С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 555
  • 815
  •   1
Отговори
# 495
  • Добрич

Ето и едни подбран списък, да се позабавлявате - http://www.blitz.bg/news/article/254773 Най ме радват Стихия Балканска, Самолетка Първанова, Патко Патков, Винету Келешев... и , ох, то само тези да са Joy

В тази връзка да ви разкажа една смешна случка. Виждате от ника ми каква ми е фамилията. Отивам скоро след нова година в една институция да получа като пълномощник на фирмата ни официален документ. Служителят ми иска пълномощното , за да впише данните ми за получател и ме пита учудено:Вие така ли се казвате?" И аз викам учудено "Да", а на ум си викам що пък да не се казвам така. Получавам документа , прибирам се в офиса и чета :
Получател.....М......ПАткова..... Да вземат служителките на нотариуса, изготвил ми пълномощното да ми сгрешат фамилията и аз изобщо не се усетих, когато човека ме пита. А пълномощното важИ през  цялата 2013 година и на всякъде ме питаха дали това е фамилията ми.  Laughing
"

# 496
  • София
Докато е актуална темата с имената да се разпиша с един инструктаж от свекъра. Още на около 3та ни среща с родителите на ММ, май още не живеехме заедно, човекът определи как точно трябва да си кръстим децата. А именно - първото на него, второто на свекървата, нататък вече както искаме. В техния род така се правело, няма друг вариант.
Още не се очертава да имам подобни теми за размисъл, но дори и да имам подобно намерение, малко ме отказа с това.

# 497
Ти що не го контрира, че и във вашето семейство така се практикува? К'во праим?

# 498
Хм, това с кръщаването на децата на баби, дядовци и прочее роднини го има и на изток. Баща ми кръсти брат ми на прапрапра...дядо. Майка ми беше съгласна. Аз обаче на никого не съм кръстена, първоначално баща ми е имал идея да ме кръстят на най-голямата му сестра, но в крайна сметка името Лора му харесало повече  Mr. Green аз с най-голям кеф бих си кръстила дъщерята на проекто- свекърва ми, която е невероятна жена, както и на проекто-свекъра. Нито един от тях дори не е и споменавал за нещо подобно, дори тя не си харесва името, и не иска и да чуе за нещо подобно. Някакси на мен лично ми е нерелевантно да си кръстиш детето с някакво изчанчено чуждоземно име, което не звучи добре при нашите презимена и фамилии, но кой както е решил...

# 499
  • София
Аз тогава хич не го приех насериозно. Ние едва се бяхме гаджосали, вече нероден Петко да се обсъжда. Ноо като забременя етървата, в миг ми се проясни картинката и установих, че работата е сериозна.

# 500
  • Бургас
Представям си както сме на масата със свекъра /което се случва на няколко години веднъж/ да ми каже, че трябва да си кръстя детето на него. Сигурно ще ми излезе виното през носа. Надявам се да не повдига никога този въпрос, защото пращането по дяволите, не му мърда.

# 501
Аз и да съм имала такова намерение да кръстя детето си я на свекъра , я на свекървата, ако така ми се наложи, светкавично ще си променя намерението!
 Нелка, подсещаш ме за един разказ на една позната. Тя отишла да се запознае с родителите на приятелия си. Вече са съпрузи. Но били ходели от скоро. Тя дали има 45-50кг. Било вечеря. Преди да седнат на масата, те я накарали да се качи на един кантар да видят колко тежи , защото дебели хора не приемали в дома си Grinning

# 502
Ноо като забременя етървата, в миг ми се проясни картинката и установих, че работата е сериозна.
На мен ми изниква един конструктивен въпрос. С тези традиции, децата на двама братя еднакво ли трябва да се казват  newsm78

# 503
  • София
Представям си както сме на масата със свекъра /което се случва на няколко години веднъж/ да ми каже, че трябва да си кръстя детето на него. Сигурно ще ми излезе виното през носа. Надявам се да не повдига никога този въпрос, защото пращането по дяволите, не му мърда.

Малей, колко си страшна! Цццц...
"Пращането по дяволите"...как го правиш това по-точно? newsm78

# 504
Преди години имах едно гадже. Та той и още двама негови първи братовчеда / от три деца на родител/ се казваха с едно и също име. Бяха кръстени на дядото- свекър.

# 505
  • София
Преди години имах едно гадже. Та той и още двама негови първи братовчеда / от три деца на родител/ се казваха с едно и също име. Бяха кръстени на дядото- свекър.

Ами затова родителите на "мъжко" по традиция са/бяха облагодетелствани. Моят големият е на свекър ми, а на баща ми се казва синът на брат ми. Hug

Но дори и в днешните "модерни" времена, децата носят фамилията на бащата. Така че, мъжкият род бива продължен с мъжко...кво да се прави. Поне за сега.

# 506
  • София
Ноо като забременя етървата, в миг ми се проясни картинката и установих, че работата е сериозна.
На мен ми изниква един конструктивен въпрос. С тези традиции, децата на двама братя еднакво ли трябва да се казват  newsm78
Да, имам и нагледен пример в родата на ММ. Не ми се струва добра идея и надали ще я повторя, все има пояснения - единия е Гошо /примерно/, другия е братовчеда Гошо, пък за братовчедката е обратното и като цяло...едно внуче с "правилно" име е достатъчно. Това е положението, в моя род така се прави Twisted Evil

# 507
Popule, ти, като жена, чувстваш ли се по-незначителна от мъжете, като цяло? Интересно ми е.

# 508
  • София
Popule, ти, като жена, чувстваш ли се по-незначителна от мъжете, като цяло? Интересно ми е.

Няма значение аз как се чувствам. Традициите са затова, за да се спазват и защото правят живота много по-лесен. Иначе ако седна да пиша аз как се чувствам, пък трябва да питам мъжът ми как се чувства, па после да питам майка ми, баща ми, свекърите....А лесният начин - традиционен. То и най-добрият хляб е традиционен, лесно се прави и добре засища. Simple Smile

# 509
  • при късмета
Живота никак не е по-лесен когато ти налагат архаични, остаряли, задължителни по неизвестна причина и най-вече наложени от чужд на семейството ти човек. Напротив усложняват го и то много
Popule, веднъж в старата тема беше споменала и вижданията си относно това как жените трябва да се държат с мъжете. Мисленето ти по този въпрос е не само подчинено, а направо робско

Общи условия

Активация на акаунт