С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 692
  • 815
  •   1
Отговори
# 360
Седи тук да ни подбъзиква.  Wink

# 361
  • при късмета
Popule , твоята обич пак доби, някакви други измерения освен просто чувство. Дали ще я дадеш като те уважават(дали заслужаваш е друг въпрос) или, като кръстят на теб е все едно. Важното е, че я измерваш с нещо, а твърдиш, че уважението и обичта в семейството трябва да са двупосочни. От твоята посока, обаче няма да дойде обич към внучето, ако не е кръстено на теб  ooooh!
Да, сбъркани са на някого представите, личи си. Дали са моите обаче или твоите, имайки предвид, че на твоето нямаше никой друг освен теб?

Родители изнудващи с имоти, постигнали каквото и да е (благодарност или внуче на тяхно име или друго) със заплахи, скандали, изнудване, манипулации, делящи децата си по какъвто и да е признак и т.н. не сам не заслужават внуците да носят имената им, заслужават собствените им деца да не ги погледнат докато са живи. Те и без друго на практика нямат родители.
Такива хора живи се погребват приживе между скъпоценните стени и са си живи мумии. Накрая и кучетата в квартала отказват да ги признаят за хора и ги подминават все едно ги няма

# 362
Дано Pipule е трол, защото, представете си, ако хора с такива разбирания се разхождат сред нас в реала

# 363
Имам далечни познати, кръстиха си детето на свекъра - Нено, буквално. Ама дЕдо Нено паралия, един от собствениците на известен футболен отбор и т. н., и т. н. и младите като искат финансов гръб, кръстиха бебето Нено.

# 364
  • до едно тепе
От моята баба знам,която сега е на 86г, че традицията е била кръстника на детето да каже или одобри името, с което то ще бъде кръстено. И нерядко първите деца са били кръстени именно на кръстника и кръстницата. Чак след това са били на ред бабите и дядовците Peace
На моето дете името го избра татко му-прекрасно, доста рядко славянско име. Накрая излезе все едно аз съм го кръстила на себе си. Единствено свекървата се цупеше нещо, натъртвайки при всеки удобен момент колко много приличал на мен и ми е одрал кожата( а визуално е абсолютно копие на баща си), но след като мъжа ми и каза в прав текст, че има нужда от нови очила спря с подмятанията  hahaha

# 365
  • Mediterraneo
Аз познавам бебе Енчо, на няколко месеца е милото! Ама дядо Енчо има бизнееееееес!

Аз и сестра ми сме кръстени на баба и дядо. Не носим имената им изцяло, само коренът на името е същият. Нито апартаменти са приписвани на нашите, нито имоти, нищо! Но пък и двамата даваха и последния си залък хляб за нас! Толкова всеотдайни и любящи хора. Пък свекъри... Всичко е до човека, всичко!

# 366
  • Пловдив
Значииии Popule, ако съм разбрала правилно мислите ти, твоят син да речем ще има две деца, едното кръстено на теб, другото на тъщата и ти ще обичаш повече това, което е кръстено на теб?
Ако ми беше свекърва нямаше да си видиш внуците, пък доколкото познавам мъжа си, ако свекърва ми се държеше така досега да е изрязана от живота му.

# 367
Интересно откъде иде тази глупост - да се кръщава на баба, дядо. Не било традиция.

Аз и сестра ми сме кръстени на баба и дядо. Не носим имената им изцяло, само коренът на името е същият. Нито апартаменти са приписвани на нашите, нито имоти, нищо! Но пък и двамата даваха и последния си залък хляб за нас! Толкова всеотдайни и любящи хора. Пък свекъри... Всичко е до човека, всичко!

Това ми е адски отвратително - първата буква, втората.

# 368
  • София

Peace
Ами аз си го и казах - да си представим хипотетична ситуация. Ама няма кой да чете. Simple Smile

А иначе, аз познавам свекърви, които си обичат повече внучетата, кръстени на тях. На любовта си човек не може да бъде господар - тя просто се случва.

# 369
  • Пловдив
Е, Трещи, случва се. Аз го направих номера с буквата Simple Smile

# 370

Peace
Ами аз си го и казах - да си представим хипотетична ситуация. Ама няма кой да чете. Simple Smile

Аха, само дето аз не говоря само за сега.

# 371
  • Пловдив

Peace

Аха, само дето аз не говоря само за сега.
Синът и е виновен. Голям муньо мамин.

# 372
  • Mediterraneo
Интересно откъде иде тази глупост - да се кръщава на баба, дядо. Не било традиция.

Това ми е адски отвратително - първата буква, втората.

Викаш като ще е Енчо, да е Енчо!

# 373
Е, Трещи, случва се. Аз го направих номера с буквата Simple Smile

Щом е хванало дикиш. Аз съм крайна - или, или.

# 374
  • при късмета
От моята баба знам,която сега е на 86г, че традицията е била кръстника на детето да каже или одобри името, с което то ще бъде кръстено. И нерядко първите деца са били кръстени именно на кръстника и кръстницата.  
Баща ми и леля ми са кръстени по този начин. Дословно имената на кръстниците.
А аз съм кръстена на тъщата, не на свекървата, нищо, че съм първо дете в семейството. Майка го е решила и не е имало драма нито от страна на баща ми, нито от баба (свекървата). А пък имената и на двамата ни дядовци в нашето семейство изобщо ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт