С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 612
  • 815
  •   1
Отговори
# 585
  • Насред хаоса

Рипането по главата на мъжа е целенасочено налагане на собственото мнение, без оглед на това какво той иска, желае или как се чувства.

Същото, упражнявано от мъжа спрямо жената, а и от родителите му, не се ли дефинира като рипане по главата?

# 586
  • София

Рипането по главата на мъжа е целенасочено налагане на собственото мнение, без оглед на това какво той иска, желае или как се чувства.

Същото, упражнявано от мъжа спрямо жената, а и от родителите му, не се ли дефинира като рипане по главата?

Ох, ама много си бърза. За да избягна този въпрос, в предния си постинг добавих:
От мъжка гледна точка. Това е важна подробност.

# 587
  • Пловдив
Тогава - аз мисля като мъж. И мъжът ми мисли като МЪЖ, та си нямаме проблеми.

# 588
ами жената, ако не се чувства добре от женска гледна точка, какво правим newsm78

# 589
Вижте, това, че една жена е във финансова зависимост не значи, че ще търпи мъжът и да я тормози. Бъркате двата факта - финансовата зависимост и тормоза. Аз съм във финансова зависимост и реша ли, че не ми е добре в брака - ще си вдигна чукалата и децата.

Янтра, аз говоря когато и двете са налице - финансова зависимост и тормоз. Има доста такива случаи, когато жената търпи. Дори не е нужно да яде бой, може просто психически да бъде смазана.

# 590
  • София
ами жената, ако не се чувства добре от женска гледна точка, какво правим newsm78

Обяснила съм. Задава си въпросът "Какво правя с този човек?"
Същият въпрос може да си зададе и мъжа. Вече писах назад.

# 591
Popule, аз се отказвам Laughing. Продължавам с четенето, интересно е.

# 592
  • София

Обяснила съм. Задава си въпросът "Какво правя с този човек?"
Същият въпрос може да си зададе и мъжа. Вече писах назад.
С това съм съгласна. Ако мъжът ми се беше опитал да ми се налага, или да позволи външен, в случая свекърът, да ни се бърка, за мен този брак щеше да бъде много голяма крачка назад в живота ми. Просто нямаше да се състои, разбира се.

# 593
  • София
Popule, аз се отказвам Laughing. Продължавам с четенето, интересно е.

Ами освен да добавя каквото мисля. Отговорът на въпроса "Какво правя с този човек?" може да бъде:
1. Стоя с него задари децата.
2. Стоя с него заради това, което е той самият - красив, умен, интелигентен.
3. Стоя с него заради парите.
4. Стоя с него заради хорското мнение.
Вие сте...? Защото го обичам? newsm78

П.С. Какво тук значи някаква си личност...

# 594
А ако имате две дъщери, сори, родът не се продължава. НО пък сте облагодетелствани с това, че дъщерите ви ще ви обичат и държат на вас, а не на свекървите си и ще се грижат за вас, а не за свекървите си. Както се казва - откъдето е момата, оттам е и родата...А ние, със синове, сме обречени на вечна омраза. Така че, поне едно нещо и ние да вземем от живота - продължаването на рода. Joy

Популе, противоречиш си.
Скрит текст:
(За пореден път забелязвам, че логиката не ти е силна страна. Вероятно затова настояваш да се спазват псевдо-традициите, така не ти се налага да разсъждаваш).
Не правиш разлика между запазване на фамилното име (по мъжка линия) и продължаване на рода, по-скоро и на двата рода. Освен това свекървата също е жена и нейният род не се продължава, "печелившо" е семейството на мъжа й, от което тя не е част (съгласно твои предходни постове).

Баща ми имаше следната теория за имената на децата (и аз подкрепям).
Преди откриването на ДНК тестовете, само родството на бебето с майката е било 100% сигурно. (между другото съм чувала, че евреите признават произход само от майката). Затова новороденото със сигурност продължава родът  по женска линия.
За да има баланс или за компенсация, бебето взема фамилията от бащиния род (у нас и бащиното име). Понеже по традиция 2 от 3 имена са от бащата, собственото име се избира от майката. Твърда традиция в нашите родове. И двете ми баби сами са избрали как да се казват децата им, а кръстниците само пре-потвърдили. Свекърва ми също сама си е избирала името. Естествено се взема мнението и на татковците, но всички те са кавалери и спазвайки традицията, оставят решението на своята любима жена.

Joy
Жива да не бях! Какви са тези родове, бе, династии ли, какво? Британската монархия е наследена от жена, ние за рода Минчеви от Скобелево ще се тюхкаме, че няма престолонаследник, а все женски се раждат...

Ама че си глупава (както казваха в Ало-ало). Ам-чи как ще сравняваш Минчеви от Долно Нанагорнище с не'кви ингилизи. Нация, която се напива с бира не може да дава акъл на нация, която изтрезнява с бира.  Laughing

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 15:03 от biborana

# 595
  • Бургас
Ох, представям си Популе някой ден, като забременее снаха й, ще й каже "Дъще, дължиш ми съпруга си и един диван, тъй че внучето следва да е на моето име".

# 596
Ох, представям си Популе някой ден, като забременее снаха й, ще й каже "Дъще, дължиш ми съпруга си и един диван, тъй че внучето следва да е на моето име".

М не, на свекъра. Така повелява традицията, особено ако е момче.

# 597
На мен всякакви опити за налагане на мнение върху другия със средствата на мрънкане, цупене, викане, заплахи и т.н. са меко казани жалка история. И са много присъсщи за жените - съпруги или свекърви, все тая. Имам такива приятели мъже, които буквално съжалявам. И други ги съжаляват като гледат какви изродки са жените им, майките им и т.н.

# 598
  • Пловдив
Вижте, това, че една жена е във финансова зависимост не значи, че ще търпи мъжът и да я тормози. Бъркате двата факта - финансовата зависимост и тормоза. Аз съм във финансова зависимост и реша ли, че не ми е добре в брака - ще си вдигна чукалата и децата.

Янтра, аз говоря когато и двете са налице - финансова зависимост и тормоз. Има доста такива случаи, когато жената търпи. Дори не е нужно да яде бой, може просто психически да бъде смазана.

Просто не е правилно да се поставя равенство между финансовата зависимост и тормоза. Щото аз не съм тормозена в никакъв смисъл.

# 599
  • София
А ако имате две дъщери, сори, родът не се продължава. НО пък сте облагодетелствани с това, че дъщерите ви ще ви обичат и държат на вас, а не на свекървите си и ще се грижат за вас, а не за свекървите си. Както се казва - откъдето е момата, оттам е и родата...А ние, със синове, сме обречени на вечна омраза. Така че, поне едно нещо и ние да вземем от живота - продължаването на рода. Joy

Популе, противоречиш си.

Не си противореча. Wink Казала съм точно това, което ти си писала (дълго ти е, да не го копирам сега).

То само диванът да беше... hahaha
А иначе, аз нямам претенции за името си. Хубаво си ми е, ама си е МОЕ! Wink Няма втора като мен! Stop Mr. Green Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт