Септември 2014 - Тема 1

• 39 864
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Ех ние ходихме на кино когато родителите ми бяха на гости много беше хубаво  Party малката издържа цели 3 часа преди да ми се обадят че плаче. bowuu

# 526
  • Италия
Здравейте септемврийски мами,

Виждам вече, че почти всички сте започнали със захранването  Peace
Живея в чужбина и тук се започва с плодово пюре. Дъщеря ми е на 5 месеца и половина и откакто навърши 5 месеца педиатърката ми каза да й давам свежо пюре от рендосани ябълка и круша + намачкан банан. Захранвах с по 1 лъжичка първи ден, 2 лъжички втори ден и т.н. Пюрето й харесва. Бях си купила и готови такива, но консистенцията е много течна и не иска да ги яде. Затова продължих с домашно приготвеното. Веднъж варих плодовете на пара, понеже като чета, че в България свежи плодове се дават от 7 месец и ме хвана страх. Но след като ги пасирах не й харесаха и затова продължих със суровите. Сега на 20ти по програмата на педиатърката трябва да почна да й варя бульон от картоф, морков и тиквичка. Изцежда се само бульона и в него се добавят 3-4 лъжички каша от ориз, царевица и тапиока (незнам как е превода на български, може би е елда) + 1 лъжичка зехтин екстравърджин + 1 лъжичка настърган пармезан. Замествам с тази каша обедното хранене. Плодовото пюре го давам следобяд + АМ. Останалите хранения са само АМ.  Simple Smile
Последните дни обаче отказва да яде АМ - хапва по около 90-100мл и след това не иска повече и дори буйства и се сърди. Преди ядеше 5 пъти на ден по 120мл. Сега падаме дори на 4 хранения. Това доста ме притеснява, понеже за нейната възраст трябва да изяжда по около 800-900мл., а й се събира около 500-600. Педиатърката ме увери няколко пъти, че расте нормално и е здрава като бик, но аз си се коркам все пак.  ooooh!

# 527
Уау, много интересна схема на захранване. Щом си наддава детето и е здраво, не се притеснявай. А и приема различната храна, което е супер. Моето бебе категорично ми отказа пюрето от тиква и сега ще изчакам 5 дни и ще пробвам с картоф. През деня нещо не изсуква много и леко се притеснявам и аз, че не яде. Но се успокоявам с факта, че през ноща през 3 часа цока стабилно. Пак не мога да се наспя, ама какво да се прави...

# 528
  • Италия
Уау, много интересна схема на захранване. Щом си наддава детето и е здраво, не се притеснявай. А и приема различната храна, което е супер. Моето бебе категорично ми отказа пюрето от тиква и сега ще изчакам 5 дни и ще пробвам с картоф. През деня нещо не изсуква много и леко се притеснявам и аз, че не яде. Но се успокоявам с факта, че през ноща през 3 часа цока стабилно. Пак не мога да се наспя, ама какво да се прави...

Мойта щерка през нощта и с топ не можеш да я събудиш  Joy

Вечер ляга към 21-21.30 и сутрин към 6.30 - 7.00 се събужда широко ухилена и маха с ръчички да я гушна. Голям образ е  Mr. Green

# 529
Влизам да се похваля с личния рекорд по наддаване - 770 гр този месец, още само на кърма. Като гледам - далеч сме от захранването, никакъв интерес към нашата храна не проявява за момента, като дам да подуши или го взема на масата. Но аз и не бързам. Иначе пропуснахме ваксината този месец, заради лека настинка, така че другия ще "се облажим" и ние с 6-валентна.
А колко е студено навъъън! Вчера смело-смело тръгнахме на разходка и само като усетих вятъра изтичах до близкия магазин и бързо - кръгом. Е, трябваше и зима да усетим.
Agent Salt - тапиоката си е тапиока и тук, само дето не съм я виждала по магазините Simple Smile
Поздрави момичета и хубав ден от мен - поне слънцето радва душата, като си на топло у дома Simple Smile

