Септември 2014 - Тема 1

• 39 930
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Никой не споменава ваксините. Само на нас ли причиниха този кошмар? Вчера ни биха и в двете крачета. Плакахме цяла нощ, раздиращ плач. Сложиш риванол, дори дадох втора дозичка Панадол, въпреки, че нямаше температура. Така и осъмнахме хлипайки...

Фиана, защо се притеснявате толкова? .

Ами, ето. Да не се разболеем преди ваксината. Сега няма да излизаме, за да знаем, че не сме го разболели допълнително. Simple Smile
А иначе, обяснението е дълго, но се вписва в краткото "задушаващи грижи".
10 години се опитваме да имаме дете. Януари навърших 40 и Бог се смили и ме дари с това малко съкровище.

# 196
и на нас ни поставиха две ваксини на 14-ти, плака доста, сложих от лепенките за охлаждане. надявам се да няма проблем с тези ваксини. другият месец ще пропуснем, защото докторката ни е извън страната и не ми се иска да ходя при друг, но януари живот и здраве ще сложим пак.

# 197
и на нас ни поставиха две ваксини на 14-ти, плака доста, сложих от лепенките за охлаждане. надявам се да няма проблем с тези ваксини. другият месец ще пропуснем, защото докторката ни е извън страната и не ми се иска да ходя при друг, но януари живот и здраве ще сложим пак.
кои ваксини ви биха? Ние още чакаме.

# 198
сложиха ни пет валентна - срещу дифтерия, коклюш, тетанус, против пневмония и детски паралич, слагат се две инжекции в двете крачета, имената на ваксините не ги запомних. НА първият месец след раждането ни сложиха само против хепатит. В болницата са ни сложили на първия ден против туберколоза, на втория против хепатит. По принцип ако я имаше шест валентната ваксина, на първият месец се пропуска хепатита, и се слага срещу всичките шест неща от втория месец, ама нали има проблем с доставките, та за това така - комбинирано.
По принцип денят в които ни сложиха ваксината беше много кисел, но на следващият се оправи. Страхувам се много, имам приятел чието дете е с аутизъм и той обвинява ваксините и личната си лекарка, аз нямам мнение по въпроса, дано да нямаме проблеми. Изчела съм много за и против, реших да сложа всички задължителни ваксини - най-вече както многократно го коментирахме и в детската градина и в училище гонят за ваксините. Чела съм мнения, че след като училището е задължително не могат да не те допускат само защото нямаш ваксина. Имам и друго дете на което са поставени всички ваксини - има някои особености на характера като хипер активност, но не знам дали се дължи на ваксините или на характер. Решила съм да не го мисля в тази насока. Взели сме решение с мъжа ми и ще слагаме ваксините.
Фиона по отношение на разходките не се терзай и аз не го извеждам моят на вън. Не ме е страх, че ще се разболее, просто нямам време. Имам първокласник, който има проблеми в училището, не ходи на занималня и учи с мен, така че нямам време за разходки и градинки, колкото и да го ощетявам повече от това на този етап не мога да направя.

# 199
Фиана, направо не мога да си представя какво е да чакаш 10 години за рожба. Значи си имате едно малко голямо чудо, как няма да се притеснявате наистина. Дано всички притеснения да се окажат излишни и да ви расте здраво и щастливо детенцето!
Момичета, как ги забавлявате вашите бебешоци? Ние взехме ел.шезлонг-люлка, ама нещо не й се стои много в него. По й е интересно на ръце или да й пея песнички и държа играчки пред нея. Може би е ред вече и на активната гимнаситка,като се заглежда.

# 200
Първо благодаря на всички за съветите.  bouquet Смектата свърши страхотна работа.Оказа се , че съм хванала някакъв вирус, който трае 2-3 дни . ММ и той го изкара. Добре, че малкият принц нямаше проблеми.
 Карамелска - активната гимнастика у нас е на почит. Сутрин моето човече прекарва поне 20 мин на нея. Много се радва и на играчките , които се въртят над кошарата. Има и една любима дрънкалка слонце, която виси от единия край на кошарата и като го оставя в нея ,се чува периодично потракване. Не я хваща още , но се е научил да я бута с ръчичка и тя си подрънква леко и той е много доволен. Даже понякога като му доскучае и почва целенасочено да я блъска с всичка сила и я ползва малко като звънче на рецепция, за да ме извика  Joy  Имаме и люлка , но там сме на насторения. Един ден може да изкара 30 мин (половината спейки), друг път не дава да го сложа дори и почва рев и мрънкане.

# 201
Здравейте момичета,
Да се вкюча и аз в темичката. Нашата Михаела е родена на 9.9.2014 - 3030 гр и 50 см . Имаме си и кака на 6 и половина. Ще се радвам да споделяме Simple Smile

# 202
Сложиха ни тетраксим и синфлорикс. Нямаше температура и подуване, само беше нервен и плачеше. Сега ни предстои втори прием.

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 13:49 от iskambebche

# 203
  • София
Момичета,
Какви коледни подаръци сте харесали за бебоците? Аз много се чудя какво ще му бъде интересно на 2.5 м бебче...

# 204
Здравейте мами, днес джипито ми каза, че на родените през септември не им давали да бият никакви ваксини, защото всеки момент чакали 6 валентните, как е при Вас положението

# 205
И нашето GP каза да чакаме 6 валентните ваксини. Така било наредено от ХЕИ

# 206
на нас днес ни казаха, че нямало ваксини в хеи. а ние не сме ли за 5-валентната?

# 207
На нас ще продължат да ни слагат тетраксим и синфлорикс. Лекарката ми обесни,че щом са започнали с това с това трябва да продължат...

# 208
Здравейте,
Днес и ние бяхме на консултация. Направиха и ваксина против пневмококи. Но и на нас педиатърката ни каза, че все още нямат нито пентакс, нито шест валентната. Но така е по- добре иначе днес щяха да я боцкат два пъти, а тя милата се скъса да реве. Сега е доста несоокойна, но дано нямаме проблем.

# 209
Да се отчета и аз, макар малко закъсняла. Борис се роди на 22.09.2014 (а трябвале да е на 7.10, ама искало септември детето),  с тегло 3250 гр и 50 см. И на нас преди 2 дни ни слагаха ваксини в двете крачета, предупредиха ме, че болят, ама забравих кои са...

Общи условия

Активация на акаунт