Кюретаж и забременяване след това - тема 55

• 33 739
  • 709
  •   1
Отговори
# 30
  • В градината...
Пате, привет и да те успокоя, ако мога - да знаеш, че тази тема никак не е лоша и след нея следват само хубавите неща  Hug

За хапчетата - в никакъв случай обезболяващи, които действат на гладката мускулатура. Нали целта са точно контракциите, а не да се избегнат. След като приключи всичко, си пий обезболяващи, но пък тогава едва ли ще има болки  Peace
На мен ми бяха предложили да се изчистя с хапчета, но аз се отказах, много неща прочетох и настръхнах. Особено споделеното от Магнитчето, как се била измъчила .... Та тези хапчета предизвикват именно контракции.
Дано всичко приключи бързо, че сега май е най-страшното  Hug Hug

# 31
  • Варна
Пате, съжалявам че минаваш през това, но тук е мястото на което ще почувстваш истинска подкрепа и разбиране  Hug  Моя първи аборт беше спонтанен, започна от нищото, не съм пила никакви хапчета обезболяващи, изтърпях си болката, незнам дали защото аз бях в по-голяма седмица (11+5дни)  но при мен стана страшен кръвоизлив и така или иначе се наложи К след това...., мисълта ми е че е по-добре да търпиш и да се наблюдаваш и ако стане страшно положението откъм болки и количество кръв - тръгвай към най-близката болница. Дано мине леко при теб, стискам палци  Hug

# 32
Мерси за темата, Маце!   bouquet Много мило ми стана като се видях в 1-вия списък, чак ми се стори че е сън, но е истина!  Heart Eyes Пожелавам на всички скоро да в този 1-ви списък!   bouquet
Да има само хубави новини за нови бременности и по-малко новозаписали се! Praynig Praynig
Еленна, честита Мила. Да расте здрава и много щастлива, бързо възстановяване! Чакаме те да разказваш!  Hug Hug Някакси не мога да се откъсна от тази тема, много ми е скъпа, макар и болката да ме ”доведе” в нея!
Пате, съжалявам че се записваш тук!  Sad Много сили кураж, следващия път да е успешен!  Hug Hug Hug
Кашмирче, как си ти?  Hug Hug
Уейвче, радвам се че намина. Как си?

# 33
Кашмирче, Антонели, Даниела приятно ми е да и "видя", кофти, че по такъв повод Hug
Аз тръгнах на работа и се върнах, защото на момнти ме заболява доста.Все още нищо не съм пила и ще трая, докато мога. Доколкото прочетох когато започне теча ще трябва да следя количеството да не надвишава превръзка на час и температурата да ми е нормална. Болките, дори и непоносими са нормални. Правилно ли съм разбрала?
Ох Перу, теб не искам да те притеснявам, че сега трябва да си много спокойна Hug

# 34
  • Варна
Пате, не мога да ти кажа какво количество е нормално да бъде, защото както писах при мен беше кървав ад....но със сигурност няма да е малко и се следи, че бързо се случват нещата. Стискам палци да мине бързо и възможно най-леко  Hug

# 35
Много ви благодаря на всички, много сте мили Hug

# 36
Здравейте момичета! Наскоро и аз преминах през този кошмар. Трябваше да ми направят кюртаж в 12-та седмица, след като видяха, че плодът (избягвам да го наричам бебе, че ми става още по-криво) няма пулс. Както и да е, аз гледам да не влизам в драми защото явно е доста честа срещано явление, чак плашещо. Искам първо да ви поздравя за силната воля и подкрепата, която си оказвате една на друга, защото само жена преминала през това може да разбере болката на друга изпаднала в подобно положение, а в тези моменти най-важна е психологическата подкрепа. Исках да ви попитам и също така, лекарите казаха ли ви каква евентуална може да е причината за възникване на мисед? Питам защото изчетох всичко по темата пуснах си 100 изследвания, за мое лично успокоение и всичко ми беше наред. Резултатите хем ме успокоиха, хем притесниха, защото как може всичко да ти е наред, а да става.. да не говорим, колко дразнещо е обяснението "Ми стават такива работи, Божа работа".
Казват го все едно зъб ти е паднал и трябва да чакаш нов да порастне. Аз за себе си имам съмнение, че е грип, но дали е такова никой не знае, няма и да науча Simple Smile
 Пожелавам ви много щастие, сили и воля да загърбите този неприятен момент от живота си (това и на себе си го пожелавам) и най-вече да се радваме на живо и здраво детенце Simple Smile