# 530
Наистина много интересна схема.Ние сме вече на 5месеца и днес мисля да и дам за първи път картофено пюре.Голям проблем имаме с Ам изобщо не иска да го пие дори и 5мл.сменяме и бутилките,бебероните марката Ам не иска и това е! аз да се оплача вчера се теглихме и сме качили само 100 грама бях шокирана защото винаги сме били в горната граница.Сестрата каза че преди е била доста едра и сега е в норми и да не се притеснявам ама се изненадах доста.Вече сме 7,860 кг.нашата бебка заспива към 23 после яде буквално на сън в 7 и се буди към 9:30 обаче през деня няма голямо желание за сън освен ако не е в количката. Sunglasses

# 531
Браво на бебка на Elora_d ние все по 1100 качвахме и вчера изведнъж само 100 направо бях шокирана ooooh! ох повторих си малко поста надявам се да не се сърдите.  Hug,  че не намирам как да го изтрия хубав ден от мен  Hug

# 532
Браво на бебка на Elora_d ние все по 1100 качвахме и вчера изведнъж само 100 направо бях шокирана ooooh! ох повторих си малко поста надявам се да не се сърдите.  Hug,  че не намирам как да го изтрия хубав ден от мен  Hug
Еее, вие сте си "изкачвали" грамчетата в по-ранна възраст. Четох, че всъщност не бива да се впечатляваме толкова, стига дечицата да са здрави и весели, но не можах да не се нарадвам на рекорда. Пък и момъка е видимо по-кръгъл Simple Smile

# 533
Момичета,аз да ви питам на какви профилактични прегледи се водят бебетата на 6 месеца.Тук няма никакви,а майка ми казва че задължително се водели на очен лекар.Аз се чудя какво ще му видят на бебока,а и трябва да е на частно защото не мога просто да кажа на личния лекар,че искам.Освен за очен на нещо друго води ли се? според педиатрична сестра е много добре беба и няма нужда от нищо.

# 534
Аз не мисля че се водят децата на други прегледи , дай боже всичко да им е наред , не виждам смисъл.
Моята бебочка от скоро ляга в 21.30-22 ч. , но повечето пъти става към 5 , хапва и пак заспива. През деня спи като кокошките по 30 мин
 само в парка спинка с часове.

# 535
аз не съм водила големият си син на очен лекар, мисля че няма нужда освен ако не е диагностициран с някакъв проблем. Галя, твоето бебе нали следи с поглед играчките, тебе, мъжът ти - честно не виждам смисъл да водиш детето по лекари след като сестрата ти е казала, че детето е добре. То недай си боже да има нещо ти веднага ще разбереш.
В бг на шестия месец правят изследване на кръв и урина, доколкото разбрах и по каса се полага преглед при нефролог. Повечето бебета ги водят и на ортопед, ама по рано от шестия месец - аз не съм  го водила, защото лекарката каза, че няма нужда.

# 536
И аз до колкото знам се прави пълна кръвна картина и урина. А мога ли да вметна едно въпросче? От извесно време бебка се буди през ноща и иска АМ. Давам само вода , но не мрънка и си го иска след което заспива. Преди никога не е ставала през ноща. Ляга си към 19.30 и ставаше към 6 - 6.30. Как се справихте с отказването на папо през ноща?

# 537
Благодаря момичета бебка ни следи и то много направо не може да мръднем.просто баща й има много голям диоптър и аз проблеми с очите и за това се чудех.
Нощното хранене сама си го отказа заспива в 11 и в 7 вече започва да мрънка и аз и я кърмя.още отказва Ам и вода с лъжичка ще се опитаме да дадем дано нямаме проблем и с това.Момичета да се похваля вчера й дадох картофено пюре и много й хареса дано и днес има същия успех  Party

# 538
е щом има фамилна обремененост може да си направиш един очен преглед за твое успокоение. мисля, че не е спешно и можеш да си го направиш в бг, ако там където живеете е много скъпо.  успех

# 539
Момичета откраднах малко време за да се похваля, беба вече може да седи сама. От вчера се мъчи и само се напъва да става от полулегнало положение. Оставих я сама на леглото и тя поседя няколко секънди, след няколко клатушкания и падания вече се задържа за по няколко минути.

Общи условия

Активация на акаунт