Кюретаж и забременяване след това - тема 55

• 33 778
  • 709
  •   1
Отговори
# 480
  • София
giuli, според док няма видима причина за извънматочната - при операцията са огледали тръбите, и двете изглеждат ок, нямат сраствания, нищо. Единственото, което ми препоръча лекаря, е цветната снимка. Генетичните и имунологичните, ако ги правя, ще са по изцяло по моя инициатива - за да се проверя за други проблеми, защото изпитвам ужас при следваща бременност да не се случи пак нещо. Знам, че за това гаранция няма, но може би още не съм преживяла болката от случилото се и все се чудя дали е можело да направя нещо предварително - изследвания и прочие, за да го предотвратя... Предполагам, че това е просто етап от преживяването - търсенето на отговори, самообвиняването...
Хормоните ще ги проверя със сигурност, защото съм с висок пролактин, който преди бременността лекувах с Достинекс. Когато забременях, го спрях веднага и дефакто не съм го започвала след лапароскопията, защото подозирам, че и без това в момента съм една голяма хормонална каша.
По-скоро се опитвам да си отговоря на въпроса дали има смисъл да правя куп изследвания, за които към момента нямам индикации, или да продължим с опитите пък каквото сабя покаже...

# 481
  • София
Предполагам, че това е просто етап от преживяването - търсенето на отговори, самообвиняването...
Почини си, възстанови се физически и най-вече психически. След известно време  си направи цветната снимка, щом така са ти казали. Изчакай малко да улегне и се поуталожи болката, решения взети в момент на силни емоции не винаги са правилни, оправдани, полезни...
И аз често си напомням, че ако бяхме направили това или онова още след първия неуспех, можеше да не се случат и останалите, с уговорката, че въобще сме открили проблема ни. Като имаш предвид ,че моята папка с изследвания е кашон, но ММ се дърпаше всеки път, а и не получих адекватна подкрепа от АГ-то.
А за вината-не търси такава. виж поста на Асти по-горе, ако сме знаели, никога е нямало да пропуснем тези или онези факти...
Единствено ако можеш да се поровиш за механизмите на извънматочната, как, защо, условя, предпоставки, превенция...знам ли! Моя близка се сблъска с този проблем на два пъти, като причина и беше посочено не добро изчистване, кюретаж-първия си оставиха ръцете, наложи се втори, при първа Б, маточна, но не помня дали беше отлепване на сакчето или друга причината, която доведе до К. Та в резултат следващите и две бременности бяха извънматочни. АЗ всеки път треперря дали като видя двете черти, плодчето ще си е на мястото-в матката. За това ходя само при един и същ АГ, който ми прави К.

# 482
Frango , аз ще си кажа моето мнение , ти ще  си помислиш много добре какво решение да вземеш.
Според мен ако ти е първи спонтанен , млада си  и нямаш някакви кой знае какви заболявания - не се хвърляй в тази матрица от изследвания .Ще ти хвръкнат най-малко 1000 лв , най- вероятно ще ти излезе нещо ( аз съм 100 % убедена , че дори и бременни с нормални бременности не са на 100 % с идеални изследвания ).Едва ли причина за извънматочна са имунологични и генетични проблеми , вероятността клони към 0.
Концентрирай се към възстановяване псхически и физически , прегледай тръбите и действай .Късмет !
Ние всички които тука пишем с едната папка изследвания сме с по няколко спонтанни аборта , а специално аз гоня и последния влак.
Първата ми бременност беше кухо яйце , не съм изследвала нищо ( тогава я нямаше тая мода ) и след година забременях и родих здраво детенце. Това обаче беше преди 8 год , сега нямам време за експерименти пък и вече съм с два последователни аборта !

# 483
  • София
Здравейте момичета, да се запиша и аз Simple Smile В сряда бях на контролен преглед 3 седмици след К, защото си чаках епикризата и хистологията. От епикризата и хистологията нищо конкретно не разбрах. След прегледа доктора ми каза, че всичко е ок и се възстановявам нормално. Сега с трепет си чакам първия цикъл след К. С доктора се разбрахме да ида пак след месец и да решим какви изследвания да пуснем. Това ми беше първа бременност и знам, че не са задължителни изследванията. Просто не искам да се повтаря отново мисед или нещо друго, така че реших да си направя изследванията. Може ли да ме насочите като за начало с какви изследвания да започна? Вие какви си пуснахте, като първи изследвания?

# 484
  • София
Giuli, Red Violet, благодаря ви! Hug Факт е, че от позицията на емоциите ми в момента не е най-удачно точно сега да взимам решение какви изследвания да правя. Може би първо трябва да дам шанс на душата ми да се излекува, а после всичко останало по реда си.
Red Violet, хич не съм първа младост и аз - през април ще стана на 36 и нямам много време за губене. Така ми се стече живота, че чак сега имам партньор, с който и двамата, силно и осъзнато да желаем детенце, че и две-три даже, да даде Господ  Blush Затова си мисля дали да не направя всички изследвания още сега, дори без да имам показания за това или да направя само това, което иска док и да действаме по въпроса.
Знам, че това решение е индивидуално и никой не може да го вземе вместо мен, но ви благодаря за съветите   bouquet

# 485
Щом и ти   си на 36 г нямаш много време за опит -грешка .Но първо си почини , ще вземеш най -правилното решение !  bouquet

# 486
maria86 съжалявам, че се записваш в тази тема, но какво да се прави, случват се и не толкова хубави неща  ooooh!. По повод изследванията най-добре е да реши лекаря, защото всеки случай е индивидуален. Аз лично правих имунология - НК клетки, генетика-Вродени тромбофилии - пълен панел, щитовидна жлезда имаше и още нещо но в момента немога да се сетя. В момента пак права разни изследвания на хормони. Но пак казвам, всеки случай е различен, виж какво ще те посъветва лекаря. Стискам палци ( каквито и изследвания да правиш) всичките да са наред и скоро да се похвалиш с хубава новина. newsm10

# 487
Момичета, за да са правилно насочени генетичните тестове, от лабораториите изискват диагноза/основание/ и името на лекаря назначил изследванията. Доколкото ми обясниха от Геника, това се прави с цел, при откриване на мутации, да се ИЗИСКВА медико-генетична консултация от лекаря назначил изследванията. Това явно често не се случва и се прибягва до самотълкуване и самолечение, което е абсолютно противопоказно.

# 488
  • София
Аз смятам че всеки различно преживява загубата, има няколко вариянта, казваш си един път се е случило и приемаш съдбата или отиваш и търсиш отговор който може и да не намериш. Аз лично избрах второто това ме крепеше много и заради плана ми не изпаднах в депресия.

maria86 на първа страница сме написали изследванията.

Малко син прашец за новите момичета, и вие ще успеете момичета!     babydust7 babydust7 babydust7

# 489
  • София
Благодаря ти, маце! взимам си от прашеца, онази вечер сънувах, че съм бременна с момченце, дано да ми се случи скоро Simple Smile

# 490
И аз пожелавам на всички чакащи големите две черти, скоро да ни се похвалите  Hug Празници идват и дано стане чудото при всеки  Hug
Маце и Перу, как сте?
Дес, пробвай да го убедиш твоя лекар, имаш още време.
При мен все са жени, ама файда, все накланят везните към нормално раждане. Тепърва ще им съобщавам за решението ми секцио, дано не трябва да споря с тях. Иначе темата е много обширна, всеки си решава наистина.

На всички момичета много  Hug Hug Hug

# 491
  • Варна
Освен това всеки случай е различен, както и вътрешното ви усещане - аз примерно след първия ми аборт не пуснах нищо и не излседвах нищо, приех че така е трябвало да стане, лошо стечение на обстоятелствата, но пък имах и конкретен отговор защо е станало....преживях си загубата с много сълзи, мина времето в което трябваше да се пазим и забременях. Сега след втория ми аборт - нещо в мен ме караше да търся и да питам защо, пуснах първо това което ми каза док, после започнах едно по едно да търся сама....не намерих причината - защо?, но пък оправих каквото имаше и като започнахме опитите знаех че всичко е оки (не че страхът че може да се повтори изчезна), така че както го почувствате, така постъпете  Peace

Айде от Мацето син, от мен малко розов прашец, за желаещите   babydust7 babydust7 babydust7

# 492
  • София
Sneshka, много благодаря за положителния коментар. И аз полежавам успех на всички и само хубави новини от тука насетне. Simple Smile

# 493
  • Tам през Атлантическия океан
И аз пожелавам на всички чакащи големите две черти, скоро да ни се похвалите  Hug Празници идват и дано стане чудото при всеки  Hug
Маце и Перу, как сте?
Дес, пробвай да го убедиш твоя лекар, имаш още време.
При мен все са жени, ама файда, все накланят везните към нормално раждане. Тепърва ще им съобщавам за решението ми секцио, дано не трябва да споря с тях. Иначе темата е много обширна, всеки си решава наистина.

На всички момичета много  Hug Hug Hug

Честно ако не беше , пролапса (начален) който имам  Rolling Eyes въобще нямаше да се чудя/притеснявам  и бих си родила нормално  Simple Smile

Ще видим , каквото такова  Wink ако трябва после ще ме ремонтират  Mr. Green няма да оставя тази табота така  Crossing Arms

# 494
На мен док ми казваше да не пускам нищо, обаче на мен не ми даваше мира да не пусна нищо...Пуснах си хормоните на ЩЗ, пролактин пусках, прогестерон след доказана О за да видя как е.Всичко беше ОК! После пусках Стрептококи от гр Б и се оказаха +, лекувах гадините с два курса АБ, след като лечението след 1-вия не беше успешно, но с инжекции 2-рия път се оправих. После пусках Хламидия, мико и уреаплазма. Е, уреаплазмата ми излезе +, айде и нея лекувах, но направих от двоен курс с АБ наведнъж. Първо Доксициклин и веднага след него продължих АБ на инжекции, които си самоназначих аз. Изследвах и антифосфолипидни антитела и анкардиолипидни(май така се казваха), наред бяха. И така минаха 6 месеца. Но пък се чувствах по-спокойна че съм ги махнала. Не може човек да изследва всичко, естествено!

Общи условия

Активация на акаунт