Септември 2014 - Тема 1

• 39 843
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Karemelska, дъщеря ми беше изцяло на Фризовом, но дано и в по-малки количества също да има ефект. И аз, като теб също използвах термометър. Запекът е често срещано явление при бебетата и малките деца, така че не бива да се притесняваме много - преходно е и бързо ще отмине особено, когато започнем да захранваме децата.
Относно BioGaiа съм абсолютно съгласна - при нас също нямаше никакъв ефект.

# 91
Дами, БиоГайя изобщо не е препарат за коликите - не очаквайте да им повлияе. Освен това е и запичащ препарат, така че няма да ви избави дечицата и от запек...

# 92
Дами, БиоГайя изобщо не е препарат за коликите - не очаквайте да им повлияе. Освен това е и запичащ препарат, така че няма да ви избави дечицата и от запек...
Принципно е така, но четох за изследване, което установява, че приема на лактобацили повлиява и на продължителността на коликите.

# 93
Въпрос към мама Agness - ще ходите ли на църква с малката Ема? Тъй като 40-тия ден се пада в събота, а събота е голяма Задушница не знам дали е правилно, но мисля да ходим на църква в неделя ...

Мами, помагайте - кога да ходим на църква? В събота сигурно ще е голяма галимация в църквата ...

# 94
Здравейте мамчета, не съм писала от доста време ..нямям възможност  , а повечето пъти гледам да си поспя ..моят мъник не е много от спокойните и спящи бебенца , често се носим ...и колики  имаме и така , познати за вас неща .. Ще се опитам ако успея да ви изчета ..новата тема е прекрасна ...  bouquet  bouquet

# 95
Принципно е така, но четох за изследване, което установява, че приема на лактобацили повлиява и на продължителността на коликите.
Де да знам, може и да има истина пък. Сега се замислих, че на каката давах БиоГайя (отделно давах и Колийф) и коликите минаха за около 3 седмици. Но тя пищеше от тях. Сега на дребосъка не давам БиоГайя (с Абоколикен е той) и още си е с колики - неговите обаче от самото начало представляват само ръмжене. Чудя се дали и пищящите колики на кака му не са отшумяли за тези 3 седмици и после да е продължила да ръмжи. newsm78 Но и да е било така, с нея не съм знаела, че това също е проявление на коликите и не съм засякла колко дълго е продължило.

# 96
  • В царството на мечтите
Ana 1981 , как си давала Фризовома, защото педито и на мен ми го препоръча, но аз я кърмя и не на всяко хранене дохранвам, а само като преценя, че е още гладна. Дали ще помогне прием само 2-3 пъти дневно?
Педиатърката ми се смръщи, впрочем, че съм ползвала термометър и мушкато. Каза по-добре да използвам миниклизма, спомена тая дето много я рекламират - Мелилакс. Препоръча и пробиотик - дофилус инфант, но не знам тия пробиотици какво толкова помагат. Давах 1 месец BioGaia и не видях ефект нито за запека, нито за коликите.
Ние също имаме проблем с акането. На кърма с дохранване сме. Аз ям круши, сини сливи, кивита и каквото се сетя за разхлабване. Но нищо не помага. Сега давам Фризовома /като дохранвам само вечерно време към 9часа/ и на 3 ден почна да ака всеки ден. Така, че помага пак

# 97

сис, водата не предпазва от гъбички... Де да беше толкова просто...
Шест хранения за денонощие са твърде малко за бебе на тази възраст наистина. По какво съдиш, че не му достига кърмата, та се налага да дохранваш? Thinking
нощни, като го накърмя детето продължава да си лапа юмручетата, както и понякога да плаче. след като му дам АМ се нахранва и заспива даже. днес бяхме на консултация и сме ка4или 900гр за 2 седмици или общо 1300гр за месец. съответно хапваме доста и сега незнам с колко да го дохранвам.
 Фризовома разхлабва мн, а и помага при коликите. от него ли нз,но се разбута стомах4ето на бебчо и от 4 дни ака на всяко ядене и то придружено със слуз. педито каза, че слузта най-вероятно е от нослето, понеже и носът ни е запушен и пръскаме тантум протект. ина4е ве4е се дохранваме само с Фризолак.
 Исками се да е само на кърма  Sad нямаше да има постоянно сменяне на тия АМ. ooooh!

