За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 646
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 945
Добре, нека е лекувала окосмяване. Но апаратът е бил за лазерна епилация. Същото съм го чувала и за определени апарати фотоепилация. Правиш на едно място, а ти избива на съседно. Слава Богу при мен няма за сега този обратен ефект. А за изгарянето наистина е ад. Защото косъма можеш да го обръснеш или оскубеш, но кожата няма как да си смениш. 
Дари, свърза ли се с докторката?

# 946
Софи,не съм още.Да ти кажа,нямам време,а и финансови възможности сега.Ще изчакам след Нова година.Мерси за координатите  Hug

# 947
Момичета, вижте какво открих!!!

Екстракт от ябълки потиска нежеланото окосмяване     
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА     
 Един от най-неприятните и пораждащи психически дискомфорт козметични дефекти е прекаленото окосмяване при някои жени. Най-често то се появява по горната устна, брадата, бузите, бедрата, подбедриците, подмишечните ямки, около гръдните зърна. Отстраняването на космите се извършва чрез бръснене, изскубване с пинцети, пластири от смола и др. Използват се и различни специални пасти, пудри и течности, наречени депилатори. Осъществява се апаратна депилация и електродепилация.
Всички посочени дотук традиционни начини за борба с нежеланото окосмяване не могат да решат проблема цялостно и окончателно. Нерядко космите стават дори по-дебели, по-забележими и козметичният ефект се преценява като отрицателен. Основателно се оформя мнението, че всички предприемани мерки предварително са обречени на неуспех и изход от тази ситуация няма.

Днес се знае, че косъмът е изграден предимно от кератини (протеинови структури), които му придават не само механична здравина, но и еластичност.

Тяхното синтезиране е процес, който се нуждае от енергия, а основен неин източник е глутаминът. Изследванията показват, че той се превръща в лактат и скоростта на растежа на косъма е силно зависим от количеството му. Оттук следва изводът, че ако с помощта на инхибитори се възпрепятства трансформацията на глутамина в лактат, ще настъпи дефицит на енергия и растежът на космите ще бъде потиснат.

Тъй като такива вещества се съдържат в екстракта от ябълки (напр. малонова киселина), на негова база бяха създадени козметични средства, чиято употреба води до забавен растеж на космите. Те стават по-фини, по-тънки, по-нежни и трудно се забелязват, а времето за повторното им прорастване се увеличава 2-3 пъти и процедурите за епилация могат значително да се разредят. Такива продукти има вече и у нас и от козметична гледна точка с тях се постига отличен резултат.
Допълнителна информация можете да получите на тел. 088/694 02 92. 

От утре само ябълки!!! След година ще докладвам за резултата.

# 948
"Тяхното синтезиране е процес, който се нуждае от енергия, а основен неин източник е глутаминът. Изследванията показват, че той се превръща в лактат и скоростта на растежа на косъма е силно зависим от количеството му. Оттук следва изводът, че ако с помощта на инхибитори се възпрепятства трансформацията на глутамина в лактат, ще настъпи дефицит на енергия и растежът на космите ще бъде потиснат."

Нещо ми се вижда това щменди-капели  Crazy Как аджеба ще спрем глутаминът да се превръща в лактат като лактата не е само за космите /сефте чувам, че бил и за него/ и за туй онуй още е необходим? Предполагам с мазила? Това е смешно - що за мазило ще мине през слоевете на кожата и ще стигне до косъма, че и през обвивката му и ще му попречи да приема лактат?

# 949
 newsm78 Ами сигурно някакво мазило с малонова к-на. Нещо като антицелулитните кремове.
Аз, обаче, от 2 дни 'рупам ябълки.  И направо  #2gunfire по космите.

# 950
newsm78 Ами сигурно някакво мазило с малонова к-на. Нещо като антицелулитните кремове.

Аз пък цял живот рупам ябълки и космите са си все още на мястото.

# 951

Laughing Така едва ли става.  Wink  Hug

# 952
Ама много сте скептични!
Тогава аз се ангажирам да се обадя на посочения телефон за подробности. А даже ми предстои пътуване до София и като нищо да си уговоря среща с доктора. И ако взема и се отърва от космите? А?

Marina J, а случайно да ядеш и млечни продукти?

# 953
Аз ям предимно млечни,защо да няма връзка пак с космите  Sick Казвайте,ако трябва да се ограничавам.

# 954
Ама много сте скептични!
Тогава аз се ангажирам да се обадя на посочения телефон за подробности. А даже ми предстои пътуване до София и като нищо да си уговоря среща с доктора. И ако взема и се отърва от космите? А?

Marina J, а случайно да ядеш и млечни продукти?

И ако откажа млечните продукти ще ми изчезне окосмяването.
Мляко изобщо не ям. Може да се случи на годината 1-2 кофички кисело мляко но това е нищо..
От млечните продукти ям единствено сирене /нищо друго/, дори и сиренето бях отказала за 4 месеца.
И космите определено са си на мястото.

# 955
  • София
И аз го имам този проблем Sad
Ходя си на лазерна епилация и съм доволна. Сега си взех направление и за хормонални изследвания-на тестостерона. Някоя правила ли е такова,в какво се състои точно.. Искам да попитам и за гинеколог /а и мамолог, на 21 съм/ -на 6 месеца е редно да се ходи,нали?

# 956
Аз ходих на фотоепилация,но само веднъж.Другия месец ще ходя пак ,тъй като трябвало 10 процедури за краен резултат.Пък резултата ще го видя какъв ще е .Имам този проблем от много години и сега се реших да видя има ли резултат от тези епилации без значение какви са.Правила съм си всякакви изследвания на хормоните,и след това съм се лекувала с какво ли не, но резултат никакъв.Това е последната ми надежда,иначе просто ще трябва да продължа да се скубя. Cry

# 957
Ами аз например съм си правила и хормонални изследвания, и фотоепилация.
За хормоналните изследвания те бодат във вената.
А фотоепилация правя от три години и забравете, че с десет процедури се отървавате завинаги от космите. Само на година правя по 12. И космите са си на мястото. Само че са тънки, изсветлели и разредени. Но са си там.

# 958
  • София
За хормоналните изследвания от личния лекар си взехте направление,нали? Аз така направих,но ми даде САМО за тестостерон. Друг хормон дали трябва..?

# 959
След раждането( преди 5 год) полека лека започнах бавно и славно да се окосмявам Tired по принцип космите се увеличиха навсякъде,като естествено най-притеснителни станаха по лицето, и  по-скоро по брадичката.Това лято не издържах и отидох при ендокринолог,пусна ми всички възможни хормони,които причиняват окосмяване,заедно с ехограф на вътр.органи.След като всикчо беше в норма,отидох на фото - епилация.Засега съм направила само веднъж преди 40 дни и оттогава космите,които бяха черни и твърди сега са като лек мъх!Направо немога да повярвам,сега чакам да пораснат малко,за да направя 2-ра процедура.Много ми е странно как така от 1-вия път се получи,но не смея да се радвам все още на резултати  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт