съм за гледане на дете до 2 год само в платен отпуск си ,детето посещава детска ясла и в момента ми изпащат 170 лв майчинство(50% от цялото).След един месец ще ме уволнят от работа,поради съкръщаване на обема от работа.Въпроса ми е следният:колко пари ще взимам обезщетение от Бюрото по Труда? не мога да кажа  (в моят случай 8 месеца и 70 % от 24 месеца назад-т.е. времето в което съм била по майчинство).
И другият ми въпрос е ще имам ли право да получавам тези 170 лв майчинство след като съм на борсата? разбира се,че не.ще получаваш само обезщетението от бюрото по труда

Общи условия

Активация на акаунт