Сериозно ли една баба би искала внучка й през 2014 да бъде кръстена Пенка, за да може да я обича "максимално"?! Не знаех, че егоизмът може да достигне такива измерения.
Обичта и топлотата в семейството не се осигуряват с имена и имоти, това са връзки, които трябва да се градят единствено с искреност, чистосърдечност, взаимност и любов.
Честно ви казвам в моето семейство никога не е имало такива драми - скандали за пари, за имоти, за имена. Баща ми и чичо ми имат общ имот, който се дава под наем, сигурно вече 12,13 години, и единствено чичо ми взима наем за него, защото е безработен и с разклатено здраве. Никога не е имало драма заради това. Какви неща прочетох из тези теми, направо натсръхвам, че може да има такива отношения - материалистични, манипулативни, пресметливи...
Ами нали тук вкупом ме убеждавате, че бабите не са семейство. Те са само рода. А като рода, а не родители, не могат ли да имат предпочитания измежду внучетата си (все пак, те не са им деца)?
Традицията отново идва да защити детето от преждевременна смърт, ако преди това в семейството има починали деца.