# 37
  • София
Здравейте момичета,
Днес е много странен ден за мен и затова реших да споделя с вас и да се допитам дали на някой му се е случвало . На 20.06.2014 г. беше моето абразио в 9г.с., аз съм писала по- рано в темите за него. След абразиото имах два спонтанни цикъла, нормално като за мен на 32- 35 ден. Последния беше на 29.08.2014г. и от тогава нищо. Днес отидох на преглед при гинеколога с който мисля да работим тепърва и се случва следното: започва да ме преглежда с вагинален апарат и казва, "има задържан фоликул, който е станал на киста, има обаче и жълто тяло, което би трябвало вече да го няма ( това в десния яйчник), преглежда матката и ме пита- абе ти тест за бременност правила ли си  Shocked" Аз не съм правила и му казвам, при което той вика "ми честито", айде отивай да правиш кръвен и след + резултат идвай за вливки ( имам имунологичен проблем) и даже ми разпечата снимка, на която аз естествено виждам ембрион, пък кой знае какво е  newsm78.
Резултатът от дългия ми разказ е "-" тест с ЧХГ 0,16  #2gunfire
Звънна ми акушерката и ми каза да пия Оргаметрил 3*1 за 7 дни и като ми дойде на преглед. Нищо обаче не коментира какво е това в матката ми, при което аз бях супер шашната по телефона като ми каза, че тестът е отрицателен, че нищо не попитах....
Някой има ли някакви предположения какво се е случило.... Според мен не би трябвало да е бременност, няма как да е такова ЧХГ-то ма направо не знам на кой свят съм  newsm45

# 38
  • София
nevena няма как да е бременност с това ЧХГ, случва се на много момичета задържан фоликул, дано да се спука кистата, понякога се виждат на снимките въображаеми неща, не се пренавивай, и те докторите понякога бъркат и не са сигурни какво се е случило тъй като не се те проследявали през цялото време. Изчакай си цикъла и след това пак

Dimana_84   Съжлявам за случилото се  Hug какви изследвания прави? Че повечето изследвания отнемат дълго време. Факт е че понякога просто се случва, въпреки че аз вярвам че в 99% от случаите има причина  Peace

white duck  ти в коя страна си? Не ти ли предложиха хапчета/ кюретаж? Да не те стряскам но самото изхвърляне може да бъде след 2-3 дена или след седмица две. Следи се за температура и превръзки, при силни болки веднага на док. Стискам палци да мине леко и да не се налага да стигаш до болници!  Praynig Hug

# 39
  • Варна
Димана, за съжаление има и случаи в които така и не се разбира причината - аз също съм такъв случай - мисед в 13-та седмица, какви ли не изследвания и нищо - всичко беше оки, предполагаемата причина е много силен стрес
Скрит текст:
другата ми дъщеря за малко да умре в ръцете ми, 10 кошмарни дни с нея в болница, без да знам какво ще се случи, без да се храня и спя и постоянен стрес, скандали и много сълзи
 Незнам до колко това може да е причина, но факт е че друга не се откри и е факт че до преди това всичко с бебето беше наред. За съжаление - явно се случват и такива неща  Sad

# 40
В България съм. Лекарят каза, че сакчето е малко и е започнало да се отлепя и до 2-3 дни би трябвало да се изчистя сам, но ако кажа ще ми направи К. Как аз да реша дали да ми направи. Хапчета не ми е предлагал. Нямам никакво зацапване. Само срязващи болки основно вляво. Аз болки вляво, но тъпи и парещи си имам от 10-тина дни, заради които ме гледаха няколко пъти за извънматочна, но го отхвърлиха като диагноза. Ще изчакам още малко и може да отида да ме видят. Последно в неделя ме гледаха.

# 41
невенаминалия месец и на мен ми се случи нешо подобно отидих на контролен преглед и ми казаха нещо подобно  като на теб само ,че доктора не избърза да ми честити а каза да изчакаме десртина дни но нищо дойде си ни цикъла не се отчаивай ще стане някой ден зна ,че са ти дали фалшива надежда но горе главата
пате съжалявам бъди силна димана и аз имам мисед в 10 седмица никои не каза и не знае защо носила съм го две седмици след като е загинало но нямам адекватни отговори защо се случи
кашмир как си оправиха ли се нещата
на всичкини търпение и успех

# 42
  • София
В България съм. Лекарят каза, че сакчето е малко и е започнало да се отлепя и до 2-3 дни би трябвало да се изчистя сам, но ако кажа ще ми направи К. Как аз да реша дали да ми направи. Хапчета не ми е предлагал. Нямам никакво зацапване. Само срязващи болки основно вляво. Аз болки вляво, но тъпи и парещи си имам от 10-тина дни, заради които ме гледаха няколко пъти за извънматочна, но го отхвърлиха като диагноза. Ще изчакам още малко и може да отида да ме видят. Последно в неделя ме гледаха.
По принцип природата си знае работата и ще го изхвърли. В много западни страни предпочитат този метод и оставят така да се изчистват жените, една позната така във Франция се е чистила сама. Честно на мен ми беше предложен вариянт с хапчета аз отказах, толкова ми беше болезнена цялата ситуация че исках всичко бързо да приключи, и не съжлявам, наистина мина и замина много бързо без никакви травми. Помисли си добре дали не искаш вариянта  с кюретаж.

# 43
Аз се чудя дали да не чуя и още едно мнение. Нямам нищо против К, каквото кажат лекарите, това. Важното е всичко да приключи с възможно по-щадящ начин за организма.

# 44
  • София
Аз се чудя дали да не чуя и още едно мнение. Нямам нищо против К, каквото кажат лекарите, това. Важното е всичко да приключи с възможно по-щадящ начин за организма.

Най-добре е така, иди на второ мнение. Поне ще знаеш че си взела правилното решение.

Общи условия

Активация на акаунт