С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 573
  • 815
  •   1
Отговори
# 600
Biborana, много хора около мен са съгласни с твоята теория, включително и аз LaughingРеално мъжа ми ме остави да избера името, като аз не съм злоупотребявала и не съм държала да е на някой от моите родители, така че предложих няколко имена, избрахме едно от тях и сега и двамата много харесваме името на дъщеря ни, а тя гордо казва, че името и и името на татко и започват с една и съща буква. Мъжа ми твърдеше, че тъй като аз съм бременна и нося нашето дете, аз трябва да избера името на детето. кавалер, какво да го правиш Heart Eyes

Янтра, и аз не съм визирала теб в поста си с финансовата зависимост. Сигурна съм, че мъжа ти е достатъчно стойностен човек, щом си го направила баща на три деца. Трябва да има повече такива български семейства

# 601
Защото историята познава много мъже, които ако имат добра жена, дори и да й изневеряват тайно, няма да я оставят. Обаче ако жената е зла... Sick

Охахахахахахохохо, дори да и изневерели тайно, нямало да я изоставят  Joy
Ахахахахха, ужас!!!
Майко мила, това е написано от жена като пример за висше благоволение от страна на мъжа!

# 602
И тези добри и не зли жени трябва да са супер благодарни, че им изневеряват, но не ги изоставят ooooh!.
Това е в 21 век, когато повечето вени изкарвт напълно задоволителни заплати.
Аз предпочитам да ходя на работа и да си плащам за поддръжката на дома, отколкото да съм зависима от някой.

# 603
  • София
Защото историята познава много мъже, които ако имат добра жена, дори и да й изневеряват тайно, няма да я оставят. Обаче ако жената е зла... Sick

Охахахахахахохохо, дори да и изневерели тайно, нямало да я изоставят  Joy
Ахахахахха, ужас!!!
Майко мила, това е написано от жена като пример за висше благоволение от страна на мъжа!

Защо, какво те смущава? Живееш си в заблудата, че си единствена и неповторима в леглото на мъжа си? Не, не, няма да те разубеждавам...Обаче не убивай вестоносеца...той не е виновен. Laughing

# 604
  • Пловдив
На Popule сигурно и кръшкат и сега тя се опитва да изкара, че всички мъже са така. Ами съжалявам, че трябва да ти го кажа Popule  - има мъже, които не изневеряват.

# 605
  • София
На Popule сигурно и кръшкат и сега тя се опитва да изкара, че всички мъже са така. Ами съжалявам, че трябва да ти го кажа Popule  - има мъже, които не изневеряват.

Добре.

# 606
Popule, приеми, че има и мъже, които могат да се държат достойно и не водят двойнствен живот

# 607
  • София
Popule, приеми, че има и мъже, които могат да се държат достойно и не водят двойнствен живот

Приех.

# 608

Приех.

Най после да постигнем съгласие Grinning

# 609
  • София
И мъжът, и жената са заменими. От какъв зор трябва непременно да живея с някого, ако той и роднините му ще ми скачат на главата? По-добре сама. Е, в този вариант няма да получа тиквен медал на златната си сватба. Няма да мога да спя довечера заради това.

# 610
На Popule сигурно и кръшкат и сега тя се опитва да изкара, че всички мъже са така. Ами съжалявам, че трябва да ти го кажа Popule  - има мъже, които не изневеряват.

Добре.

Добре, ама Популе не вярва.

Значи ако трябва да слушаме нея:
1. Жената - трябва да е мила, добра и послушна
2. Родителите на жената - те са бита карта, тях кой ги слуша след сватбата
3. Свекърите - основна водеща роля при спазването на традициите, въобще пазители на семейното огнище
4. Слушай си мъжа, че от неговото благоволение зависи това да те търпи и да не те зареже
5. Децата се кръщават по точка 3.
6. Явно жената е само за размножаване, защото тя род не може да продължи, само носи някакво си там бебе и няма думата ни за име, ни за възпитаване на семейни ценности според нейните представи.

Интересни разсъждения от млада жена....

# 611
  • Пловдив
Реално точка 2 е истина. В смисъл - родителите на пълнолетен човек не са пряко отговорни за неговите житейски решения. Всеки над 18 си взима решенията сам. И тъщи, тъстове, свекъри и свекърви нямат място във взимането на семейни решения от двойката след сватбата.

# 612
Янтра, съгласна съм с теб.

Дори в повечето случаи родителите на жената нямат свръх мераци да се месят в новосъздалото се семейство. Ако пък имат, дъщеря им съумява да ги спре. Повечето случаи, които аз знам, са за намеса от страна на свекърите.

# 613
  • София
... И тъщи, тъстове, свекъри и свекърви нямат място във взимането на семейни решения от двойката след сватбата.

Така е.

# 614
Трето - ако не ви харесват традициите, ами пишете писмо до арменския поп.
    Няма нужда да му се оплаквам - не ми харесват някои традиции, не ги спазвам. Точка. Въпросът е с мъжът ми да сме на едно мнение по отношение на конкретната традиция, без да се интересуваме какво мислят майките ни за нея.
     И за да стане ясен контекста на поста ми - когато чаках сина си, много държах да възпроизведа точното име на баба му (свекърва ми), но таткото се възпротиви. Компромисът, който постигнахме е името да започва с нейната първа буква, която е и моя. И да носи мъжки звучащо и в никакъв случай в англоезичния му вариант име. Сама избрах име, бащата не даваше предложения, само изрази съгласие с едно и несъгласие с останалите. Родителите ни не сме питали какво мислят по въпроса.

Скрит текст:
Бившата ми свекърва не си позволи да сподели каквото и да било мнение за името на детето след като забременях. Само в началото на брака ни (по време, когато твърдо не искахме дете) разказа историята на племенницата на починалия си съпруг. Жената родила в 8-ми месец и бебето било на ръба на оцеляването. Беше възмутена, че свекърите й вместо да се интересуват за здравето на майката и бебето, стоели под прозорците на родилното и настоявали името на свекъра да се възпроизведе дословно. А е свърхморално остаряло.

Общи условия

Активация на акаунт