# 98
  • София
Въпрос към ЛЛЛ
Докторът днес ми каза, че кърмата ми не е хранителна (!?) и трябва да дохранвам с АМ...  Cry Нека започна от начало. Бебо се роди 3750 кг и го изписаха 3550кг. В родилното беше на АМ първия ден, защото аз бях в реанимация след секцио и после от време на време дохранвах с АМ, когато не му стигаше коластрата. Като се прибрахме у дома за около 4-5 дни беше на цедена кърма, защото зърната ми бяха много разранени. Млякото ми не беше тръгнало хубаво още пък и с помпа няма как да изцедя всичко та вероятно е хапвал по-малко от колкото трябва, но не е проявявал признаци на глад. Иначе още от болницата сме на 2.5-3 часово хранене като прави нощна пауза от около 6 часа. До миналата седмица го оставях да стои на гърда, докато я пусне, което беше по час на едната и 40 мин на другата - давам му по една на хранене. После докторът ми каза да не го оставям повече от половин ча. Спи спокойно, освен когато има колики и ака на всяко хранене, пропуска най-много едно за деня... На контролното теглене миналаъа седмица бешв качил само 80 гр (3630гр) и докторът каза да отидем пак тази седмица преди да вземем решение. Днес бяхме при него и бебо е качил 60гр (3690)... Докторът каза, че щом си ака и храни нормално кърмата ми не е хранителна и да дохранвам с 30-50 мл АМ.
Отказвам да приема такова обяснение и искам да намеря причината за проблема. Моля ви помогнете ми!
Забравих да спомена, че юздичката на езичето му е къса, дали това ме му пречи да хапва добре?

# 99
Въпрос към мама Agness - ще ходите ли на църква с малката Ема? Тъй като 40-тия ден се пада в събота, а събота е голяма Задушница не знам дали е правилно, но мисля да ходим на църква в неделя ...

Мами, помагайте - кога да ходим на църква? В събота сигурно ще е голяма галимация в църквата ...

Да, ще ходим. Ходих до църквата и ми казаха, че няма защо да се притеснявам, даже било по- добре така, за се изчисти цялото зло и т.н. Ние ще ходим чак към 5. Така ни препоръча попа, защото навалицата ще е минала до тогава. Казаха ми да нося червено вино, питка и вода.

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 20:19 от Agness

# 100
Ние също сме на кърма с дохранване само вечер след баня , че човечето не може да се засити и се сърди. Но с около 30 мл АМ е щастлив, спокоен и си спинка , така че не се притеснявам ,че дохранвам,понеже количеството не е голямо.  Дохранвам с Хип и нямаме проблеми. Човекът си ака всеки ден по 2-3 пъти.
За закуска хапвам Активия, не знам тя до колко има отношение. Други разхлабащи плодове от рода на круши не консумирам ,че ме е страх да не му станат газове после .

Виждам , че коментирате ходенето на църква на 40-я ден. Една приятелка ме беше посъветвала да се обадя в църквата по-рано и да запазя час. Всичко минава за 15 мин. Странно ми е , че на Агнес са и поръчали да носи тези неща. Thinking Може би защото е Задушница . Аз като питах преди това , ми каза да нося само бебето и после нямаше определена такса. Оставяш колкото парички прецениш. Питката я бях подготвила за в къщи с другите мацки . Но моето момче изобщо невъзмутимо си заспа , напук на всичките кокошки, които се бяхме събрали да му се радваме и шумът , който вдигахме  Laughing

Аз искам да попитам някой ходил ли е вече на ортопед. На мен педито ми каза , че е препоръчително да се заведе бебето между 40 и 60 ден. И сега съм записала час за другата седмица.

И за още нещо ми е интересно да чуя още мнения. Според педито ваксини ще има началото на декември , ама я има , я не. Каза , ако искаме да си я закупим от Гърция и тя да ни я сложи. От друга страна в началото на декември ще сме на 3 месеца и детенце ще е по-силно и може би не е толкова лошо това забавяне на ваксините, ако ги има. Изобщо идея си нямам какво да правя  Crazy

# 101
Здравейте, момичета. Исках да ви попитам дали слагате захар във водичката, която давате на мъниците? Прочетох, че се слага чаена лъжичка на 100ml.

# 102
  • have faith and be patient ..
това пък защо  newsm78 кърмата нали е сладка , не мисля че имат нужда от още захар  Peace

# 103
това пък защо  newsm78 кърмата нали е сладка , не мисля че имат нужда от още захар  Peace

Може би, за да им харесва и водичката, знам ли. Аз за това и питам. Аз слагах, но от вчера спрях , именно защото ме притеснява да му давам допълнително захар. Хубавото е, че и без да е сладка я пие.

# 104
аз не слагам захар и според мен не е правилно да се дава допълнително захар

Общи условия

Активация на акаунт