Септември 2014 - Тема 1

• 39 868
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
фиана, и племенника е така с бузките, но при него е от въпросния дерматит. Не знам какви изследвания са правени.
Lunatic muse, и при нас е така с шишето, това е нормално за всички кърмени бебета. Наскоро говорих с една приятелка и тя ми сподели като е трябвало да дохранва с АМ, след 1г и 1/2, и една седмица е изхвърляла млякото в мивката, защото малката не е искала шишето.
Ние се захранваме от 3 дена с картофче, като захранване е силно преувеличено, по-скоро се омазваме само. Simple Smile

# 556
Li- пък аз всеки ден изхвърлям мляко, много съм упорита Joy Но тя се оказа по-инат от мен и аз се предавам вече ... като не иска ще се кърмим колкото има и това е  Rolling Eyes

# 557
Ние постоянно излизаме ам в мивката.... Аз също си мислех че само се омазваме обаче малката така пълни памперса с моркови....няма да влизам в подробности.на мен педиатърката каза че сме готови за захранване даде ми и насоки.обаче когато споделих с една жена с която членуваме в ллл клуб беше възмутена колко ужасен съвет ми са дали.трябвало минимум на 6 месеца най добре на 9 и направо с храна от нашата...дори ми донесе брошури по въпроса обаче да си призная ще се водя от педиатърката,някак по логично ми се вижда.  Crossing Arms

# 558
И ние от много рано почнахме с  плодови, а след това и със зеленчукови пюрета, защото и аз слушам нашата педиатърка  Innocent Лекарите не са единодушни по този въпрос и затова смятам, че най-добре да захраним според поведението на детето . . например Дари докато беше само на кърма, искаше през 2 часа да  цока  Shocked изморително си беше! Не харесва всичко, яде най-много тиква и микс зеленчуци на HIPP . .. Ще проядат душиците, ми нали вече са големи, какво  newsm04

# 559
На доста места четох, че до 1-вата година основната храна трябва да е кърма (или АМ). А твърдите храни се дават по-скоро с опознавателна цел. Но пък четох и че кърмата след определен период вече не е толкова хранителна. И се притеснявам, че малката не яде много - половината кърмения са за 5 минути, после гука, чуди се какво да хване с ръчички... Като се опитам пак да я сложа на гърда така се дърпа... А пък нито пюрето от тиква, нито това от картофи (разредено с мляко хем) го харесва. Мисля с картофите повече да упорствам и се чудя може ли да пробвам картофи с нещо друго въпреки че определено не сме заместили хранене, а е изяла макс 20-30гр.

# 560
Мненията са най-различни. И аз четох, че в определен момент кърмата/ Ам не е достатъчно само тъй като децата порастват и имат и други нужди, които само мляко не може да покрие. Иначе че си пият мляко до една годинка, че и повече това е така, но аз лично не смятам, че на 5 или 6 или 7 даже месеца бебе ще му стигне само млякото като енергийни и хранителни нужди. Четох много по темата и за себе си съм стигнала до този извод. Не се страхувай, че суче малко като време. Те са вече силни и изскуват всичко за отрицателно време., това не значи, че не яде достатъчно количество.

# 561
karamelska и нашите кърмения не траят повече от 5 - 10 минути,а  това за кърмата е вярно, затова нека им предложим всички видове пюрета възможни, пък те ще си изградят вкуса, знам ли  Hug

# 562
Karamelsкa, Lunatic и при нас времетраенето е подобно. На мене са ми казвали, че след 6ти м. кърмата не може да осигури нужното желязо на детето (предполагам и други микроелементи). А относно вкусовете четох, че бебетата имат най-добре развит вкус към сладкото, соленото е неутрално, но киселото определено не им харесва затова някои и като малки деца не обичат домати, броколи, и т.н.

# 563
Леле днес и дадох няколко лъжици бананово пюре така се развълнува милата,обаче малко за да го опита.после направо отказваше да си дояде с кърма и гледаше към паничката.Много ми домъчня обаче е нова храна и го въвеждам предпазливо.  chef

# 564
Аз за това не смея да дам плодово пюре, че ще й хареса и после надали ще иска зеленчуково.

# 565
Аз за това не смея да дам плодово пюре, че ще й хареса и после надали ще иска зеленчуково.
Да голяма грешка направих,сега се чудя дали да не й дам броколи за обяд и малко банан за следобеда закуска.В книгата която чета пише че така се правило.Аз за сега само на обяд съм я захранвала по малко обаче усещам,че иска още.обичам броколи и през бременноста и кърменето доста съм ги хапвала дано й харесат

# 566
И аз започнах с плодови , но сега си хапва и зелечукови няма проблем, само карфиол ми отказва...

# 567
Iskambebche много ти е секси аватара  Party след обяд даваш ли закуска?

# 568
Благодаря newsm03 Започнах с плодови на обяд,, после плодово-зеленчукови (примерно ябълка с морков), после и чист зеленчукови на обяд, а следобед плодови. Сега вече яде зеленчуково на обяд, следобед каша, а между храненията един път на ден плодово.

# 569
Здравейте момичета,
бързам да дам отчет във форума след вчерашната ни консултация! Порастнали сме до 6.550кг. и сме 65см. Направиха ни отново едновременно две ваксини, питах доки, до 1 годинка ни остават само още две ваксини! Продължаваме да папаме зеленчукови пюрета както до сега, аз от 1 бурканче от 190гр. го храня 2 дни, половината единия ден и допълвам с кърма, половината на другия ден и отново допълвам с кърма! Кашата ще започнем да я ядем по 2-3 пъти в седмицата, през другите дни каза да му правя кисел със плодово пюре! И трябва някак да започнем да се храним през 3часа и половина и после през 4, та сега се пренастройваме!

Общи условия

Активация на акаунт